Microsoft | Spekulace | Tablety | Surface

Šeptanda: Surface Pro 8 konečně přinese Thunderbolt. Novinkou bude i 120Hz displej

Ve středu o páté nám Microsoft odhalí novou generaci počítačů Surface. O levném tabletu Go 3 už jsme se něco málo dozvěděli. Teď na internet unikly i informace o špičkovém modelu Surface Pro 8.

V Redmondu prý připravili nový tablet s odpojitelnou klávesnicí, který ponese 13" displej s tenkými rámečky a poprvé i 120Hz obnovovací frekvencí. Premiérou bude také rozhraní Thunderbolt, které se na zařízení objeví hned ve dvou konektorech.

Microsoft se dlouho vybýval i obyčejnému oboustrannému USB-C, ten poprvé nasadil až v sedmé generaci profi tabletu. Thunderbolt přinese vyšší propustnost a hlavně lepší možnosti pro externí periferie. K Surfacu by tak šel připojit například dok s externí grafikou kartou.

Surface Pro 8 má také obsahovat uživatelsky vyměnitelné SSD, což rozhodně vítáme. Microsoft to poprvé nabídl u modelů Pro X a Pro 7+, kde se objevily slot pro malé SSD formátu M.2 2230. Mozkem zařízení budou procesory Intel Core 11. generace, systémem samozřejmě Windows 11.

Uniklé parametry pochopitelně nemůžeme brát za potvrzené. Podle Toma Warrena z The Verge a nebo Zaca Bowdena z Windows Central, předních novinářů specializujících se na Microsoft, však odpovídají tomu, co o chystaném Surfacu v minulosti slyšeli ze svých zdrojů.

Diskuze (3) Další článek: Lesk, kůže a dřevo. Kolo Louis Vuitton je technologická nuda, ale tady jde o něco jiného…

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,