SANYO má vlastní SDMI MP3man

2. září 1999
Computer 17/99 SDÍLET NA FACEBOOKU TWEETNOUT
Také společnost SANYO přichází s vlastním MP3 přenosným přehrávačem, který je založen na ochranném systému SDMI.
Ochranný systém proti pirátskému kopírování hudebních nahrávek se dnes velmi rozšiřuje. Také společnost SANYO, která uvádí na trh nový MP3 přenosný přehrávač přichází se zabudovanou podporou ochranného sytému SDMI, založeném na softwaru Liquid Audio a procesorech společnosti Texas Instruments. Spojením těchto dvou společností vzniká nový MP3 přenosný přehrávač s využitím nejmodernějších technologií. Nový MP3 přehrávač využívá nejnovější DSP (digital signal procesor) technologie. SANYO také počítá s kompatibilitou s nejnovější verzí SDMI, která bude v brzké době k dispozici. Zde si uživatelé přímo budou pomocí Internetu stahovat na PC legální nahrávky do svého přenosného MP3 přehrávače.

SANYO také pracuje na projektu, díky kterému vznikají nové modely audio-digitálních přehrávačů pro domácí stereo, autorádia a další jiné přehrávače hudby ve spojení s MP3 či Liquid Audio. Liquid Audio a Texas Instruments nabízí SANYO s otevřeným licencováním. Celý systém je založen na platformě SP3 a DSP procesoru s označením TMS320C5000. Právě díky nové platformě SP3 bude moci přehrávač SANYO reprodukovat formáty v různých kompresních poměrech a kvalitách zahrnující také Dolby Digital, AAC a Genuine MP3. Samozřejmostí je, že vše bude pod záštitou SDMI. Podle slov tvůrců tohoto přehrávače je SANYO unikátní v mnoha věcech. Dokáží uživateli nabídnout vysoce kvalitní přehrávač s nejnovější podporou technologie SDMI. Společnost SANYO také věří, že distribucí svého MP3 přehrávače s podporou SDMI aspoň trošku omezí nelegální rozšiřování skladeb ve formátu MP3.

Spousta firem dává své naděje právě do digitálního audio formátu Liquid Audio, který dokáže ochrannými prvky zamezit nelegálnímu šíření. SANYO nabídne v podstatě první přenosný MP3 přehrávač, který přichází se systémem SDMI. Prostřednictvím Liquid Audio a internetovým službám, které jsou s tímto spojené lze díky Internetu získat více než 20 000 hudebních nahrávek, které je možné přehrávat právě na tomto přenosném přehrávači. Na Internetu existuje více než 200 online společností, které podporují Liquid Player software, který zákazníci využívají pro stahování těchto nahrávek. Celý systém je velice jednoduchý a snadný. Kteroukoliv nahrávku si můžete před vlastní koupí ukázkově přehrát a pokud se vám líbí, stáhnout pomocí Internetu do vašeho PC a pak vyexportovat do přenosného přehrávače.

Spolupráce Liquid Audio a Texas Instrument je opravdu na vysoké úrovni a díky těmto firmám mohl vzniknout nový MP3man pod záštitou společnosti SANYO. Doufejme, že se také tento kousek někdy ukáže i u nás a aspoň trošku pomůže uživatelům při přehrávání svých nahrávek mimo PC. První distribuce se předpokládá začátkem roku 2000.

Váš názor Další článek: Computer 17/99

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,