Seznam E-mail: vyzkoušejte IMAP jako první

Prakticky od začátku můžete na freemailovou službu Seznamu přistupovat přes webové rozhraní, anebo protokol POP3 a desktopového e-mailového klienta. V případě e-mailu od Seznamu je ale novinkou podpora protokolu IMAP, který se v této chvíli dostává do fáze beta testování.

Výhody IMAPu jsou zřejmé. Například se připojujete ke své e-mailové schránce z práce skrze Microsoft Outlook, doma pomocí Thunderbirdu, a abyste byli všude mobilní, tak i kdekoliv venku přes svůj mobilní telefon nebo PDA zařízení. Díky IMAPu se e-maily synchronizují, takže všude a na každém zařízení máte všechny přijaté a odeslané e-maily, koncepty a koš.

Jak se zapojit do testování IMAPu?

Do testování se můžete zapojit i vy, čtenáři Živě. Pokud máte zájem zúčastnit se testování, napište žádost na e-mailovou adresu imap-beta@firma.seznam.cz. Do předmětu žádosti napište „beta“, případné postřehy k beta provozu pak můžete posílat s předmětem „postrehy“.

O povolení bety bude Seznam každého testera informovat e-mailem během několika dnů. Počet míst pro betu je omezený. Důležitou informací je, že účty, se kterými se uživatelé do bety přihlásí, budou převedeny na betu a tudíž nejsou zaručeny standardní podmínky fungování služby.

Na Živě.cz jsme již začátkem letošního roku přinesli první informace o chysté podpoře IMAP, v dubnu pak následoval rozsáhlý článek věnovaný Seznam E-mailu.

IMAP ale není u konkurenčních freemailů žádnou novinkou. Český Centrum.cz a třeba i zahraniční Gmail jej nabízejí již delší dobu. Každopádně se ze strany Seznamu jedná o krok správným směrem, který uživatelé bez pochyb uvítají.

Diskuze (44) Další článek: Služby Twitter a LinkedIn jsou nyní propojeny

Témata článku: , , , , , , , ,