Seagate dodal 2,5 miliontou diskovou jednotku Cheetah

Tohoto množství prodaných disků dosáhl Seagate za necelé dva roky od první dodávky.
Cheetah je rodina disků, které jsou považovány za nejrychlejší na světě. Tohoto množství prodaných disků dosáhl Seagate za necelé dva roky od první dodávky. Seagate očekává dodávku 3 mil. kusů do konce čtvrtletí, této prognóze má pomoci i výstava CeBIT 99 v Hannoveru.

Společnost Seagate Technology, Inc. představila první harddisk pro osobní počítače před 20 lety (kapacita 5MB) a postupně se stala největším výrobcem diskových mechanik na světě, magnetických záznamových hlav a médií. Je významným inovátorem v oblasti magnetopáskových jednotek a jedním z hlavních vývojářů programového software pro správu informací podnikové třídy. Po oznámení dodávky 2,5 milionu diskových jednotek Cheetah svou pozici ještě upevňuje.

Seagate postupně dodávala tři generace disků typu Cheetah. První typ Cheetah 4LP/9 byl hned po předvedení označen za označen za „nejrychlejší disk na světě“ dnes už mrtvým časopisem Byte a tento titul si podržel i pro následující typy. Současná generace Cheetah 9LP/18 zdvojnásobila diskovou kapacitu a představila první vysokorychlostní disk s redukovaným průměrem média a mnohem svižnějšími diskovými operacemi a rychlejším vyhledáváním.

Nedávno oznámená třetí generace Cheetah 18LP/36 znovu zdvojnásobila kapacitu a ještě dále snížila spotřebu energie a chlazení díky exklusivní Just-in-Time (JIT) vyhledávající technologii. Seagate se nepřestává zlepšovat výkonové parametry Cheetahu, které ovlivňují vysokou rychlost a spolehlivost těchto disků, jako je doba vystavení (seek time), rotační rychlost nebo optimalizovaná architektura Advanced SCSI Architecture II (ASA II).

Cheetah 18LP a Cheetah 36 nabízejí rychlost až 28MB/sec. Tyto disky jsou schopny pracovat jak s řadičem Ultra2 SCSI s rozhraním LVD, tak i s Fibre Channel-Arbitrated Loop (FC-AL) interface, které umožňuje dosáhnout přenosové rychlosti 200 MB/sec v konfiguraci dual-loop. Disky také umožňují práci Public Loop Support (PLS), která poskytuje kapacitu pro připojení více než 16 milionů disků do síťové infrastruktury Storage-Networked Fibre Channel. Kombinace FC-AL a PLS technologií umožní další vývojový skok v oblasti tzv. Storage Area Networks. Cheetah 18LP and Cheetah 36 jsou plánovány pro první dodávku v dubnu 1999.

Diskuze (1) Další článek: MSIE 5.0 – i ten kdo nehledá najde

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,