SEAT bude mít rychlejší auta díky PTC

U SEATu se rozhodli jít do sportovního zápolení naplno a k vývoji nového sportovního auta si přizvali firmu PTC.
U SEATu se rozhodli jít do sportovního zápolení naplno a k vývoji nového sportovního auta si přizvali firmu PTC.

Nejde o spolupráci celého SEATu, ale části označované jako SEAT Sport, která se zabývá vývojem a výrobou sportovním aut převážně pro závody a reprezentaci celého SEATu. SEAT Sport, založený už v roce 1985, sídlí v Barceloně a s dvoulitrovou Ibizou získal v období 1996 – 1998 čtrnáct vítězství.

Od těsné spolupráce s PTC si SEAT Sport slibuje podstatné snížení času potřebného pro vývoj nového typu závodního vozu až o 30 %, zejména díky počítačovému návrhu vozu a následným snadným změnám a úpravám vybraných částí.

Jednotlivé akce seriálových závodů následují vždy v krátkých intervalech po sobě. Snížení času na vývoj komponenty je pro SEAT důležité. Pokud se chyba v některém dílu projeví až závadou při soutěži, klasická cesta nového vývoje je poměrně zdlouhavá a může ohrozit další účast týmu v závodě. Podle slov zástupce SEAT Sport přináší nasazení produktů PTC (Pro/MECHANICA, Pro/ENGINEER) význam ne až tak při celkovém vývoji, ale hlavně v rychlé adaptaci vybraných komponent během soutěžního kolotoče. Pro PTC je to pak jistě zajímavá reference, možnost, jak prezentovat použitelnost svých produktů u známé společnosti a v na čas i preciznost náročném prostředí.

Váš názor Další článek: Diamond Viper II: diamantová zmije

Témata článku: , , , , , , , , , ,