S drátem i bez. Jak snadno dostat fotky a další soubory z telefonu do počítače

Pokud chcete přenášet soubory mezi telefonem s Androidem a PC, můžete si vybrat hned z několika způsobů. Je dobré si ale předem ujasnit, kolik a jak velkých souborů chcete nahrávat.

Když si chcete udělat pořádek v telefonu s Androidem nebo třeba jen nahrát do počítače pár fotek, budete muset zařízení propojit. Cest je několik, každá je vhodná pro něco trochu jiného.

Dvě tři fotky si pošlete mailem, když vám moc nezáleží na kvalitě, tak klidně některým z messengerů (věděli jste, že ve Facebook Messengeru můžete psát zprávy sami sobě?). Své fotky a videa v počítači najdete i v případě, že používáte službu Google Fotky (omezujícím faktorem je 15GB kapacita).

Starý dobrý kabel

Potřebujete-li však přenést větší objem dat, nebo třeba zálohovat velká videa pořízená telefonem, jsou výše uvedené způsoby nepraktické. Nejjednodušším způsobem, jak objemnější data z telefonu dostat, je prostřednictvím USB kabelu. Po propojení s PC stáhněte roletku na displeji telefonu a po kliknutí na oznámení o probíhajícím nabíjení přes USB  1  zobrazíte možnosti propojení s počítačem.  2  V počítači se vám automaticky otevře okno s názvem telefonu a s přehledem úložišť, kterými disponuje.

image.png image.png

Pokračování článku patří k prémiovému obsahu pro předplatitele

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně
Diskuze (1) Další článek: Programování elektroniky: Ovládáme lacinou klimatizaci z příkazové řádky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,