Sdílejte data s RapidShare – legenda plná kontroverzí objevuje Česko

RapidShare patří v současné době k nejoblíbenějším službám pro hromadné sdílení souborů na webu, proslavil se ale především jako bezedný zdroj warezu.
Kapitoly článku

Všechny placené RapidShare Premium účty nabízí stejné služby, jejich cena pouze určuje, na jak dlouho získáte přístup k účtu. RapidShare nabízí i jednoduchý věrnostní program. Věrnostní body získáváte automaticky při založení nebo prodloužení placeného účtu a v případě, že si někdo stáhne některý ze souborů, které jste nahráli na webové úložiště. A k čemu jsou body dobré? Pokud jich nastřádáte dostatečné množství, můžete je vyměnit třeba za prodloužení prémiového účtu.

Nejlevnější cestou k placenému RapidSharu je platba přes PayPal, Česko je však mezi stahovači zastoupeno takovou měrou, že dnes najdete i u nás oficiální prodejce. To má jednu nespornou výhodu. Zaplatit můžete běžným převodem na český účet a k dispozici máte komfort české technické podpory. Na druhou stranu, prodejci potřebují také vydělávat, při přepočtu na českou měnu tak zaplatíte o pár desetikorun více.

Mezi oficiální prodejce patří Předplacenky.cz, Pay4U.cz a Shareshop.cz. V nabídce najdete předplatné na měsíc, tři měsíce, šest měsíců a celý rok, chybí ale extra předplatné na 48 hodin. To tedy získáte pouze skrze PayPal.

Srovnání českých cen při založení nového prémiového účtu

PředplatnéPředplacenky.czPay4U.czShareShop.cz
1 měsíc233 Kč215 Kč229 Kč
3 měsíce555 Kč535 Kč539 Kč
6 měsíců899 Kč935 Kč889 Kč
1 rok1 699 Kč1 735 Kč1 689 Kč


Pokud si založíte nový účet, automaticky k němu získáváte 8000 věrnostních bodů. Pokud se ale rozhodnete na konci období platnost účtu prodloužit, získáváte za každý měsíc tisíc bodů. Při prodloužení na dvanáct měsíců tak získáte 12 000 věrnostních bodů, za které můžete dostat až dva nové prémiové účty, případně si ten stávající prodloužit o dva měsíce grátis. Veškeré ceny jsou včetně DPH.

Srovnání českých cen při prodloužení prémiového účtu

ProdlouženíPředplacenky.czPay4U.czShareShop.cz
1 měsíc233 Kč210 Kč229 Kč
3 měsíce555 Kč517 Kč539 Kč
6 měsíců899 Kč917 Kč889 Kč
1 rok1 699 Kč1 717 Kč1 689 Kč


Všichni čeští prodejci mají vedený účet u eBanky, platby v rámci tohoto bankovního domu jsou tedy poměrně rychlé a vy tak můžete získat RapidShare během několika hodin. Předplacenky.cz i pro majitele jiných bankovních účtů nabízí expresní aktivaci do čtyř hodin.

Nejlevnější standardní prémiový tarif dnes nabízí Pay4U.cz, Předplacenky.cz, ale zase vedle běžných účtů prodávají i levnější bazarové XL účty. Ty se od běžných liší pouze tím, že už je měl někdo před vámi a nezískáte k nim 8000 věrnostních bodů. Na druhou stranu jsou ale mnohem levnější. Dvouměsíční pořídíte za 299 Kč a tříměsíční za 444 Kč. Do konce května si můžete u Předplacenek pořídit i tzv. FASTstep účet, který má platnost pouze 28 dní, neobsahuje věrnostní body, ale zaplatíte za něj pouhých 166 Kč.

Speciální předplatné na Předplacenky.cz

PředplatnéCenaVěrnostní body
28-denní FASTstep166 Kč0 bodů
2 měsíce XL299 Kč2 body
3 měsíce XL444 Kč4 body


Předplacenky mají nakonec i svůj vlastní věrnostní bodový program. Za 35 nasbíraných bodů získáte měsíc zdarma, při 80 pak bezplatně celé tři měsíce. Za menší obnos počítejte pouze s dílčí slevou.

RapidShare poráží konkurenci pouze obrovským objemem dat

RapidShare dnes pokulhává oproti konkurenci především v nabídce bezplatných služeb. Srovnání se nabízí zejména s českou službou Ulož.to, která bezplatně nabízí anonymní nahrávání souborů až do velikosti 700 MB a taktéž bezproblémové stahování více souborů najednou. Nabízí se tedy otázka, proč je stárnoucí RapidShare tak nezlomný. Odpověď je nasnadě. Nejsilnější zbraní RapidSharu není ani náhodou až příliš prosté webové rozhraní nebo nedostatečná kvalita bezplatných služeb, ale určitá garance zaběhnuté společnosti a pak především obrovské petabajtové úložiště plné snadno dostupných dat.

Pokud si pořídíte prémiový účet, můžete díky 20GB osobnímu úložišti používat RapidShare jako celkem luxusní webové úložiště s podporou nahrávání souborů až do velikosti 2 GB. V bezplatné verzi se však vzhledem k devadesátidennímu limitu nečinnosti hodí především pro jednorázové sdílení souborů a naopak pro sdílení souborů, o něž projeví zájem široká veřejnost a opakovaným stahováním je bude udržovat při životě. Ostatně není nikterak složité se dovtípit, o jaký typ dat ona široká veřejnost stojí především.

Webové stránky RapidShare
Webové stránky českého prodejce Předplacenky.cz
Webové stránky českého prodejce Pay4U.cz
Webové stránky českého prodejce ShareShop.cz
 


 

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,