MSI

Šéf MSI Charles Chiang tragicky zemřel. Spadl z firemní budovy

Výkonný šéf MSI včera zemřel. Charles Chiang (†56) vypadl z jedné z firemních budov a záchranářům se jej již nepodařilo oživit. Informaci s odvoláním na mluvčího MSI přinesl magazín Tom's Hardware. Bližší informace neznáme, list Liberty Times pouze upřesnil, že Chiang vypadl ze sedmého patra.

Chiang ve firmě působil přes dvacet let. Než loni usedl do čela tchajwanské společnosti, pracoval také jako viceprezident pro výzkum a vývoj a šéfoval desktopové divizi.

msi-ceo.jpg
Charles Chiang (ředitel MSI) a Joseph Hsu (předseda představenstva MSI)

Společnost MSI (Micro-Star International) založila pětice inženýrů a obchodníků v srpnu 1986. Nejprve se zabývala výrobou základních desek. Dokonce měla první desku, na které šel taktovat procesor Intel 80286. V roce 1997 vyrobila první grafikou kartu, v roce 2000 první počítač i server a v roce 2003 pak také první notebook a tablet. Dnes už MSI dělá rovněž vlastní monitory, periferie, skříně nebo chladiče. Vyrábí též síťové prvky, elektroniku do aut a průmyslu.

Diskuze (17) Další článek: To nejlepší do kanceláře i pro Macy. Logitech vyrobil upravené periferie MX Master 3 a MX Keys

Témata článku: , , , , , , , , ,