Seznam.cz investuje, chce lepší mapy a navigaci v mobilech

Mapová služba Mapy.cz od Seznamu má našlápnuto k dalším inovacím. Seznam dnes v tiskové zprávě oznámil, že se stal od 1. října majitelem digitální divize společnosti Planstudio, což by mělo vést k dalšímu rozvoji rastrových a vektorových podkladů map. Dodavatel map se však tímto nemění, Seznam s Planstudiem spolupracuje už pět let, nyní si jen pojistil, že vývoj mapových podkladů bude pokračovat, a to přesně podle představ Seznamu.

mapycz.png mapycz.png
Mapy.cz

Mapy jsou pro nás i do budoucna důležitou součástí našeho podnikání. I proto jsme se rozhodli z původně partnerského vztahu přejít ke strategickému spojení. Od tohoto kroku si hodně slibujeme. Rozhodně chceme více investovat do rozvoje mapového díla, více zapojit veřejnost do oprav a rozšiřování dat a častěji provádět aktualizace map. Dalo by se to shrnout tak, že chceme, aby Mapy.cz. byly na trhu geografických informačních systémů silným brandem podporovaným kvalitními daty,“ komentoval důvody transakce Vlastimil Pečínka, ředitel výzkumu a vývoje Seznam.cz.

Při této příležitosti Seznam založil novou společnost Mapy.cz, s.r.o. Jejím ředitelem se stal Pavel Žemlík, který doposud řídil digitální divizi Planstudia.

Kromě zajištění mapových podkladů získal Seznam koupí Planstudia i hlasovou navigaci Smartmaps, upozornil v této souvislosti iHned. Hlasová navigace by se měla v budoucnu stát součástí mapové aplikace Mapy.cz do mobilních telefonů všech „chytrých“ platforem.

Diskuze (18) Další článek: Adobe MAX: Photoshop pro tablety a další novinky

Témata článku: , , , , , , , , , ,