SD Association vyhodila Huawei z klubu. Tak už i ban na microSD?

Huawei, máte padáka! Parafráze někdejší zábavné šou má své opodstatnění, během několika posledních dnů se totiž západní korporace tak trochu předhánějí, kdo ukončí více plánovaných kontraktů s největším čínským výrobcem mobilních telefonů.

Po Googlu, Intelu, Micronu, britském ARMu a dalších byla nyní společnost Huawei vykázaná i z organizace SD Association. Když klepnete na předchozí odkaz se seznamem členů, Huawei na něm už opravdu nenajdete.

Členové asociace se podílejí na vývoji specifikace populární technologie a také implementace. Krok by mohl v krajním a nyní opravdu čistě hypotetickém případě vést až k tomu, že by Huawei sama nemohla oficiálně podporovat SD (na počítačích) a microSD (na mobilech), protože by například přišla o licence k patřičným patentům.

Společnost už však ve svém vyjádření pro Android Authority takový extrémní scénář odmítla a potvrdila, že SD karty samozřejmě bude podporovat i nadále. V každém případě, tlak USA na Huawei pokračuje a zůstává otázkou, jestli je to jen chystání dobré pozice pro jednání a tlak relativně brzy pomine, anebo je cílem opravdu zlikvidovat Huawei.

Diskuze (14) Další článek: Je to umělý život? Vědci poprvé vytvořili DNA „od nuly“

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,