Seznam.cz nabídne ve výsledcích hledání „populární odkazy“

Seznam ve svém vyhledávači brzy představí další novinku, kterou důvěrně znají uživatele Googlu. Možná jste si všimli, že se na Googlu při určité kombinace dotazů a webů zobrazuje seznam „populárních odkazů“, které jsou  relevantní k uvedenému webu. Takové odkazy obvykle vedou na významné podstránky webu. Přesně s touto funkcí se brzy setkáme i na Seznamu.

Ukázku, jak to funguje, můžete už nyní vidět na stránkách s testovacím hledáním. Výpis populárních odkazů můžete například vidět u dotazu na Ministerstvo práce a sociálních věcí – „mpsv“.

seznam-hotlinks-mpsv.png
  „Populárních odkazy“ v podání Seznamu

Vývojáři uvádějí: „Populární odkazy se zobrazují pouze pro jasné navigační dotazy (míří na konkrétní web) a pouze u výsledků zobrazených na prvním místě. V uvedeném příkladu se např. na dotaz "mpsv" odkazy zobrazí; kdyby se ale stejná stránka našla na dotaz "sociální podpora", tak se už nezobrazí“.

Seznam nijak do „populárních odkazů“ nezasahuje. Získávají se automaticky vyhodnocením statistik oblíbenosti jednotlivých stránek webu. Aby statistická metoda fungovala, je potřeba mít nasbírané určité množství statistických dat. „Populární odkazy“ se proto nepočítají pro weby, kde má Seznam těchto dat nedostatek.

Zdroj: Seznam

Váš názor Další článek: Toshiba Satellite L300: V jednoduchosti je síla

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,