Sociální sítě | Seznam.cz | Twitter

Seznam spustil něco jako Twitter. Zatím je to město duchů s minimem funkcí

Seznam už několik měsíců dovoluje registrovaným uživatelům lajkovat a komentovat obsah, který se na titulní straně zobrazí. Typicky jde o články, které vedou na jeho zpravodajství a bulvár. Před pár týdny se pak začaly na nejnavštěvovanější české stránce zobrazovat i krátké příspěvky (podobné tweetům) některých jeho redaktorů či vybrané komentáře čtenářů.

Jde o součást nějakého vyššího plánu. Na adrese seznam.cz/profil/ už totiž registrovaní mají uživatelský profil a doporučené účty ostatních. Celé prostředí přitom nápadně připomíná Twitter. Lidé se mohou navzájem sledovat a reagovat na sebe.

image.png

Podle Marka Vacka, produktového manažera domovské stránky Seznamu, bude brzy možné psát veřejné příspěvky přímo z adresy seznam.cz, zatím je totiž celá sociální vrstva schovaná. Zřejmě i proto, že chybí další funkce, které by lidé od podobné „sítě“ čekali. Nefunguje vyhledávání, nejsou tam hashtagy. Zatím.

Před půl rokem Seznam spustil také platformu Médium, který dovoluje uživatelům zakládat blogy či spíš občanskou žurnalistiku. Vypadá to tedy na renesanci snah dáv lidem více prostoru k vyjádření. V minulosti totiž firma všechny sociální služby bez náhrady zařízla. Zrušila komunitní videa na Streamu, ukončila Spolužáky i síť Lidé.cz.

Diskuze (26) Další článek: Myslel to dobře, ale dopadlo to jako vždycky. Google si doménami .zip a .mov naběhl na vidle

Témata článku: , ,