Setkání Windows User Group – říjen 2011

Mnoho nových událostí kolem Windows přispělo k nabitému programu Windows User Group. Vyberte si ze zajímavých přednášek!

Předchozí měsíc byl skutečně velmi bohatý na události kolem světa ekosystému Windows. Mimo jiné byla uvolněna aktualizace Mango pro chytré mobilní telefony Windows Phone, která přináší podporu češtiny a přidává Českou republiku do oficiálně podporovaných zemí. Nyní tedy můžete i u nás nakupovat aplikace a hry v Marketplace. Stejně tak mají nyní čeští vývojáři možnost na Marketplace své aplikace publikovat a zpeněžit tak svoji práci. Nejen při této příležitosti jsme v Brně uspořádali sérii přednášek o vývoji pro Windows Phone, kde vás nejen Rob Miles učil jak na Silverlight a XNA. Záznam jeho přednášky můžete díky společnosti Czech Computer shlédnout na našich stránkách:

Máte náměty na témata, která byste rádi navštívili na našich akcích? Neváhejte nás kontaktovat.

Brno – WCF RIA Services
5. října 2011, 17:00 – Tomáš Herceg (MVP)

WCF RIA Services je technologie, která se využívá především v Silverlight aplikacích pro zprostředkování přístupu k datům. Na této přednášce si ukážeme, jak tuto technologii používat, jak publikovat CRUD operace, jak řešit autentizaci, validace a mnoho dalšího.

Praha – Tvorba pokročilých T-SQL dotazů
10. října 2011, 17:30 – David Gešvindr (MCT, MSP, MCITP)

Psaní jednoduchých SQL dotazů patří v dnešní době mezi základní dovednosti každého ajťáka. V rámci této přednášky si však představíme pokročilé a netradiční jazykové konstrukce, o kterých vás asi ani nenapadlo uvažovat, že je lze realizovat v rámci Microsoft SQL serveru a to vše hezky živě na příkladech.

Brno – SQL Server Code Name "Denali"
24. října 2011, 17:00 – David Gešvindr (MCT, MSP, MCITP)

Představíme si novinky v připravované verzi Microsoft SQL Serveru zajímavé pro správce databází, ale na své si přijdou i vývojáři. Také představíme nové vývojářské nástroje s kódovým označením Juneau.

Praha – Active Directory: Replikace
24. října 2011, 17:45 – Ondřej Ševeček (MCM, MVP)

Na přednášce si detailně rozebereme, jak replikační model funguje, jak je minimalizován potřebný datový tok, jak jsou řešeny výpadky sítě či konflikty a podíváme se i na fyzickou strukturu Active Directory databáze.

Zlín – Úvod do jazyka T-SQL nejen pro vývojáře
25. října 2011, 17:00 – David Gešvindr (MCT, MSP, MCITP)

Psaní jednoduchých SQL dotazů patří v dnešní době mezi základní dovednosti každého ajťáka. Na této přednášce se zaměříme na důkladné vysvětlení základních jazykových konstrukcí jazyka T-SQL. Přednáška by svou skladbou měla být vhodná i pro úplné začátečníky, kteří mají s dotazováním malé nebo žádné zkušenosti.

Brno – Úvod k ReactiveExtensions a StreamInsight
31. října 2011, 17:00 – Matej Bosák

Čo je to reaktívne programovanie? Implementovali ste už návrhový vzor Observer? Ako vyzerá opak IEnumerable? Čím sa líši súbežnosť od paralelismu? Na čo všetko sa dá použiť LINQ? Čo je komplexné na Complex Event Processing? A ako sa dotazuje do živých dát?

Petr Vlk (WUG Písek)

Články ze série Microsoft TechNet nevytváří redakce Živě.cz, ale partneři programu Microsoft TechNet. Jsou publikovány v rámci mediálního partnerství Živě.cz a společnosti Microsoft.

Váš názor Další článek: Fusion-io MLC ioDrive2 a ioDrive2 Duo s extrémním výkonem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,