Seagate: muži zálohují svá důležitá data více než ženy

Zálohovat, zálohovat, zálohovat, tak jistě zní jedno z hesel pro současnou informační dobu. Svá data zatím nemáme kompletně v „cloudu“ a námi používaný kus hardwaru může klidně zítra odejít do křemíkového nebe.

Seagate ve spolupráci s Harris Interactive provedl studii mezi 2 205 dospělými uživateli v USA, která byla zaměřena na otázky ohledně zálohování dat.

Výsledky si můžete prohlédnout v přehledné infografice, ve které lze najít několik zajímavých informací. Přibližně 90 % uživatelů ohodnotilo svá digitální data jako důležitá, nicméně zálohování už je na tom hůře.

backup-study-infographic.png
Infografika o zálohování od Seagatu

Celkem 19 % mužů a 30 % dotázaných žen svá data nezálohuje, přičemž 54 % z nich zažilo ztrátu dat, případně osobně znají někoho, komu se taková událost stala. Nejdůležitější jsou pro uživatele fotografie a videa (72 %), dále školní a pracovní data (35 %) a hudba (31 %).

Z množiny těch, kteří zálohují, se 18 % spoléhá na flash disk, 27 % na externí pevný disk a pouze 8 % na službu v cloudu. To je jistě zajímavé číslo pro Dropbox a další podobné zálohovací služby, které tak dle těchto statistik mají ještě poměrně velký trh, který mohou do budoucna obsadit.

Otázky do diskuze: jak často a pomocí čeho zálohujete svá data? Jaká data pro vás mají největší váhu?

Diskuze (20) Další článek: Podle analytika MacBooky a iPady snižují prodeje ultrabooků

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,