Šéf Snapchatu přiznal, že kontroverzní redesign aplikace se moc nepovedl

Celkem s jistotou se dá říct, že lednový redesign Snapchatu nebyl zdařilý počin. Lidé jej naprosto nenáviděli a vznikaly petice, aby Snap vrátil svou starou podobu. Už tehdy pomalý uživatelský a finanční růst aplikace se ještě více zbrzdil. Dopad byl tak špatný, že společnost nakonec musela v květnu vydat novou úpravu, aby lidé nezešíleli. Server Cheddar nyní odhalil, že šéf Snapu Evan Spiegel přiznal, že redesign se nepovedl.

Vyplývá to z uniklých interních dokumentů, ke kterým se server dostal. Spiegel přímo neřekl, že by redesign byl špatný, ale uznal, že ho společnost moc uspěchala, čímž „vyřešila jeden problém, ale vytvořila spoustu dalších“, jak stojí v jednom z textů.

Zároveň si ale stojí za rozhodnutím oddělit příspěvky přátel od influencerů. Podle Spiegela byl tento krok důležitý pro úspěch aplikace z dlouhodobého hlediska. Tím, že se k tomu Snapchat odhodlal jako první, se podle něj dostal „před ostatní aplikace a existenční krizi, které oni čelí teď“.

Ve výsledku ho tak nejvíc mrzí, že redesign dostatečně neotestovali mezi lidmi, než se jej rozhodli vypustit ven. Takhle se velké problémy začaly ukazovat až v ostrém provozu, což nikdy není dobré a už vůbec ne u sociální sítě s miliony uživatelů. Spiegel v dokumentu také přiznává, že algoritmický Friend Feed nefungoval dobře a vyhledat skutečné přátele se stalo velmi obtížným.

„Zpomalili jsme náš produkt a poškodili jeho hodnotu,“ napsal šéf Snapu. Uvědomuje si tak, že redesign byl jedním z důvodu, proč lidé Snapchat přestávají již delší dobu používat a proč noví uživatelé nepřichází.

Společnosti proto nezbývá nic jiného, než se zaměřit na věci, které lidi mají skutečně rádi. Bude pokračovat v investici do tzv. Shows, krátkých videí od profesionálních tvůrců a změní stránku, skrze kterou lidé objevují obsah. Zaměří se také na rozvojové země, kde se obyvatelé teprve teď dostávají k výkonným chytrým telefonům a rychlejšími internetu.

Diskuze (4) Další článek: Amazon otevřel obchod, kde nabízí jen produkty s nejlepšími recenzemi

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,