Sedm nejlepších konvertorů videa

Převod videa z formátu do formátu, jeho základní úpravy a nastavení kvality výstupu. To zvládají ty nejlepší konvertory, které jsme vybrali na základě svých i vašich zkušeností.

Na diskuzním fóru Živě.cz jsme se zeptali našich čtenářů, jaký program pro převod videa je podle nich ten nejlepší. Očekávali jsme přitom bouřlivou diskuzi se spoustou zajímavých tipů a návrhů, a nutno ihned dodat, že na ni skutečně došlo. Oproti předchozím obdobím, kdy na plné čáře vyhrávala aplikace Format Factory, již byly preference čtenářů mnohem pestřejší.

Přesto bylo možné identifikovat několik nejvíce doporučovaných a komentovaných programů, které vám nyní nabízíme ke stažení a vyzkoušení. Kromě nástrojů pro Windows naši čtenáři vyzdvihovali také původně linuxový nástroj FFmpeg, který zvládá celou řadu pokročilých funkcí, je bezplatný, otevřený a pokročilý.

Disponuje ovšem pro řadu lidí výraznou nevýhodou v podobě absence grafického rozhraní. Kdo není zvyklý na linuxové řádkové ovládání, bude mít s užíváním programu problémy. Ti ostatní si v něm ale najdou silného pomocníka, pokud ne, mohou si vyzkoušet některý z námi nabízených a čtenáři doporučených programů.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,