Satya Nadella oznámil změny ve vedení Microsoftu a úpravu strategie

Výkonný ředitel společnosti Microsoft Satya Nadella oficiálně oznámil několik změn ve vedení firmy a zároveň i úpravu strategie.

Tyto změny jsou mimo jiné reakcí na rozhodnutí COO (Chief Operating Officer) Kevina Turnera, který se rozhodl firmu opustit a koncem měsíce z Microsoftu odejde. Jeho dalším působištěm bude Citadel Securities, kde zasedne na židli výkonného ředitele.

Klepněte pro větší obrázek
Kevin Turner

Jednou z důležitých změn je ještě hlubší integrace agendy současné skupiny odpovědné za prodeje, marketing a služby (Sales, Marketing and Services Group) do zbytku společnosti. Má tím vzniknout jeden unifikovaný tým zodpovědný za vedení Microsoftu.

Také s okamžitou platností přichází k tomu, že Judson Althoff nově povede sekci Worldwide Commercial Business, která se zaměřuje na komerční segmenty včetně veřejného sektoru a služeb.

Jean-Philippe Courtois povede segment Global Sales, Marketing and Operations, který pokrývá všechny operace Microsoftu v Severní Americe i v globálním měřítku. Chris Capossela pak povede Worldwide Marketing and Consumer Business, který zahrnuje OEM i retail. Zároveň zůstává i na pozici Chief Marketing Officer.

Kurt DelBene bude zase zodpovědný za IT and Operations, vedle Corporate Strategy. Posílí také Amy Hoodová, která z vedle pozici Chief Financial Officer povede i finanční stránku skupiny Sales, Marketing and Services Group. Odpovídat bude i za Worldwide Licensing and Pricing (WWLP).

Diskuze (13) Další článek: Dotcom spustí další úložiště: 100 GB zdarma, šifrování, synchronizace a žádné limity

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,