Šéf Microsoftu: Tablety budeme prodávat jako šílení

Diskuze čtenářů k článku

17. 08. 2010 15:19

Já osobně si myslím, že optimalizace UI nebude zase taková priorita. Především záleží na kvalitě dotykového displeje. Znám lidi co si koupili Smartphone HTC HD2, Sense dali pryč, ponechali mu standardní rozhraní, a stejně neměli problémy s ovládáním prstem. Důležitá je především kvalita dotykové plochy, velká tlačítka jsou čistě jen zvýšení uživatelského komfortu a zase na úkor prostoru na displeji. Pokud se někomu zdá, že aplikace které nejsou speciálně na ovládání prstem optimalizované = nepoužitelné, tak je to spíš jeho osobní problém. Pokud máte kvalitní displej, tak vás archaické prostředí vůbec nemusí trápit, stačí hodinka cviku a je to váš kamarád. Není co řešit.

Spíš si myslím, že Apple se snaží zvýšit uživatelský komfort prostředím optimalizovaným pro ovládáním prstem a pár lidí pak přesvědčuje druhou stranu o tom že optimalizované UI je na ovládání prstem nezbytné. Samozřejmě že je pohodlnější ovládat Tablet s velkými tlačítky, ale není to priorita.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
18. 08. 2010 18:04

Dovolil bych si nesouhlasit, naopak UI je to nejdůležitější na malém displeji. Cokoliv co se ti bude blbě ovládat ti zkazí náladu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 08. 2010 17:06

> Tablety budeme prodávat jako šílení

Aha... A je to legální? Za Komorouse by jim to určitě neprošlo!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 08. 2010 10:59

OPET JEDEN Z TRAPNYCH CLANKU - vasich - jakmile se nekde neco soustne hend to proste musite okomentovat jako vsechny ostatni novinarske mrdki ze ano?! pritom od odborneho weby by clovek cekal neco mnohem lepsiho, no i kdyz jak to asi muze dopadnou kdyz to ridi Marek PLT.

nedavno jste tady uspinili apple zrovna kdyz byla v celem proudu fama ANTENNAGATE jak to ma s tim signalem a pritom jste is mohli IPHONE pujcit od kolegu pisici svuj platek o patro niz, moc pohlodny asi co:) tak jste jeste jako ostatni novinari na celem svete pripojily n ze jim kvuli tomu klesaji akcie a nejak tak vam nedoslo ze jim ty akcie klesaji jen proto ze to ze jim zacnou klesat a klesaji oznami na kazdem zpravodajskem webu

anebo ty vase clanky posledni dobou v computeru kde se furt venujete Apple OS a vyrobku applu posledni dobou a kdyz si nekdo zalozi vlakno jak to teda udelat a pod windowsem si treba ve wmware spustit DMG Snow Leop a jen si to ve virtualnim pc konecne nekdo chce osahat kdyz teda o tom furt pisete tak to okamzite vymazete = ILEGALNI !

pritom nekoho zkusenyho by vubec nenapadlo to davat do stolnihi pc i kdyby to slo nebot kdo si vyladil win je zbytecny aby mel apple apple ma vse predinstalovane a nejlepsi a nechce dovolit instlace jinych, apple prave ze vetsinou pouzivaji spise jednodussi lide ale na rozdil od svych soudruhu si techto par lidi alespon koupi Apple misto Lenova ci Aceru

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 08. 2010 12:50

To se chce uklidnit.

Faktem je ale toto - kdyby Iphone4 nemel problemy s antenou, tak se predevsim O TECHTO PROBLEMECH *VUBEC NEPISE*.

A vycitat zive, ze o necem informuje? PROBOHA, to snad nemyslite VAZNE!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 08. 2010 13:02

JENZE CO TAKOVE HTC A TY DALSI ? problem je ze vsichni maji problemy ale panackove musi proste holt informovat aby byli proste prvni - jakoby to nekoho zajimalo u nas proste se svezli na moderni vlne vsech zpravodajskych paltiku jenze oni maji dalsi weby a zive.cz je predevsim technicky-zpravodajsky kde se alespon predpoklada ze vsichni v redakci se v pohode dostali na CVUT minimalne - pokud ji treba ne li neudelali, navic si mohli zapujcit a zvykouset iP4 kdyz to maji o patro nize zajimave je ze ti zase psali ze je to fama a ze jim vubec neklesal je otazka kdyby tady byla stejne kvalitni sit GSM jako ma ATAT na venkove v usa jestli by ten signal nekelsal kazdemu zarizeni - neklesal - oni totiz nemeli roblemy se signalem jen klesali nahle carky hovory se neprerusili

je to bublina zbytecne na fouknu misto toho aby ji dementovalli nebo ji sdelili+dodali svoje vlastni zkusenosti ktery nabyli behem 15' hovoru iphonem v Brne pred napsanim clanku tak se jen pridali

taky si umim prelozit zahranicni web pomoci googlu translatoru a hned to hodit na stranky to nic neni

jako treba chripka nebo krize tyhle veci pak existuji jen kvuli tomu ze sem tam se neco objevi ale 85 % obyvatelstva se z toho vzdycky pos€r€ potom co nekolik dni rikaji 1000x denne na CT24 slovo chripka nebo KRIZE a pak se toho chyti politici aby si prosadili to co by jinak vubec neslo

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 08. 2010 16:34

Tady jde o to, ze Apple si zaklada na DOKONALOSTI.

A kdyz udela takovou skolackou chybu... no je jenom dobre, aby se rozmazlo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 08. 2010 18:07

jo s tim souhlasim a dalsi velka fama je ta ze to zase je kdovi jak skvelej vyrobek ja mam iphone2G a 3G a 3GS byly oproti mymu designovej blaf a stejne mam samsunga hloupeho na poradny volani s klavesnici zkouseli jste nekdy instalovat OS na PC i kdyz tonabehne tak to je des vicemene - no ale srovnavat to s win to taky nelze

je fakt ze to byla skolacka chyba staci preci neco ve stylu - dielektricka pasta atd nater - a nic by nebylo

vsak oni taky maji ten vyvoj nadoraz a opravu delaji az za pochodu jen min nez jiny

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 08. 2010 08:49

živočišné uhlí jsou taky "tablety"

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 08. 2010 00:06

Steve Ballmer je psychopat s funkcí. Žije mimo realitu. Vůbec není podstatné, co tvrdí. Pořád se jen vysmívá konkurenci, mele přitom kraviny z hladu...

Když nadhazují ty prodeje Windows 7, tak to není zase taková sláva, protože se dost věcí změnilo za poslední roky. Rapidně vzrostl např. prodej OEM. Jděte do obchodu pro počítač! Když nechcete Mac, tak nemáte moc šanci zakoupit PC či NTB bez OS, na který byste nainstalovali svůj systém.Ubylo krádeží, prodeje jsou vyšší. To ovšem není o oblíbenosti, to je o obchodním tahu MS, který to ošéfoval s vrýrobci/prodejci...

Já věřím tomu, že prodají dost tabletů, ale nebude to zase žádná sláva. Fandím tabletům s Androidem. Už jsem to sem psal x krát: Tablet má být jednoduchý, levný, cenově co nejvíc dostupný, neměl by mít problém s připojením na wifi či 3G, určitě je fajn, když na tom člověk rozjede hafo aplikací.

Co mi nabídne MS s tou sedmičkou na HP? Určitě dobrý HW, cena však nebude určitě lidová(člověk si zaplatí něco navíc i za systém), systém bude asi tradičně těžkopádný, že?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 08. 2010 01:00

MS je monopol. Nemam rád, keď si idem kúpiť nový notebook a všade vidim predinštalovaný Win, ktorý vôbec nechcem.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
14. 08. 2010 02:03

takze zaplatis viac za ntb bez os?

pochybujem.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 08. 2010 09:12

MS je monopol, ktery ale udelali sami uzivatele. Na tom neni nic spatneho.,

Mas to blbe, no.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 08. 2010 12:42

Uzivatele? Spis jedna smlouva s IBM a pak par faulu ze strany Microsoftu, za ktere az po letech zaplatili smesnou pokutu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 08. 2010 12:52

Mluvime o dobe v roce 2010, ne o dobe pred triceti, ci kolika lety.

Faktem je, ze Windows uzivatele kupuji a proto ma "monopol". Duvod, proc jej kupuji, je jedno. Faktem je, ze nechteji Linux, ackoliv je zdarma.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 08. 2010 13:25

Jenze prave pred temi dvaceti-triceti lety ten monopol vznikl a vznik toho monopolu provazely nefer praktiky, za ktere byl pozdeji MS odsouzen(ale to uz je polozit v te chvili nemohlo). Takovy monopol nemuze padnout ze dne na den. Jeste pred par lety se clovek pomalu neobesel bez MS Office, protoze jiny program proste ten binarni blob jmenem "doc" nemohl otevrit, dalsi firmy taky delaly software pro system, ktery mel 99% podil na trhu a lide jsou na nej zvykli a mnohdy i zavisli. Az v poslednich par letech se da nejak rozumne existovat i s alternativnim systemem a pro vetsinu uzivatelu teprve nastava vubec moznost windows opustit. Porad tu ale mame hromady MS "odborniku", kteri se taky chteji nejak uzivit a hordy uredniku, kteri jsou napojeni na penezovody z MS. Kdy se to nejakym smerem pohne a zdali vubec, to je otazkou.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 08. 2010 16:35

Tehdy ten monopol nevznikl. V devadesatych letech existovalo dostatek OS. Ci je problem, ze se neprosadily? Snad ne Microsoftu?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
15. 08. 2010 00:54

Plho, vzdyt o tom uz nejakou dobu hovorime! Existoval pomerne silny konkurent - OS/2, ale MS ho odstavil pomoci nezakonych praktik(za coz byl o mnoho let pozdeji(kdy uz to bylo passe) odsouzen)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 08. 2010 14:51

MS není monopol. Je fakt, že má velmi silné postavení na trhu, ale není to monopol, proboha.

MONOPOL = KDYŽ JE NA TRHU POUZE JEDEN VÝROBCE ČI NĚJAKÁ SPOLEČNOST, KTERÁ SI MŮŽE DÍKY NULOVÉ KONKURENCI URČOVAT CENU, DIKTOVAT ZÁKAZNÍKŮM PODMÍNKY.

Jenže Microsoft nebyl nikdy jedinou společností, která prodávala OS. Pouze vytvořili jednoduché systémy, na které si lidé zvykli. A je blbost lidí, že se toho systému za každou cenu křečovitě drží, i když třeba nemusejí. Někoho na Windowsech v dnešní době drží stále např. některý sw, který zkrátka u konkurence není. Ale co třeba drží BFU na systémech od Microsoftu? Nic...BFU se může spokojit s jednoduchým Linuxem, chystaným Chrome OS, popř. s komerčním Macem.

Zkrátka oligopol- není jediný na trhu, ale má stále dominantní převahu na trhu, takže si se zákazníky mává podle svého uvážení. To samé máš např. s operátory v ČR. Také nemůžeš říct, že je jeden z operátorů monopol. To je nesmysl. Zase je to oligopol, což také není zdravá konkurence o nějakých třech operátorech + jednom vtipném U:FONU, který se svým marketingem zaměřuje na důchodce a rodiny.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 08. 2010 14:37

Tak MS není monopol. Tedy, alespoň ne v oblasti OS. To jsou kecy. MS je oligopol. Pokud se nepletu, tak asi diferenciovaný oligopol. (Nemám ekonomické vzdělání, takže pouze odhaduji. Ocením, pokud to někdo potvrdí či vyvrátí:D ) Každopádně jsou ty řeči o monopolu zcestné, protože měl MS vždy konkurenci v oblasti OS.

Se zbytkem souhlasím.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 19:02

Nevim proc, ale mne staci imac , pracovni thinkpad a ipad na hrani, cteni a blbosti jak doma, tak cestou nekam....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 23:55

Vidis, jaka jsi skvela ovce! Stýv by te mel vyznamenat!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 08. 2010 21:00

Já nevím, školy nemám, ale pracovní thinkpad je u mě s největší pravděpodobností windows XP, jenže to zase někdo viděl slova iMac, iPad a přestal myslet a musel napsat něco o stádu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
13. 08. 2010 14:37

sice clanok bulvar ako svina, vela toho nepovedal, iba sa divim, ze ziadna zmienka o novej posilnenej licencii MS na ARM a suvisiaci HAL.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 18:52

MS hodlá dělat tablety s Atomem, proč by se měl někdo zmiňovat o ARM? To je prozatimní nouzový řešení Applu a dalších, dokud nebude nový Atom.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
13. 08. 2010 20:36

preletelo to hadam vsetkymi svetovymi servermi.

netusim, kde beries tu istotu, ze win tablety budu postavene iba na atomoch a nie aj na arme.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 22:00

Popíšu Ti moje myšlenkový pochody: WM 6.x končí, WP 7 je podle mě určený pouze pro telefony a není to OS vhodný pro tablety (podle toho, co je o něm zatím známo). Takže zbývá jedině Windows 7, který má zabudovanou podporu dotykových obrazovek. Ale jediný úsporný procesor, dostupný v příštím roce, schopný dodat dostatečný výkon pro běh W7, bude Atom. Nemluvě o tom, že Windows na ARM neběží vůbec.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 08. 2010 12:46

A co z toho jako vyvozuješ?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 14:20

Správně by mělo být:

Šéf Microsoftu: Tablety budeme muset prodávat jako šílení

... a stejně Apple (v tabletech) nikdy nedoženeme

Obávám se, že už je vymalováno. To se týká i mobilů a OS W7P. MS vůbec neuvažuje do budoucna, co se týče obsahu (smlouvy s vydavateli, narvaný el. obchod jako AppStore apod.)

MS před lety uvolnil do světa Windows (narozdíl ad Apple) a dodnes žije jen z množství uživatelů a z jejich pohodlnosti přejít na něco jiného, co není tak rozšířené. Tento stav jej nenutí k inovacím.

Proto už léta neudává žádné nové trendy. Vždy přijde o něco později s něčím podobným co vymyslí Apple nebo někdo jiný.

Pokud je podle posledních statistik hodnota obou společností podobná (kolem 275 mld.) je to pro nesrovnatelně větší MS špatná vizitka.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
13. 08. 2010 14:16

>A že je ten nový čip hodně potřeba. Apple iPad vydrží na jedno nabití třeba 10 hodin, současné tablety končí na 5.

Huh? tak nepouzivejte posrany widle ktere bezi jen na x86, mame tu ARM, procesory s mnohem lepsi architekturou ,x86 je rozezrana platforma drzici si bordel z 286, nebyt M$ a jeho omezeneho OS tak po x86 dneska nestekne ani pes

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 23:54

Linux je nejlepsi!!! Aleluja!!!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 13:11

Ja bych zatim Windows 7 Phone nezatracoval jeste porad neni v prodeji vsechno jsou to jen testovaci verze nejsou pro to jeste ani poradny telefony, takze bych s kritikou pockal az na finalni verzi

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 12:44

Pokud myslel tablety proti bolení hlavy, tak tomu bych věřil. Počkáme si na uvedení WP7 (nebo jak se to jmenuje), do této doby nemá MS prostředí určené na komfortní ovládání tabletu..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 11:27

sorry ale Steve Ballmer je takový vesnický farmář a vidlák .. co je tak trochu snílek .... Apple i Google dávají Microsoftu nafrak ve všech oblastech? Windows Phone? Nenechte se vysmát, takovou trapárnu a blbost bych ve svém telefonu nikdy nechtěl ... co udělali za svou kariéru dobře? Windows 7, Xbox a MS Office ... Zune? Výsměch ... Ty trapné telefony se kterýma si mysleli že ovládnou svět? NO TOHLE?

Apple ukáže všem co v nich je :) ... protože na to prostě má potenciál

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 12:49

a jeje milovnik jablicek pise z w7 a opery to museji byt naprosta muka co ?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
13. 08. 2010 13:00

Výsměch vám, Peterecek.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 11:13

Doufam, ze na tabletech delali lide co maji na svedomi KIN :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 11:28

Jo to musely byt ti co delali i na zune Kluci jedni sikovni plni inovativnich napadu...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
13. 08. 2010 12:57

To mě usvědčuje v tom, že o Zune nevíš ale vůbec nic.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 13:20

Co bolo na Zune inovativne, okrem squircle?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
13. 08. 2010 13:42

Jasně, iTunes tu byly dříve. Něco má první Apple něco zase MS. Apple má ale tu přednost, že to umí prodat. Zune je velice podařená služba. Minimálně co se vizuální stránky týče má navrch nad iTunes, to samé platí i o Zune HD - to je velice podařený kus hardwaru. Co je to ale platné, že? Apple prostě pro některé lidi zůstane Applem.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 14:15

Porad spatne, nikoli iTunes nybrz iTunes Store dava(l) Apple zdrcujici prevahu nad konkurenci. Zune HD je celkem zajimavy kus hw, ale Zune Marketplace pusobil vedle iTS jako chudy pribuzny, navic v podstate jen kopiroval konkurenci. Prvni Zune prehravace navic vypadaly vedle uz zabehnutych iPodu jako nedodelky.

Nechci soudit, kdo je lepsi, ale v tehle branzi Apple prorazil drive a ten naskok bude kdokoli stahovat jen tezko. Je treba nabidnout neco jineho, neco navic nikoli totez jen na jine platforme s vice funkcema a konektroy, ktere vyuzije jen zlomek uzivatelu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
13. 08. 2010 14:34

Mluvím o iTunes jako o komplexní službě, tedy hlavně o iTunes Store. Neberte mě za slovo :) "Kdo koho kopíruje" - to je už je opravdu zbytečné. Vždycky tu bude někdo první a ten kdo to umí prodat. Kdo přišel první třeba s mobilním telefonem? Ostatní jen kopírují, aha. Apple také "kopíruje" spoustu věcí, přít se o tom je blbost.

S tím, že bude kdokoliv stahovat náskok a že je třeba nabídnout něco inovativního s vámi souhlasím. To bude asi u MS problém. Ale počkejme si třeba na uvedení Windows Phone 7 :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 14:49

Kopirovani samo o sobe nevnimam negativne. Slo mi o to napsat, ze MS nezareagoval 'nicim novym'. Apple nevymyslel ani telefon a ani mp3 prehravac, ale prave Apple rozhybal preslapujici a svym zpusobem skomirajici (pokud vas teda nevzrusuji mpix dostihy) trh s mp3 prehravaci, telefony a komercni distribuci digitalni zabavy.

Je to fajn, protoze ve finale z toho profituji jednak firmy, ktere umely zareagovat, ale predevsim z toho profituji koncovi uzivatele.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
13. 08. 2010 10:04

Jestli chce Microsoft zabodovat v segmentu jako jsou telefony, tablety a prehravace, mel by predevsim zapracovat na sve image vyrobce cool hracicek. Napr. by se mohl zbavit, toho uncool nazvu Windows (nebo ho aspon nejak sikovne zamaskovat)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 10:17

Když Vám okna nepřipadají jako dostatečně cool název, tak mi vysvětlete co je tak cool na jablku?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 10:31

divokej leopard

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 11:04

Na jablku je cool to ze sviti :D

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 10:20

Windows je jedna z nejcennejsich znacek sveta. Fakt nevim, jestli je lepsi za kazdou cenu to nahrazovat necim s damskymi vlozkami v nazvu - byt by to bylo sebevic cool

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 11:26

Myslim, ze tu neslo o nejakou realnou cenu znacky, ale o to co si pod tou znackou predstavi "bezny clovek". Pro vetsinu lidi je Apple synonymum pro "stylovku", proste pro neco "cool" a "in". Kdezto windows je neco co bezi temer na vsech pocitacich, je stim spousta problemu a je to furt zavirovany.

PS: Jinak MS jako znacka je, myslim, jak za Googlem, tak Applem, ale dokonce i za IBM

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
13. 08. 2010 11:57

Tak nějak jsem to myslel. Nechci zrovna utocit na technickou stranku (pomalost, problemy atd.), ale jako znacka jsou pro me windows nuda a sed. Na malem jednoduchem zarizeni, od ktereho cekam ze bude spolehlivě plnit par zakladnich funkci dam prednost radeji jinemu OS, hlavne at na me proboha porad nesviti to ctyrbarevne okno - toho mam dost z kanclu a na svem domacim PC.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 12:00

MS se snažil svojí pověst začernit jak jen to šlo a teď to konečně přináší ovoce. Každopádně pro mě je Apple ještě pod Microsoftem. A možná dokonce i pod škodovkou a to už je co říct.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 12:09

Zase tebe pride 1.3Ghz zariadenie s Win 7 plynule, takze tvoj nazor netreba brat 100% vazne

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 12:32

Můžeš mi prosím říct, kde jsem tvrdil, že to funguje plynule? Já jsem pouze psal, že plynule fungují aplikace (Firefox, různé navigace, přehrávače, prohlížeče, čtečky knih atd.) OS jako takový je samozřejmě zoufalost. Ale jakmile program naběhne, je to už OK.

Ještě podotknu, že podle mě na plynulost fungování Windows má takt CPU poměrně malý vliv. Na prvním místě je jednoznačně velikost RAMky, potom rychlost disku a teprve potom má vliv CPU.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 13:17

Dobre, beriem, moja chyba. Ale aj tak je pouzivanie Windows 7 na tak slabom zariadeni ako za trest. Ten potrebuje minimalne nejake 2.x dvojjadro s 2GB RAM aby bezal plynule a aj to sa da kvalitne spomalit postupnym instalovanim aplikacii. Ale co sa tyka tychto nenarocnych aplikacii tak tie skutocne bezia celkom dobre, az na zdlhavy start u niektorych... napriklad ten spominany FF alebo nedajboze IE su fakt na infarkt.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 15:39

bla bla bla, mne bezia sedmy na ntb s celeronom 1.6Ghz + 2GB ram + 5400ot HDD absolutne plynule, vratane photoshopu a programov na vektorovu grafiku...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 16:47

XP na běhaly mnohem líp, to je jasný. Jenže v těch mi nefungovala WiFi a navíc W7 mají lepší podporu pro dotykový ovládání a DXVA2 (nutný pro HW dekódování videa ve Flashi). Ale ten systém je fakt línej. Ideální by byl Linux, jenže to ztroskotává na ovladačích, hlavně pro GMA500.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 08. 2010 09:14

"Ten potrebuje minimalne nejake 2.x dvojjadro s 2GB RAM aby bezal plynule "

To mas z vlastni hlavy, nebo ti to nekdo poradil?

Je to samozrjeme blud.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
13. 08. 2010 10:00

Pokud by prodávali tablety na uklidnění, tak bych tomu i věřil... I když od dob pohádky "Jak čarodějovi ze země Oz běžely Win98 tři dny v kuse bez toho aby spadly" uplynulo už hodně času, Windows dokáží člověka ještě stále pořádně vytočit:)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 09:58

Nejak nechapem preco sa tzv.tablety za kazdu cenu predhadzuju a vnucuju uzivatelom.Vsak to musi byt neskutocna otrava stale to v jednej ruke drzat a druhou patlat po displeji.Sledovat film na tom nema koli mizernemu displeju a ergonomii vobec ziadnu cenu a browsit po nete budem radsej na mojom netbooku (za par $$$) aspire one d250 kde som Billove xp-cka nahradil linuxom a je z neho i pouzitelny stroj.

Alebo su vsetky tieto tablety urcene pre ovce ktore musia mat vsetko co je "in, cool & brutalne stylove"?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 15:30

klídek, já pro kulmu na vlasy taky nenajdu využití, ale ostatním ji neberu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 18:03

Jasan chapem, len nemam rad ked mi niekto na silu nieco vnucuje a okomentuje ake je to uzasne, skvele, rychle a pokrokove pricom je to uplne k .....nicomu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 09:31

Mám htc s win mobile a nebude to trvat dlouho a budu nucen vyhledat psychiatra :) Reakční doba telefonu je cca. 2 týdny, výdrž naopak jeden den. Telefon se zasekává, samovolně mizí kontakty z adresáře a podobné srandičky. Už nikdy si nic s WM nekoupím, pokud možno ani nic s Windows. Plánuji Android, Google je mi mnohem sympatičtější než tenhle kašpárek dělající podivné obličeje a říkající nesmysly :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 10:18

HTC s WinMobile je velice, VELICE široký pojem zahrnující jak zařízení z doby kamenné tak takový HTC HD2. Co konkrétně máte za model od HTC?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 10:28

S710, z doby kamenné, to je přesně to správné označení pro tento telefon :) Ačkoli na youtube jsem viděl přímé srovnání nového htc s wm, nějakého androidu a iphonu a že by wm vítězily v rychlosti nebo odezvě, to stále ne.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 10:43

Tak HTC VOX je známí tím, že má málo paměti, což systém skutečně brzdí. Sám vlasním HTC TyTN2 a i přes to, že to není ždnýmladík mi přijde celkem svižný, nicméně když sem dostal do rukyHTC Touch HD2 tak mě rychlost systému uzemnila. A ve srovnání s iPhone, no, iphone působí spíše jako hračka a android, no já osobně mám trochu problém s tím že by měl google přehled nejen o tom co hledám ale i kam a komu volám.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
13. 08. 2010 11:30

Dalsi paranoik :). Google nema o nic vetsi prehled o nicem vic, nez Microsoft pri pouziti WM ;)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 11:38

Co myslíte tím další? A co přesě tím paranoik? Faktem je, že google si vede záznamy o každém vyhledávání. Na stranu druhou, pokud nechci aby o mě můj WM cokoliv prozradil, mlžu takové zařízení bez problému provozovat bez internetu, ba dokonce i bez synchronizace s PC. Nevím jestli by něco takového šlo s androidem.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 11:55

Samozřejmě. Žádná synchronizace není nutná. Pokud nechci používat služby Googlu, tak se nepřihlásím a ten OS nemá na Google žádnou další vazbu. Samozřejmě se tím připravím o věci jako Google Market, synchronizaci s GMailem atd. Ale pokud jsem paranoik, nemusím to používat.

Mimochodem Google si uchovává výsledky hledání stejně jako si je uchovává Microsoft přes Bing a každá jiná firma s provozující vyhledávač. Je to totiž extrémně důležitý feedback.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 12:09

Moje paranoia spočívá jednoduše v tom, že když o mě bude 10 firem vědět 10 různých věcí tak to není ani zdaleka tak nebezpečné jako když o mě bude jedna firma vědět všechno.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 12:38

A co podle Tebe bude o Tobě takový Google vědět? V mém případě si dokážu představit, že ví, co hledám, jaké mám nainstalované aplikace přes Market a zná moje kontakty (který synchronizuju na GMail).

To všechno o mě telefon s jiným OS ví taky. Navíc kvůli uzavřenosti kódu nemám žádnou kontrolu nad tím, jaký další informace kam posílá. MS nebo Apple si třeba můžou nechávat posílat výpisy hovorů a další informace a nikdo to nezjistí. U Androidu se to dá lehce zjistit, jestli takový informace někam neposílá.

Takže Android mi z toho ještě vychází jako nejmenší možné zlo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 13:10

Este o tebe vie ake stranky navstevujes, myslim, ze to zistuje podla cookies, ale nie som si isty. Niekde v samotnom google labs sa to dalo zobrazit, nedavno tu stranku davali na Gizmodo alebo Lifehacker.

Mimochodom ak by iPhone posielal nejake udaje tak sa to da tiez zistit, napichnem obycajneho wiresharka na siet a mozem si to odsledovat. Skutocnost je vsak taka, ze nic neposiela. Myslim, ze jediny mobilny OS ktory skutocne sledoval uzivatelov bol WebOS, ten posielal aj suradnice do Palmu.

Ale inak ma pravdu, google zbiera a spracovava vsetky informacie, ktore sa mu dostanu do ruk, za ucelom reklamy. Microsoft a ani Apple to nerobia pokial viem, i ked iAd ponuka reklamy podla lokacie uzivatela, da sa to samozrejme vypnut.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 15:22

ako podľa cookies?

jak povedal kolega, google ta sleduje len cez jegho služby, ktoré používaš, ale cez tie ta sleduje aj na iných telefonoch pokiaľ ich využívaš(prečo asi spoluppracoval už na vývoji prvého iphnu a prspôsobil mu svoje produkty?)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 15:38

Vravim, ze si nie som isty. Ale na tej stranke co spominan (ta googlovska) ti to presne ukaze okruhy stranok ktore navstevujes a podla toho ti prisposobuje reklamu. Aj som to teraz skusal najst, ale asi som ten link nasiel niekde v komentaroch.

Na druhej strane mozno to vytvara iba podla hladania v googli, asi bude lepsie ak to nechame tak, ten link nevyhrabem.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 15:53

no podľa cookies to ťažko môže brať, podľa vyhladavania určite to je samozrjeme(nech vyhladávaš na PC, mobile alebo inom zariadení), prípadne môže samotná web page o tebe informovať pokiaľ je prepojená s googlom

to ale so zariadením, ktoré vyuívaš teda moc nemá

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 13:12

Nabízí se otázka jak to chceš zjistit. To jako řádku po řádce prošmejdíš zdroják androidu a budeš zjišťovat jestli někde není fce, která inicializuje datový přenos databáze něčeho? To si dost dobře neumím představit ... De o to, že čím měně dat o někom je někde centralizováno, tím méně soukromí mi uniká. A soukromí je něco, co bude s ubíhajícím časem stále vzácnější.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
13. 08. 2010 14:20

Neni duvod aby prolizal celej kod androidu. To uz udelali spousty lidi pred nim a zrejme si nikdo niceho zvlastniho nevsim, jinak by toho byl davno plnej web...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 23:52

Urcite to udelali?

Uvedomte si, ze to je nikdy nekoncici proces... Predstavte si, ze deset lidi postupne prida nejaky kod, ktery bude obsahovat nejakou zakerkou cast, ktera sama o sobe nedela nic. Ale kdyz se tam vlozi kod vsech deseti lidi, pak...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 08. 2010 12:31

To si určitě viděl v nějakém americkém akčním filmu, viď? Do reality to ale prosím nemotej.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 08. 2010 12:55

S cim mas problem?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 08. 2010 01:03

Je mi luto, ale niekto ti to musi povedat. Zdrojovy kod androidu nie je tak free, ako by sa zdal. Ak totiz das CISTY Android na telefon, tak nebudes schopny ani uskutocnit hovor. Tvorcovia mobilov si tento kod dost silne upravuju a co je dolezite, tieto zmeny NIE SU volne dostupne. Takze tam kludne mozu supnut par riadkov kodu a nikto si to nikdy nevsimne, ak nepocitam sposob ako som spominal vyssie (Wireshark). Takze v konecnom dosledku s tebou suhlasim, ze si to niekto vsimne, ale urcite nie lozenim po kode.

Treba si totiz uvedomit, ze ta spominana sloboda a transparentnost sa tyka VYLUCNE tvorcov mobilov. Ak ten tvorca chce, tak ti tam da take obmedzenia, ze aj Steve Jobs dostane sok. A uz sa tak aj stalo, jeden z DROIDov sa dokazal "bricknut" (ani neviem ako to spravne prelozit preboha) ak si urobil nejaky zasadnejsi zasah do systemu, alebo si ho nebodaj nahradil inym (myslene nejakym vymyslom XDA napriklad).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 08. 2010 12:39

Samozřejmě jsem to nemyslel tak, že si budu prolejzat řádku po řádce zdroják Androidu. Ale pracuje s ním spousta vývojářů, výrobců mobilů atd. Pokud by tam bylo nějaký špehování ze strany Googlu, určitě by si toho někdo z nich všimnul a byl by z toho pěknej skandál.

Mimochodem to, jak může výrobce telefonu zaříznout Android a možnosti úprav případně přímo nahrazení OS je to, co si mi na něm hrubě nelíbí. Ale je otázka, jestli s tím Google vůbec něco může dělat. Každopádně do budoucna fandím spíš MeeGo, protože to je podle mě otevřenější systém.

P.S. Co třeba vymyslet nový slovo zcihlovatět?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
14. 08. 2010 13:12

Meego nema moc sanci pokud na nej bude Intel i Nokia prdet jako dosud... Taky sem mu (tedy Maemu) fandil par let zpatky (jeste nez vubec existoval Android), ale od ty doby se nikam nepohnul...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
14. 08. 2010 13:09

No to samozrejme neni pravda. Staci se podivat na Cyanogenmod kterej je ciste open source a funguje temer vse. Snad jen Sim tool Kit chybi jestli si dobre pamatuju...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 11:44

jde o to se kterým iPhonem jsi to porovnával, 2G a 3G se s HD2 nemůžou rovnat. Každopádně HD2 je vcelku slušný stroj, sám vlastním iPhone, ale HD si určitě zaslouží respekt .-)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 11:02

Mam HTC Touch diamond 2 - upgrade na win6.5 a manilla 2.5 a vse beha spolehlive a svizne i na WVGA displeji.. Skoda, ze uz si nic s win mobile 6.x taky nekoupim, bohuzel uz se nic dalsiho vyrabet (alespon v htc) nebude. A w7mobile mi fakt neimponujou. animovany velky plochy a obrazky jsou pro pubescenty, ja nepotrebuju prvorade graficky efekty (i kdyz HTC sense mi prijde fajn a nevipinam ho), ja chci pocitac do kapsy, kde se da dobre vyznat, kontrolovat co se deje a prizpusobit si ho. Bohuzel asi skoncim taky na Androidu.. ale to je o zvyku. a zatim jsem s Diamond2 velmi spokojen, takze neni duvod, navic je zpracovanej tak kvalitne, ze pokud ho nekde nepustim z okna, vypada to ze mi vydrzi jeste dlouho :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 11:55

- reakcni doba 2 tydny? To asi stezi. To jako chcete rici, ze na neco kliknete a cekate dva tydny?

- pokud se telefon seka, tak je to spise HW problem, resp. nezvladnuta implementace WM.

WM nic takoveho nedelaji.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 12:13

To byla samozřejmě ironie. Ale pokud spustím aplikaci, jdu si automaticky udělat kávu, vrátím se a aplikace je spuštěna :) (opět ironie)... Každopádně je to děs, svůj telefon v podstatě nenávidím, protože cokoliv s ním dělat je akorát trápení a nervování se.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 13:16

Ale to je problem toho zarizeni, ci nadstaveb dodanych vyrobcem.

Ne Windows Mobile. To fungovalo bez problemu na 5x pomalejsich zarizenich uz pred X lety.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 15:40

Co máte na tom Voxu za ROM a verzi WM? Původní WM 6 od htc? doporučuji zkusit nějakou neoficiální ROM s WM 6.5 nebo 6.1 a přístroj bude určitě reagovat rychleji.

Pokud Vám nevadí angličtina, tak WM 6.5:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php...

pokud chcete WM v češtině, pak třeba tuto ROM s WM6.1

http://forum.xda-developers.com/showthread.php...

před nahráním neoficiální ROM je nutno přístroj odemknout:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 09:16

Myslím si, že sme v tejto dobe svedkami konca epochy zvanej Microsoft...

Samozrejme že tu MS bude ešte hodnú chvíľku a ešte dlho budú hodne úspešný, ale dovolím si prognózovať, že v tejto dobe Microsoftu uniká vlak a o pár rokov to bude firma minulosti.

Pred 3-5 rokmi neexistovalo nič iné čo by ohrozovalo MS a oni si na to príliš zvykli. Dnes je tu Google, znovuoživený Apple a množstvo predtým neznámych firiem dosahuje úspechov, ktoré by predtým neboli mysliteľné.

Microsoft je na dnešné pomery nepružnou firmou, ktorá nedostatočne rýchlo reaguje...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 10:16

Takovych proroku uz bylo a zatim se MS stale tesi vic nez dobremu zdravi

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 11:33

Nevim jestli je termin "dobre zdravi" to spravne oznaceni. Alespon jejich "uspechy" a prohlaseni ruznych pohlavaru moc na zdravi nevypadaji.

Spis bych napsal, ze dlouho a pekne vyspinkali od ruzova a ted jsou celi rudi z toho, jak se ten svet zmenil

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
13. 08. 2010 12:22

Je to tak. MS ujel vlak a teď to budou těžko dohánět, pokud se jim to vůbec podaří. Každopádně pokud nezačnou podporovat i jiné platformy než x86, tak jsou v háji tak jako tak.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
13. 08. 2010 15:38

- x86 (IA-32) nejsou jen PC, to je třeba i herní konzole Xbox 360, domácí media center, home server atd., takže nějaká kontinuita je naopak žádoucí

- nemáš pravdu v tom, že MS podporuje jen jedinou platformu. Vedle IA-32 je to třeba IA-64 (Itanium), x86-64, v PDA, PNA, telefonech a podobných zařízeních (Windows CE, Windows Mobile) máš třeba ARM, MIPS, ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
13. 08. 2010 20:34

Itanium je mrtvé, WinCE a WinMobile těsně před smrtí a nevhodné pro nasazení na netboocích a tabletech. Win7 na x86 se nikdy nedostane na úroveň specializovaných systémů na ARM a podobných procesorech. To že MS prostě nepochopilo trh už v době vydání Win Vista je zřejmé a i když Win 7 jsou na tom lépe, stále nemají nic, co by mohli nasadit do stále rostoucího segmentu méně výkonných zařízení.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
14. 08. 2010 09:33

Windows CE nejsou před smrtí, běží nejen v těch PNA apod, které jsem uvedl, ale i ve spoustě zabudovaných zařízeních.

MS trh pochopilo a od začátku se svými PocketPC a Windows Mobile trh válcovalo (Palm skončil, chytré telefony na Symbianu byly později a nemají zdaleka tolik možností). To, že pak poněkud zaspali, ve WM 6.5 záplatovali co se dalo a na Windows Phone 7 teprve čekáme je druhá věc, ale i tady se kontinuálně používají a budou používat jiné architektury (ARM, MIPS, ...) a ne jen x86

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 08. 2010 12:38

"Windows CE nejsou před smrtí, běží nejen v těch PNA apod, které jsem uvedl, ale i ve spoustě zabudovaných zařízeních."

To je sice pravda, ale zatimco pred par lety mel MS na techto zarizenich drtivy podil, tak dnes uz se drzi spis setrvacnosti(a podil na trhu neustale klesa - dej do googlu "embedded OS market share") a na nove projekty se pouziva vetsinou Linux. Windows CE je pro Microsoft jen druhorady produkt, ktery se vyvijel nezavisle, zatimco embedded Linux je prakticky ten samy Linux, jaky zname z desktopu a serveru, coz s sebou prinasi spoustu vyhod.

Podle me jsou Windows CE pred smrti a vse tomu nasvedcuje.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 14:28

tak s tímhle musím nesouhlasit, MS patří stále k nejvíce rostoucím IT firmám na světě a co se týče zisku, je nejziskovější IT firmou světa - celkový zisk za rok 2009=17 mld. $ (více než Apple+Google dohromady)....a ač se říká, že MS ujel vlak, tak od té doby pořád roste a roste, síla MS je v korporátní sféře, kdy jen zisk Officů (až 10 mld. $) v této oblasti je větší než celý zisk Apple...Windows a trh pro běžné uživatele je pro MS až druhořadé...MS má obrovskou sílu a věřím, že ještě vynaloží obrovské finance a práce, aby nám ještě ukázali!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 15:08

takže kdyby MS vydal Office i pro linux a vykašlal se na Windows tak vydělají všichni :P

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
13. 08. 2010 15:20

Proč by to dělal? Spousta práce, nulový zisk...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
13. 08. 2010 15:36

Jo tohle říkali i někteří před deseti lety, jak bude Microsoft na kolenou a že se nebude už používat pro to jak bude předražený a že je neinovativní, jak krade a hle, kde že to ten Majkrosoft je. Takže ono se soudy o budoucnosti je to bez potřebné analýzy plácání do větru. Spíš bych čekal v příštích letech pečlivou spolupráci Microsoftu a Apple kdy se budou snažit vytlačit z mobilních zařízení i tabletů linux, ovládnout trh a rozdělit si platformy. Nakonec to bude velice zajímavé a přijdou určitě i neočekávané zvraty, takže nic není jasné a ztracené.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
13. 08. 2010 09:13

Bojim se, ze W7 na tabletu nebudou fungovat. Ocekavam prinejmensim lagy v ovladani, coz je na takovem zarizeni fatalni.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 11:46

Já můžu podat svědectví, jak funguje W7 na mém současném zařízení - Viliv S5. Je to MID s 5" dotykovou obrazovkou, procesor Atom 1,3 GHz, 1 GB RAM a 60 GB HDD. Zásadním zásekem je zřejmě disk, aplikace startujou fakt dlouho. Ale jakmile už běží, fungují zcela plynule a bez potíží.

Takže si myslím, že pokud nahradí klasický disk SSD a zvýší výkon CPU, tak by to mohlo být OK. Samozřejmě ideální bude na těch zařízeních Linux (konkrétně MeeGo). Jenom kdyby se konečně Intel uráčil něco udělat s ovladačema na GMA500/GMA600. Jak proboha chtějí vyvíjet MeeGo a dodávat ho na tableletech s Oak Trail, když nemají použitelný linuxový ovladače?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 11:53

OMG.

Proc by tam nekdo mel cpat drahe SSD? Klasicka flash pamet, ktera se pouziva dnes, staci vic nez dostatecne.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 12:26

Tak se podívej, co se cpe do MIDů a lepších netbooků. Zásadně SSD disky. Spouštět OS z flash paměti je ptákovina, nemá na to dostatečnou rychlost a životnost.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 13:13

Nikdo se tu nebavi o netbocich.

Ukaz mi JEDINY MID, ktery ma SSD

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 15:47

Třeba zrovna ten Viliv S5, dál třeba UMID M1, Samsung Q1 a plno dalších.

O netboocích píšu proto, že MID (myslím tím opravdový MID, ne telefon bez telefonu s pomalým ARM, který se dneska často jako MID označujou) má většinou stejný HW jako netbook.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 08. 2010 09:16

Na to ti mohu argument, ze X jinych zarizeni, vcetne mobilu, ma flash pamet.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 08. 2010 12:58

O kus vys pises, ze to S5 NEMA SSD.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 08. 2010 13:42

Jsou verze s klasickým HDD i SSD.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 07:56

Neverim mu. Windows7 je skvely, ale MS na tyto veci proste nema, neumi dotahovat do konce.

Casto prichazi uplne se stupidnimi napady, viz treba plastvove razene ikonky u WM 6.5. To nikoho u MS nemohla napadnout vetsi hloupost?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
13. 08. 2010 09:45

Plástve vypadají líbivě a šetří místo ;) Nevýhodou může být leda navigace D-Padem, ale většina uživatelů po ikonkách kliká prstem a WM 6.5 se ovládání prstem přizpůsobuje

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 11:53

Vypada hnusne.

A setri misto? Tomu snad neverite ani vy sam. V mobilu mam tri ikony na sirku, takze na cele plose se mi zobrazuje 12 ikon. Kupodivu, s klasickym tabulkovym zobrazenim tam mam o jednu radu ikon vice.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
13. 08. 2010 12:18

To je oboji nejake divne. Standardne se na WM (5.0, 6.1) v portrait zobrazuji 3 sloupce ikon, na obrazovce s pomerem 3:4 je videt _12 ikon_ vcetne popisku - viz treba tohle info s fixem, jak si zobrazit 4 sloupce http://pocketnow.com/how-to/how-to-show-more-p... ...

Naproti tomu na svych WM 6.5 vidim 4 sloupce hexagonu a vidim najednou _16 ikon_ vcetne popisku.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 13:12

A v cem je problem? Vy mate nastaveny 4 sloupce, ja tri sloupce - ikony jsou tudiz vetsi.

Ctete vubec, co pisu?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
13. 08. 2010 13:32

Já ale popisuji výchozí nastavení, a to, co jsem měl na stejném zařízení zobrazené ve WM 6.1 a co mám ve WM 6.5. Díky uspořádání do hexagonů mohou být sloupce ikon blíž u sebe, protože do sebe nezasahují texty, takže je to skutečně úspora místa (a efekt).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 23:51

Ja mam take vychozi nastaveni.

Ale prdlaj, ze josu ikony blize u sebe. Prostredni ikona prvniho radku je presne mezi prvnim a druhym radkem, tj. text uz je v oblasti ikona. Napr. ikonka s textem Internet Explorer se az na par pixelu dotyka leve a prave ikony.

proste je to nesmysl.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
14. 08. 2010 09:38

No vidíš jak jsi pěkně popsal, že to funguje :) Text je už v oblasti ikony, to je správně, ale právě ten text je většinou širší než ikona, takže je výhoda mít vedle sebe ikona-text-ikona-text, než text-text-text-text

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 08. 2010 12:57

OMG.

Text je sice sirsi nez ikona, ale tim, ze je mezi POSTRANIMI IKONAMI (nikoliv v mezere nad a pod nimi), jen dokazujme, ze prinos plastve je naprosto NULOVY. Mistem to nesetri ani omylem. Kdyby radeji MS dal moznost popisky vypnout, udelal by pro usporu mista 100x lepe.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
14. 08. 2010 13:34

Pokud mám ikonku a pod ní širší nápis třeba "Příslušenství", tak je jasné, že nemůžu dvě ikonky s takto širokým nápisem dát moc těsně k sobě (text by do sebe zasahoval). Ale dát text vedle ikonky těsněji dát můžu právě proto, že ikonka je užší než text. To jsi sám potvrdil, a tak je přínos zcela jistě nenulový ;)

Úplné vypnutí popisků by ale být mohlo, to souhlasím

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 08. 2010 16:54

Chjo. Je prece jedno, jestli jsou popisky tesne nalepeny k sobe, nebo je popisek tesne nalepen k ikonka.

Proste vylepseni, jehoz prinos je nulovy.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 01:15

no to jo

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 00:47

tak by se MS mohl v prodeji první zaměřit na Evropu, když Apple začíná vždycky jen v USA .. tam mají stejně všichni iPrd, takže začít v Evropě by nebylo špatné

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
13. 08. 2010 07:46

Ballmer je Američan a ti si myslí, že kromě Anglie a Německa jsou v evropě jen bývalé kolonie ruska, kde se ještě svítí petrolejkama a internet mají jen děti diktátorů, které v těchto zemích vládnou

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 08:17

+ francie

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 08:53

No Francie byla dycky taky silně levicová a furt je za Anglií a Německem i když si Sarkozi myslí něco jiního

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 17:17

To mi připomíná když moje kámoška byla na výměnném pobytu v Americe. Ta holka která v té Americe bydlí se jí ptala jestli tu máme počítače. První jsem ji nevěřil ,ale tvářila se vážně tak mi bylo po smíchu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 00:23

"Ballmer věří, že se v případě tabletů stane to, co se stalo u netbooků."

Jako uzivatel Windows musim rici... ze to se nestane. Protoze Windows je zde v obdobne situaci, jake byl Linux na netbocich - nepouzivana platforma, pro kterou neexistuji zajimave aplikace.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 00:46

vole, na Windows existuje tolik aplikací, že by se z toho jeden zes*al

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
13. 08. 2010 00:48

Optimalizovaných pro dotykové ovládání?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 03:23

Na WP7 neexistuje.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 11:34

A kdo mluví o WP7? Víš co znamená v té zkratce to "P"? To je Phone. Čili jako rozuměj telefon, ne tablet. U tabletů se samozřejmě mluví o Windows 7.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 11:49

Ano, ale tim bych si nebyl tak jisty...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 12:24

Já si tím jistý jsem. Ostatně MID (což je zmenšenina tabletu) s W7 už mám. Platforma Oak Trail (o které byla řeč) se od Moorestownu, určeného pro telefony, liší právě v tom, že zvládá běh desktopových OS.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 13:00

To, ze nejaky tablet existuje s W7, vubec neznamena, ze se neobjevi s WP7.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 13:24

Samozřejmě to možný je, ale považuju to za stejně pravděpodobný, jako že se objeví tablet s WM 6.5.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 08. 2010 16:55

Za stejne pravdepodobny? ROFL. WM6.5 je mrtvy, WP7 ne.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 08. 2010 19:02

No WM 6.5 aspoň existuje, což se o WP7 říct nedá. Ale to stejně fuk, vůbec jsi nepochopil, co jsem chtěl říct. Mysli si, že s někym, kdo nechápe přirovnání a bere vše napsané doslova, se nedá diskutovat. Jestli chceš, klidně si věř, že MS vyrobí tablet s WP7. Mně to je vlastně úplně fuk...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
13. 08. 2010 07:42

ale kolik z nich jde ovládat dotykově vy kreténe? nula nula nic?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
13. 08. 2010 09:41

Všechny? Kamarád má v práci ThinkPad s Windows 7 a multidotykovou vrstvou, a občas prstem ovládá i běžné aplikace (prohlížeč, vývojové prostředí).

Nebojím se toho, že by MS a vývojáři aplikací nebyly schopni upravit GUI pro snažší ovládání na tabletech. Na Windows Mobile 6.5 se také GUI v systému upravilo a je to už použitelné. U specializovaných aplikací máš ovládání dotykem (myší) už teď (mapy, navigace, čtečky, ...).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 11:49

GUI WM 6.5 ani OMYLEM neni pripraveno pro ovladani prstem!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
13. 08. 2010 12:11

A jeje, tak to bych toho mel asi nechat a vytahnout zase stylus

Pracoval jsi vubec s nejakym WM 6.5 zarizenim? Pohybovani v seznamech, skrolovani (v prohlizeci apod.) je srovnatelne s Androidem. Proti 6.1 pak pribyla i velka GUI tlacitka pro kontextove funkce, moznost potvrzovat modalni hlasky kliknutim na celou zpravu a ne jen titerne OK, velky klikatelny radek pro stavove ikony atd.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 12:16

Ja som mal uz v rukach par zariadeni s WinMo, presne verzie neviem, ale jeden z nich bol Diamond a ten mal 6.5 ak sa nemylim. Kazdopadne vzdy to dopadlo rovnako: ovladanie bolo v porovnani s iPhonom alebo Androidom fakt otrasne. A nie som sam co si to mysli, ten rapidny ubytok uzivatelov WinMo v prospech Androidu a iOS nie je nahodny

Mimochodom vynikajuci blogpost Davida Grudla na tuto temu http://www.latrine.cz/jak-me-napalilo-htc-a-mic... ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
13. 08. 2010 12:33

Nee, to, na co si tam David stěžuje a to co je na screenshotech odpovídá verzi Windows Mobile 6.1, která skutečně v GUI pro ovládání prstem prakticny nic od WM 5.0 nepřinesla, a pouze výrobci před to cpali líbivé nadstavby jako TouchFLO. Je od něho trochu lajdáctví sepsat takový blogpost a neuvést ani verzi.

Na WM 6.5 když kliknu na hodiny, tak ve velkém řádku s ikonami je velký budík, a pak tažením prstem přes celou obrazovku přepínám mezi stránkou s nastavením času a alarmů. Zaškrtávátka a šipky dropdown seznamů jsou patřičně zvětšená, takže není problém na ně klikat prstem (a to mám velmi malý displej)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 13:10

Jestli vam toto:

http://www.latrine.cz/images/htc-touch-pro-3.png...

pride v poradku oproti tomuto:

http://www.latrine.cz/images/iphone-1.jpg... (ano, je to jiny mobil, ale takove jsou i jine aplikace pro budik ve WM)

tak nejste normalni.

A na WM6.5 se ten TRAGICKY dialog pro nastaveni budiku NIJAK NEZMENIL, oproti vyse uvedemu obrazku, prave jsem to overil (Diamond 2, WM 6.5). Jediny rozdil je v tom, ze zalozky dole jsou "zaoblene".

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
13. 08. 2010 13:27

Stejne jako jsem ti psal uz dole, neco tady nesedi. Na mem WM 6.5 je nastaveni casu a budiku uplne jine, stejne tak to nastavovani bluetooth, o kterem pises nize. Vypada to jako tady:

http://cdn.slashgear.com/wp-content/uploads/2009/1... ...

(Presne jak jsem popisoval, tazenim se prepinaji stranky Time/Alarm, zaskrtavatka a dny v tydnu jsou zvetsene, takze na ne jde pohodlne kliknout)

Muzes prosim napsat svou verzi OS? (System/Settings/About) Moje je:

Windows Mobile 6.5 Professional, CE OS 5.2.23506 (Build 23506.5.5.0) (C) 2009

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
13. 08. 2010 15:54

No tak na HTC TouchPro2 s Windows Mobile 6.5 Professional, CE OS 5.2.21911 (Build 21911.5.0.94) to vypada presne takhle

http://www.latrine.cz/images/htc-touch-pro-3.png...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
13. 08. 2010 15:58

Jo a kdyz se nacpe do toho HTCcka neofiko novejsi verze (6.5.5 ?), tak to v zasade vypada jako u tebe (vicemene) a pro zmenu v nekterych aplikacich nechce chodit korektne menu (napr pod obema tlacitkama je jedno a to same a to druhe uplne chybi).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 23:45

Ja mam oficialni rom.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
14. 08. 2010 09:35

kmarty, white.haven: Tak je diskuze aspoň k něčemu dobrá, víme, že WM 6.5 může (asi tedy podle verze buildu) vypadat u každého jinak, to se pak těžko hádá o tom, jestli už je GUI použitelné nebo ne, bravo MS

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
14. 08. 2010 23:45

Hádáte se o věcech, o kterých málo víte. WM 6.5 mají několik vývojových větví, ty s označením 6.5.3x či 6.5.5x mají vylepšené GUI pro ovládání prsty. U nižších verzí WM 6.5 máte používat UI Sense, který tyto problémy řeší.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
15. 08. 2010 21:27

Díky za info :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
15. 08. 2010 22:18

Jestli UI Sense = HTC Sense, no tak to potes koste. To tam je original a i kdyz je to lepsi nez palcem do oka (potazmo prime ovladani Windows Mobile), porad je to jednooky kulhajici houmles.

No a jestli myslis Sense UI jako takovy, tak tos tomu dal teprve korunu - neni nad to poridit si telefon, ke kterymu je nutno extra koupit ovladani aby se z te zrudy teprve telefon stal.

Takze to shrnme. Koupis si telefon, vyrusis veskere puvodni ovladani a nastaveni, koupis tohle, koupis tamhleto, koupis tuhleto, natsavit tamhleto, hacknes tuhleto, osulis tamhleto ... a mozna se z toho stane jakztakz pouzitelny telefon. Bomba, tohle jsem si vzdycky od telefonu pral.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 23:47

Takhle to u mne vubec nevypada

5.2.21887

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
15. 08. 2010 16:34

Zrovna Diamond se svým pidi displejem WM6.5 nikdy neměl. Pouze pomalou nástavbu nad WM6.1. WM6.5 bez nástaveb (TouchFlo, TouchWiz a jiných hloupostí) na SAM O2 nebo HTC HD2 (občas mi vadí kapacitní dot_vrstva) jsou pro uživatele WM zařízení zatím to nejlepší co MS udělal. Nikomu jeho názor neberu a WM zařízení mu nevnucuji, ale psát odsudky, když zařízení nevlastním, pouze jsem viděl, slyšel, je přímo úměrné IQ diskutujícímu zdroji lanolinu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 13:05

ROFL.

S touto platformou pracuji uz od doby Pocket PC 2002.

Nezlobte se, ale pokud vam treba pokrocila nastaveni pro Bluetooth prijdou jako ovladatelna prsty, absolutne nevite, o cem mluvite. Ty pidizalozky dole (Devices, Mode, COM...) vam prijdou ovladatelna prsty? Na kapacitnim displeji? A co ty dve pidisipecky v pravem dolnim rohu pro zobrazeni dalsich zalozek?

Nezlobte se, ale opravdu jste mne pobavil!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
13. 08. 2010 13:29

To same co pisu nahore - na mych WM 6.5 je i nastaveni bluetooth prekopane, mezi strankami (zalozkami) se jde prepinat i gestem (tazenim pres celou stranku, nicmene i klikat uz na ne jde, maji rozumnou velikost), zaskrtavatka jsou zvetsena. Napis presne, jakou mas verzi OS, jestli to fakt neni jen 6.1

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
13. 08. 2010 14:05

ach jo..klikat na ne jde..a o tom to cele je. Zvetsili se rozliseni, uhlopricky, proto na to klikat "jde". My se tu ovsem bavime o necem jinem. Dacie taky jezdi..ale kdyz si muzu vybrat sednu do bawa ;)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
13. 08. 2010 14:15

Odvozuješ nesprávně, v diskuzi jsem už uváděl, že zrovna moje zařízení má malý displej, a i to, že jsem na něm dřív provozoval WM 6.1 (a předtím 5.0) a až teď 6.5. Takže srovnávám samozřejmě srovnatelné, a velikost GUI se ve WM 6.5 opravdu zvětšila, není potřeba vytahovat stylus.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 15:38

Ja som si vybral HTC HD2 s WM 6.5 aj ked som skusil aj Froyo a ak mam porovnat podobnou analogiou aku ste pouzil tak WM 6,5 je "bawo" a iPhone je dacia najme ak ratam uzitkovu hodnotu a pomer cena vykon.

Skuste si pozriet ako moze vyzert WM 6.5 ak sa upravi trebars s HTCckarskym Sense a iPhone pri tom bude vyzerat ako neusporiadana plocha plna bordelu zlozeneho z ikon.

WM 6.5 je pouzitelny system ak sa chce. Problem je akurat v tom ze by sa mal zachrapany MS zobudit a spravit ho pritazlivejsim. Ze to ide je uz dokazane...

BTW po skuske Froyo na HTC HD2 som sa vratil naspat na WM. Nie ze by bolo WM lepsie, to zas nie ale akosi som v tom evidel velky rozdiel...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 15:19

To vam kto povedal? HTC HD2 s WM 6.5 a kapacitnym displayom a ovladanie je genialne. Iste trebars na RD to trebars nie je urcene ale to iba z dovodu maleho zobrazovacieho zariadenia. Napriklad taky total commander sa na tom ovlada pohodlne. Trebars na 7" alebo 10" to bude pohoda, To tabletu uprednostnim radsej Android 2.X

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 11:36

Představ si, že všechny. Některý hůř a některý líp. Jedinej rozdíl je ve velikosti ovládacích prvků. Pro dotykový přístroje potřebuješ trochu větší, aby si se na to trefil prstem.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 05:57

Ballmer je znamy pseudovizionar. Ak si mysli, ze ludia sa potrhaju o tablet, ktory ma na mrte konektorov, nadupany procesor a naslapany ulozny priestor, ale neda sa poriadne ovladat prstom, tak nech vyhlada kvalitneho psychiatra. Ludia nepotrebuju zlozity HW na robenie jednoduchych veci. Potrebuju len, aby tie jednoduche veci robil dobre.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 09:10

a proc pak pouzivam na netbooku openSuse,kdyz obcas nabotuji puvodni xp,tak sedivim hruzou zda ty xp behem zivotnosti eeecka vubec najedou , ze ty znas nekoho, kdo slysel o nekom,ktery mel videt linux?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 09:10

nebyt vazaneho prodeje a podivnych smluv se stani spravou (jako napr Langer za MV) tak si wincky koupi malokdo, byli by radi za 50% trhu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
13. 08. 2010 11:04

Další osoba naivní... Kdyby linux někdo chtěl, tak by se prodával. Už dnes se prodává na zhruba 100x víc noťasech, než na kolika doopravdy bude.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
13. 08. 2010 11:27

Vis Android je taky Linux a jak hezky natrhnul Windows Mobile pr... :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 14:57

obávám se že to číslo bude více než 100× menší

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 11:37

pro linux, že neexistují zajímavé aplikace

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 00:07

To zas bude v diskuzích nablito...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
13. 08. 2010 00:47

Microsoft chce začít dělat do farmacie! Skandál!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 00:55

Šok! Jobs nenávidí bílou.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
13. 08. 2010 01:54

Jobs a Ballmer se chystaji uzavrit registrovane partnerstvi..:D

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 08:51

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 23:22

POMEJE NA DNĚ!

Prodal Mac, PC i Androidový tablet z Indie.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
13. 08. 2010 18:48

Šéf Microsoftu: Jsem šílený a beru na to tablety!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 23:29

Tohle už ale není bulvární lež. To je skutečnost, ne?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
13. 08. 2010 23:33

Dočtete se v příštím vydání Bl- Živě!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor