Servant Salamander 1.6 beta 7 – do FTP daleko

Správce souborů Servant Salamander patří jistě do zlatého fondu českého sharewaru. Je celosvětově velmi oblíbený a každá jeho nová verze je bedlivě sledována. Minulý týden uvedená beta 6 ukazuje především mírná vylepšení a úpravu plánů do budoucna.
Správce souborů Servant Salamander patří jistě do zlatého fondu českého sharewaru. Je celosvětově velmi oblíbený a každá jeho nová verze je bedlivě sledována. Minulý týden uvedená beta 6 ukazuje především mírná vylepšení a úpravu plánů do budoucna.

Servant Salamander si jeho uživatelé pochvalují zejména kvůli jeho úsporné velikosti a rychlosti používání. Klasický dvoupanelový systém z Norton Commanderu dobře nahrazuje tradičního Průzkumníka z Windows a Servant Salamander se řadí k těm utilitkám, které to co umí, umí pořádně. Protože je ale v kategorii dvoupanelových správců souborů pořádná tlačenice, je Salamander trochu v nevýhodě chybějícím FTP klientem. Ostatní programy jej mají již poměrně dlouho zabudovaný a u Salamanderu je nám slibován řadu měsíců. Verze 1.6 beta 7 je dle slov tvůrců jednou z posledních před začleněním FTP klienta. Zabudování podpory FTP do Servant Salamandera si totiž vyžádalo více úprav, než se na první pohled zdálo, a tak se FTP neustále odkládalo. Kvůli potížím okolo FTP klienta se autoři rozhodli nezačlenit FTP ani do konečné verze 1.6, se zabudováním FTP klienta se počítá na polovinu roku 2001 do verze 1.7. Beta 7 by tak měla být poslední betaverzí před finální verzí 1.6. Do dokončení 1.6 chybí ještě dodělání jazykových verzí (zatím jen v angličtině) a dokumentace (nápověda stále není).

Novinkami bety 7 jsou (citace z webu):

  • Nový plug-in: Check Version - pomáhá uživatelům získávat informace o nejnovějších verzích Servant Salamandera a jeho plug-inů.
  • Místní nabídka na pravé tlačítko myši na sloupcích v podrobném režimu panelu.
  • Odstraněno jméno "<up>" pro symbol návratu z adresáře (".."), rušil mnoho lidí.
  • Můžete si vypnout titulky panelů (viz Configuration/Appearance).
  • Můžete si vypnout zabarvování ikon (viz Configuration/Appearance).
  • Můžete si vypnout zobrazování hlášky "archive is about to close" (zobrazuje se před opuštěním archivu, ve kterém editujete nějaký soubor).
  • Hladší vykreslování položek v panelech.
  • Dlouhé nabídky (nabídky s mnoha položkami) umí rolovat skrze všechny položky.
  • Klávesové zkratky pro adresářové zkratky se vrátily na Ctrl+čísla (Shift+čísla se používají na národních klávesnicích - např. na české pro čísla).
Servant Salamander je od verze 1.6 shareware, předchozí verze byly zdarma. Verze 1.6 bude stát 740 Kč, nebo bude k dispozici verze s reklamním proužkem. Instalační program anglické verze 1.6 beta 7 je velký 1 MB.
Diskuze (13) Další článek: Tiskárna Kyocera 1200 rozšiřitelná na raketovou základnu

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,