Service Pack 4 pro Windows 2000 rychleji než od Microsoftu

Na oficiální Service Pack 4 pro Windows 2000 si budeme muset ještě chvíli počkat, pokud ale chce rychle aplikovat dostupné záplaty, může být vhodnější jít neoficiální cestou.
Pokud instalujete Windows 2000, je nutné nejen aplikovat poslední dostupný Service Pack, ale také notnou várku záplat, které byly vydány od jeho vydání. To může vést nejen k větší časové náročnosti, ale také hrozí nějaké to přehlédnutí.

Protože ale Microsoft ještě další Service Pack nějakou tu dobu neuvede, je tu jedna metoda, která může pomoci. Servery Tech-Critic a Winfuture sestavily z dostupných záplat Microsoftu tzv. Update Pack, který v jednom balíku sdružuje všechny záplaty od vydání Service Packu 3. Při instalaci si můžete vybrat, které jednotlivé opravy chcete instalovat, takže nejste plně závislí na automatice.

Nejedná se o oficiálně certifikovaný balíček od Microsoftu, není tedy individuálně testována vzájemná kompatibilita záplat, na druhou stranu může podobné řešení ušetřit čas při aktualizaci celého systému. V balíčku jsou všechny záplaty, které byly zveřejněny po instalaci Service Packu 3. Proto je nutné před instalací oprav z balíčku mít nainstalované také předchozí Service Packy.

Kromě Update Packu pro Windows 2000 je také k dispozici nedávno zveřejněný Update Pack pro Windows XP, který v podobném duchu obsahuje opravy zveřejněné po vydání Service Packu 1.

Diskuze (17) Další článek: DDR2 paměti odloženy o další rok

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,