Sega Dreamcast přichází

Japonská firma Sega představila novou herní konsolu pod názvem Sega Dreamcast.
Japonská firma Sega představila novou herní konsolu. Tato firma na tomto poli počítačové techniky v gamesním odvětvím již dokázala své. Co se týče technického provedení, její produkty vždy patřily mezi špičku v herních konsolách. Nyní přichází s novinkou pod názvem Sega Dreamcast.

Do dnešní doby mezi nejznámějšími herními konsolami co do rychlosti procesoru zářila na nebi konsola Nintendo se svým srdcem na 90MHz. To již neplatí neboť Dreamcast bude obsahovat RISC procesor Hitachi SH4 200MHz vyrobený technologií příští generace. Bude v něm taky integrována 128 bitová grafika prostřednictvím čipu NEC Power VR2, která pro zajímavost zvládne vykreslit za sekundu 3 milióny polygonů. Výpočetní výkon podpořený mocnou grafikou umožní využívat v herních aplikacích realistické renderované objekty a to bude znamenat nevídané hry s rychlými akcemi. Pro ukládání dat slouží oproti klasickému CD-ROMu s 640 MB technologie double-density CD-ROM. Tato technologie byla nazvána GD-ROM a umožňuje uložit až 1,2 GB dat. Dreamcast používá 12 rychlostní mechaniku GD-ROM. Pro srovnání PlayStation od Sony používá klasické CD-ROM a Nintendo cartridge s kapacitou dvacetkrát menší než CD-ROM.

Můžeme se tedy už teď těšit na velmi realistické počítačové hry, které v mnohém předejdou neuvěřitelné efekty zatím vídané pouze na PlayStation od Sony.

Diskuze (1) Další článek: Dokonáno jest – America Online koupila Netscape

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,