Sapphire bude balit grafiky do „kartonů od vajec“

Ekologie je v kurzu a stále více výrobců ohlašuje produkty přátelské k životnímu prostředí. Sapphire představil nové balení, které by mělo zmenšit dopady na životní prostředí.

Jednoduchý malý obal, který šetří náklady na výrobu i dopravu, dosud používal u lite retail balení (malé balení s minimem příslušenství, které je v našich e-shopech velmi populární).

Většinou jsou ale obaly grafických karet zbytečně velké a komplikované. Složité a rafinované papírové konstrukce s řadou přihrádek, které se obvykle vyrábí vysekáváním a přehýbáním (byť ekologické) vlnité lepenky, hodlá v řadě případů Sapphire nahradit ekologičtějšími (a levnějšími) výlisky z recyklovaného papíru.

Pro tenký vnější papírový obal již používá ekologické inkousty a je plně recyklovatelný. Krabice z vlnité lepenky ale nahradí tvarované kartonové obaly podobné těm, které v našich krajích důvěrně známe třeba z papírových obalů na vejce.

sapphire_pulptray.jpg 

Nové obaly nedostanou všechny karty, u těžších modelů, které se v současnosti balí do plastových obalů či pěnových rámečků, se teprve pracuje na způsobu, jakým výlisky dostatečně vyztužit.

Na závěr jen doplním, že se s podobným balením můžete setkat i u jiných výrobců – konkrétně jsme na něj narazili u malého levného Radenu HD 4670 od MSI z nedávného velkého testu grafických karet pro časopis Computer. Soudě dle fotografií jej ale Sapphire bude využívat i u větších karet.

Diskuze (26) Další článek: Foto a detaily o Sandy Bridge – 32nm nástupci Nehalemu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,