Sociální sítě | Twitter | Mobilní telefon

Šéf Twitteru se přiznal, že nevlastní notebook. Impérium řídí z mobilu

Když jste šéfem jedné z největších sociálních sítí světa, určitě vlastníte minimálně tři mobilní telefony, dva notebooky, tablet a chytré hodinky, abyste vše uřídili, že? Ne, tato představa se ukázala jako mylná. Ředitel Twitteru Jack Dorsey odhalil, že vlastní jen mobil. Jeden. A to je vše.

Dorsey to prozradil na setkání v australském Sydney, kde mluvil o tom, jak se Twitter chystá bojovat s internetovými trolly, fake news a dalšími problémy současnosti. Jsou to vážná témata, která se sítí zcela nedaří podchytit.

Nikdo ale nakonec tomuto vyprávění nevěnoval pozornost. Publikum šokovala Dorseyho odpověď na otázku, zda si stejně jako šéf Facebooku Mark Zuckerberg zalepuje izolepou webkameru svého notebooku kvůli bezpečnosti. „Ne, nevlastním notebook,“ řekl.

Následovala chvíle ticha, kdy nikdo z přítomných lidí nevěděl, jak se k informaci postavit. To prolomil až novinář, který propukl v nevěřící smích. Dorsey poté vysvětloval, že všechnu svoji práci dokáže obstarat z mobilu. „Je pro mě důležité, abych měl vypnutá upozornění a věnoval se vždy jen jedné aplikaci. Na notebooku by to nešlo,“ řekl. Prozradil také, že místo psaní preferuje diktování.

Absence notebooku u Dorseyho skutečně nebude bezpečnostní rozhodnutí, ale otázka praktičnosti. V Sydney mimo jiné vysvětloval, jak moderní technologie dokážou člověku neuvěřitelně brát čas. Osobně si tak stanovil, že své jediné zařízení - mobil - nekontroluje dokud nedojde do práce. Svým podřízeným také zakázal mobily a notebooky na poradách.

Diskuze (40) Další článek: Čtyřnohý robot DyRET se učí chodit revolučním způsobem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,