Scuk.cz, Mojevěci.cz a Slevax.cz – vyzkoušejte nové české start-upy

Opravdu zajímavých nových českých internetových projektů nevzniká mnoho, v poslední době se jich ale vyrojilo hned několik. V září představí nové webové projekty tradiční start-up show na konferenci WebExpo 2010 a nyní si můžete vyzkoušet tři české služby, které vás mohou oslovit.

Prvním projektem jsou Mojevěci.cz, které využívají současného boomu okolo všemožných sociálních služeb na internetu. Uživatelé sem jednoduše mohou vkládat své oblíbené předměty, hodnotit je, psát krátké recenze a následně o nich diskutovat. Vložit můžete také obrázky, video z YouTube a vše pak lze velice jednoduše sdílet přes Facebook. Mojevěci.cz tak trochu přebírají diskuse u produktů v e-shopech. Projekt evidentně prozatím zaujal především technické uživatele, naleznete zde tedy především notebooky, mobilní telefony, kamery apod. Komunikovat s autory můžete také na Facebooku a Twitteru.

mojevecicz.png
Mojevěci.cz mají ambice stát se rádcem nakupujícího s odezvou uživatelů, kteří s daným produktem mají zkušenosti. Bude na toto český trh dostatečně veliký?

Užitečným projektem může pro mnohé být SlevaX.cz. Jedná se o agregátor různých serverů se slevami zboží, nemusíte tedy neustále prohledávat několik webů a vše naleznete na jednom místě. Ve slevě naleznete různé druhy zboží, například zájezdy. Nakupovat přitom nemusíte pouze v České republice, ale také v Evropě a USA. SlevaX.cz sledujte také na Facebooku a Twitteru.

slevaxcz.png
Slevax.cz sbírá data z několika webů se slevami produktů a služeb a následně vás na ně odkazuje. Máte tak vše na jednom místě.

Cestou současných web 2.0 projektů jde také ambiciózní Scuk.cz pod vedením známého “food” blogera Pana Cuketky a dalších autorů. Na Scuku naleznete seznam kaváren, restaurací, cukráren a dalších gastronomických provozoven v České republice. U každého podniku naleznete krátké zhodnocení, cenovou úroveň, odkaz na webové stránky a hodnocení prostředí, personálu a kvality jídla. Databáze se pomalu rozrůstá a vše si můžete pohodlně filtrovat podle lokality (přes API Google Maps) a kategorie. Pokud se projekt brzy dočká například mobilních aplikací, jistě půjde o zajímavou službu nejen pro časté turisty. Připojit se můžete také na Facebooku a číst lze blog tvůrců.

scukcz.png
Kam se dnes půjdete nadlábnout? Scuk.cz odstartoval profesionálně a má jistě veliký potenciál.

Již dříve byl spuštěn český projekt Zoot.cz, který by chtěl přimět české uživatele nakupovat na internetu pomocí tzv. social shoppingu. Více o tom v našem článku.

Diskuze (20) Další článek: Novinky u Logitechu: herní myš, klávesnice i sluchátka

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,