Seznam.cz | Televize

Seznam dostal zelenou od RRTV, televizní kanál má odstartovat ještě letos

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání dnes udělila televizní licence společnosti Seznam.cz. O podané žádosti jsme psali před měsícem. Nový kanál by měl na televizní obrazovky přibýt ještě do konce tohoto roku a šířen má být primárně jako pozemní vysílání, dostupný bude i v rámci HbbTV. Chybět nebude ani satelitní a kabelové vysílání.

Nový kanál s největší pravděpodobností bude fungovat pod názvem Seznam.cz TV, který si česká internetová jednička registrovala jako ochrannou známku. Do úvahy připadá i zkrácená varianta Seznam TV.

V případě pozemního vysílání bude Seznam.cz TV pravděpodobně dostupná v rámci 4. multiplexu, který vlastní a provozuje společnost Digital Broarcasting. V multiplexech Českých radiokomunikací pro vznikající kanál kapacita nebyla.

O obsah se postará vlastní produkce ať už v podobě živého vysílání zpravodajského bloku v podobě, kterou známe ze Seznam zpráv, nebo pořady ze Streamu. Celému televiznímu projektu v Seznamu šéfuje podle ČTK šéfredaktor Seznam Zpráv Jakub Unger.

V srpnu začal Seznam bojovat s fake news v reklamním systému Sklik. Ale jen na pár hodin:

Diskuze (7) Další článek: Microsoft vysvětlil, proč se bude Fall Creators Update šířit pomaleji než jeho předchůdci

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,