Sedm kotev, které táhnou PC ke dnu

PC tu bude navždy a všechny ty tablety a ultramobilní počítače jsou jen doplňkem. Možné to je, ale stejně tak se možná dočkáme chvíle, kdy klasický x86 počítač zmizí z mainstreamu.

Sedmá kotva: Stěhujeme se do gaučů

Pokud vás živí ťukání do klávesnice všeho druhu, pokud jste studenti nebo třeba nároční herní pařani, neobejdete se bez kvalitního pracovního stolu a velkého monitoru. Pokud však nespadáte ani do jedné této kategorie, možná se při návratu domů raději usadíte s tabletem či laptopem bez aktivního chlazení do svého ušáku, rozvalíte se na gauči nebo zalezete do peřin. Posledních dvacet let nás naučilo, že počítač je to velké těleso, ke kterému je potřeba kvalitní kancelářská židle a stůl. Opravdu ale potřebujete k surfování na Facebooku, YouTube a čtení všeho možného něco takového? Do gaučů jsme si sebou nejprve vzali notebooky, pak chytré mobily a dnes tablety. S velkým klasickým počítačem to ale nepůjde.

A to je vše. Těch kotev by se našlo pochopitelně mnohem více, budeme se ale držet starého sedmibodového pravidla a další případné překážky necháme na vás.

Možná s těmito kotvami nesouhlasíte, možná se vás ani jedna z nich netýká. Mohu vás ujistit, že až na pár výjimek jsem na tom úplně stejně. Sedím u svého pracovního stolu, koukám na dva monitory a jen co dopíšu tento článek, vyřídím si to s několika důstojníky Wehrmachtu v dnes již bezplatném Batlefield 1942. Zítra si pak spustím Visual C# Express, napíšu si nějaký prográmek a stejně tak upravím kód androidí aplikace v Eclipse. Na post-PC éru nejsem připravený ani náhodou, poněvadž i můj notebook je skoro pořád připojený k externímu monitoru, klávesnici a myši.

Problém spočívá v tom, že ani jednu tuto činnost běžný spotřebitel nedělá. To jen my nároční uživatelé, kam přirozeně patříte i vy, občas zapomínáme, že někde tam venku jsou zcela běžní smrtelníci s jinými prioritami a jsou to právě oni, kdo nakonec o všem rozhodne.

Předchozí kotevní články na jedné hromadě

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,