Sbírky zákonů zdarma na českém Internetu

Diskuze čtenářů k článku

Borek Pavel  |  20. 04. 2001 18:50

Dovolím si nesouhlasit s autorem recenzí. K objektivnímu pohledu na problematiku mi schází úplnost informací. Jak může autor recenzí shrnovat tak širokou oblast českého internetu, jakou jsou bezesporu servery s právní problematikou, a opomenout přitom mnohé významnější servery než jsou hodnocené. Kupříkladu www.ihned.cz, business.center.cz, www.newsletter.cz a samozřejmě také www.sagit.cz (tedy server spravovaný naší firmou). Posledně zmiňovaný je navíc komentován v článcích "Živě" (Sbírka zákonů pro každého zdarma - ze dne 12.7.1999 a Rozšíření archívu právních předpisů - ze dne 19.8.1999).
Autorem nejlépe hodnocený web "Aktuální znění zákonů" bych naopak vůbec nedoporučoval, protože jediným pohledem na úvodní stránce jsem zjistil, že kupříkladu u zákona o daních z příjmů je jako poslední novelizace uváděn předpis č. 333/1998 Sb., každý průměrný účetní ví, že zákon byl dále novelizován předpisy č. 129/1999 Sb., a 170/1999 Sb. Informace které nejsou aktualizované, jsou obzvláště v této oblasti velice nebezpečné, a proto bych takovéto zdroje vůbec nedoporučoval, spíše bych se jim vyhýbal velkým obloukem.
Za zmínku stojí také autorova nepochopitelná zášť k rámcům na internetových stránkách. Rámce zvládá naprostá většina dnešních prohližečů a myslím si, že právě při navigaci ve složitých strukturách informací mají své nezastupitelné místo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Radek Svítil  |  20. 04. 2001 18:50

Dovolím si doplnit zmíněné stránky o jednu naši. Pokud potřebujete informace o projednávané i schválené legislativě týkající se životního prostředí, zkuste http://www.ekolist.cz/zakony.stm

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor