Sedm kotev, které táhnou PC ke dnu

PC tu bude navždy a všechny ty tablety a ultramobilní počítače jsou jen doplňkem. Možné to je, ale stejně tak se možná dočkáme chvíle, kdy klasický x86 počítač zmizí z mainstreamu.

Šestá kotva: Modularita už není to nejdůležitější

Zatímco v 80. a 90. letech minulého století modularita proslavila koncepci PC a všichni ostatní včetně Applu jen přihlíželi, dnes už je vše opět jinak. Z počítače se stává zcela běžná spotřební elektronika, lidé si oblíbili notebooky a základní deska dnes většinu klíčových komponent obsahuje v integrované podobě. I já si už jen matně vzpomínám, kdy jsem kupoval svou poslední rozšiřující kartu – byla to stará rádiová FM karta do ještě staršího ISA slotu. Půl roku poté jsem velký stolní počítač prodal a koupil si notebook. Už je to bezmála deset let. Počítač se prostě mění, poněvadž zákazníci mají už zase trošku jiné priority. Dnes počítače nepoužívají jen zapálení, vybíraví a extrémně nároční fanoušci výpočetní techniky, ale naprosto všichni.

Pitva.png
Běžný smrtelník dnes většinou nemá potřebu studovat ani vnitřnosti LCD televizoru, ani vnitřnosti svého počítače – my to ale máme rádi a naše pitvy najdete zde

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,