Šeptanda: AMD nadále pracuje na armovém procesoru, možná jej ukáže už za měsíc

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 14

Názory k článku

07. 12. 2020 12:19

Toto trochu zaváňa AMD Skybridge 2, kde by šlo kombinovať ARM a x86 jadrá v jednom CPU (behovoriach, že ARM každom AMD je ako bývalý PSP-Platform Security Procesor , dnes nazvyný AMD Secure Procesor ). Aj AMD Magnuim 2 bude, síce vďaka kúpe Xilinx-u ale bude.
A ARM robil u AMD skôr Witek ako Keller
Architektura AMD K12 zahrnuje ARM i x86 moduly
6. 5. 2014
2015 - SkyBridgeNapřesrok totiž dojde ke sjednocení vývoje x86 a ARM architektur. Pod názvem projekt SkyBridge chystá společnost modulární design, který sjednotí podobu APU / SoC do té míry, aby bylo možné v rámci jednoho návrhu používat jak x86, tak ARM jádra (aby nedošlo k nedorozumění: buďto jedna, nebo druhá) jako hlavní výpočetní jednotky. Je sice pravda, že již nově uvedená generace SoC Beema a Mullins disponuje obojím (zároveň), ale ARM procesor slouží výhradně jako bezpečností koprocesor, ne jako univerzální výpočetní jednotka.
https://diit.cz/clanek/amd-k12-podporuje-... 2. AMD se pustila do vlastního FPGA, představí ho ještě letos
10. 10. 2016
https://diit.cz/clanek/amd-magnum-fpga
3.
Rich Witek
Founder of Alchemy Semiconductor
LAST UPDATED ON May 12th, 2014Currently, Witek works for AMD as a corporate fellow and chief architectural officer and runs the Advanced Architecture and Technology Lab.Witek joined AMD through the acquisition of Alchemy Semiconductor in 2003
https://semiengineering.com/people/rich-witek/Who are the Computer Architects?last updated: February 2017 microVAX, 1985 (VAX subset)
Bob Supnik (CPU project manager and microcode), Dan Dobberpuhl (CPU lead engineer), Rich Witek (CPU microarchuitecture), Larry Walker (FPU project manager), and Bob Simcoe (FPU lead engineer)
PRISM (Parallel Reduced Instruction Set Machine), 1989 - Dave Cutler, Dileep Bhandarkar, Rich Witek, Dave Orbits, and Wayne Cardoza
HR-32, started in 1984 - Rich Witek and Dan Dobberpuhl
microPRISM - Rich Witek (lead microarchitect) Alpha - Dick Sites and Rich Witek
implementations
21064 (EV4), 1992 - Rich Witek (lead)
DEC StrongARM
StrongARM 110, 1996 - Rich Witek (lead), Greg Hoepnner, Ray Stephany, Jim Montanaro, +
StrongARM 1100, 1997 - Rich Witek (lead microarchitect), Ray Stephany (implementation)
https://people.cs.clemson.edu/~mark/architects.htmlGreg Hoepnner stálé robí v bývalej dcérskej spoločnosti AMD Raza Microelectronics, ktorá ale pokračovala vo vývoji Alchemu Au na báze architektúry MIPS

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
07. 12. 2020 11:20

Jen tak mezi řečí - kam se poděly všechny APU od AMD? To jako rádi přenechají tento sektor Intelu? I s těma jejich HD nic moc grafikama to do spousty "kancelářských" počítačů bude stačit, vyjde to levněji a výkonově na stejno.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
07. 12. 2020 10:23

Ja bych konecne uvital nb s vykonou grafikou, ktery nepotrebuje ventilator ke chlazeni. Ten zvuk je desne otravny, po 30 letech s pc :)
Je tu i mznost, pouzit ARM jako rozdelovac, rozbocovac, radic. Propojit treba 4 pameti a soubor ukladat na vsechny 4 soucasne, na kazdou 1/4. Tim by mohla stoupnout rychlost 4x. Coz u grafiky je pomerne zadouci efekt, treba u prenaseni velkych textur.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
07. 12. 2020 10:11

Ciste hypoteticky... kdyby AMD prestalo vyrabet x86 procesory, tak by to Intel schytal uplne neskutecne a byla by to pro x86 dle meho smrt.
Samozrejme jeste dvacet let by se nejaky ten x86 procesor sehnat dal, ale podle me by Intel v soucasne situaci rozdeleno nebo jine vytvoreni konkurence nedal.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (7)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor