Šance pro nový a inovativní Microsoft? Odejít z burzy

Diskuze čtenářů k článku

25. 11. 2010 21:22

Tak tohle je největší hlod večera. Absolutně nereálné. Navíc 11% je směšný podíl. Kdo takovou firmu bude řídit ? Navíc premie se daji vyplácet ve formě akcii... Je to cele kravina

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 19:17

Já souhlasym. Tudle sem si, páč sem geek, nyinstalil unix či linuch, normál - boží. se může mrkvosoft jit hrábnout. čéče - shell, jo, grep, -qa, normál už to tam pajpou frčelo. palírna cool, pak urpmi, ne, a prostě nářez. bez restartu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 16:21

Hehe - Gatesovy vakciny a filantropie... http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/ze-zahranic... ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 15:49

SPISE MI to pripada tak, ze autor tohoto clanku nema Microsoft rad, napriklad tam nezminil surface, coz je bomba produkt a taky Zune, dale napr Binq a dalsi a dalsi (ono by se toho naslo . .), autor mel zrejme problemy s praci a daty pod windows, to ma ale kazdej druhej;

spis zavidi, ze si v drahnou chvili nekoupil akcie MS's (tesne pred vydanim W 7 = SP2 Vista) kde vsichni predpokladaly, ze cena uz nikdy neporoste, firma by se pritom mohla rozdelit na 2 mensi

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 14:31

No každopádně MS je jediná firma která dokáže pokrýt téměř veškeré potřeby firmy po SW stránce. Jinak se tady zapomělo, že MS má i svůj vlastní ERP systém.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 12:38

Tady si asi někdo plete pojmy. Microsoft je v soukromém vlastnictví už teď, v článku se asi myslí spíš to, že by MS přestal být veřejně obchodovatelnou společností.

Dost mi uniká význam vět jako "Pokud by Microsoft chtěl převzít otěže zpět do svých rukou..." To zní jako by tu žila jakási zvláštní entita se jménem Microsoft obdařená vlastním vědomím.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
mpe
25. 11. 2010 13:32

No s tím budu polemizovat. Microsoft rozhodně není soukromá firma (private held company). Je to veřejná společnost obchodovaná na burze.

¨

S článkem souhlasím.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 17:28

No vidíte a mě to zase celé přijde jako komunistický blábol:

"Honba za zisky a pochlebování akcionářům"

"Microsoft akcionáři jednoznačně zatěžují a brzdí"

"(dividendy) de facto spláchnuté do záchodu"

"Soukromé vlastnictví by mohlo přímo podporovat Gatesovy současné filantropické aktivity"

Tady někdo chce z MS udělat neziskovku.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
mpe
25. 11. 2010 19:00

Na soukromých společnostech, které třeba majitel směřuje jinam než k zisku, nebo dokonce reinvestuje všechen zisk zpátky když chce není nic komunistického. Právě naopak. Komunistům soukromé vlastnictví vadí víc než veřejné.

Faktem je, že aby se to stalo musel by nejprve Microsoft někdo zprivatizovat. Tzn. získat majoritu, stánout akcie z burzy a vyplatit akcionáře, což by při tržní hodnotě Microsoftu, která by při sebemenším náznaku něčeho takového ještě explodovala neřešitelný problém (druhá taková firma nebo jednotlivec dokonce ani skupina na světě není).

Na druhé straně není záruka, že by jeden nebo několik málo individuálních vlastníků zacházelo se svou investicí zásadně jinak než je tomu teď když je MS veřejná korporace.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 20:16

Co je to podle vás "veřejné" vlastnictví?

Microsoft je veřejně obchodovatelná akciovka. Troufám si odhadnout, že žádný stát v něm nemá majoritu, z čehož automaticky plyne, že MS je v soukromých rukou. Akcionáři MS se můžou rozhodnout zrušit veřejnou obchodovatelnost, ale co se tím změní? Dokud nezíská jeden akcionář majoritu, tak nic.

Způsob, jakým, se v tomhle článku píše o akcionářích, tj. o majitelích firmy je skutečně krajně levicový. Autor by byl asi nejradší, kdyby se z MS stalo jakési filantropické SW družstvo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
mpe
25. 11. 2010 21:04

Microsoft je veřejně obchodovaná společnost podle US práva - veřejná korporace. To znamená, že získává kapitál tak, že se nabízí na burze široké veřejnosti. Možná ji máte v portfoliu i vy skrze třeba různá portfolia penzijních fondů, atd. Ani o tom nemusíte vědět. Taková společnost musí povinně zveřejňovat nejrůznější údaje, např. hospodářské výsledky, strategii, cíle, atd. Různé regulace jim kladou různé podmíky, ohlédně získávání majorit, fůzí. Různá pravidla upravují pravomoci dokonce i významných či majoritních akcionářů kvůli ochraně menších podílů. atd.

Nedá se o ní říct že je Microsoft "v soukromých rukou". Dokonce ani akcionáři nejsou to stejné co majitelé firmy. Ani jednotlivě ani ve skupině. Dokonce ani majoritní či supermajoritní akcionář není majitelem společnosti. Akcionáři vlastní akcie společnosti, nikoliv společnost samotnou. Vztah mezi akcionáři a firmou je zhruba stejný jako vztah mezi státem a občanem. Taky byste asi neřekl, že stát je v "soukromých rukou". Vlastnictví akcií dává akcionářům jistá práva, např. koupit a prodat další akcie, získat dividendu když je vyplacena, podílet se (ovšem nepřímo) na volbě ředitelů na základě nominace boardu, atd.

Naproti tomu private held company, třeba IKEA, jsou přímo vlastněná obvykle malou skupinou investorů, kteří v nich mohou přímo uplatňovat vlastnická práva a nejsou obvykle vázány žádnými regulacemi, atd.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 21:33

Akcionář JE spolumajitelem firmy, akcionář, který vlastní všechny akcie, vlastní celou firmu. Srovnání se státem je nesmyslné, stát prostě není firmou založenou podle obchodního práva.

Docela by mě zajímalo, kdo je podle Vás majitelem Microsoftu, když ne akcionáři?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
mpe
26. 11. 2010 01:11

No jen nerad vám beru iluze o fungování kapitalismu v USA, ale hádat se s vámi nebudu. Jen zkuste si na chvíli představit, že kromě státního a soukromého vlastnictví existují ještě další formy vlastnictví. Třeba veřejná nebo družstevní. Dokonce existují věci které nejsou vlastněné vůbec nikým.

A nebo zkuste třeba experiment. Zkuste si koupit akcii Microsoftu a bežte si k nim zkusit uplatnit právo k podílu na zisku, případě zkuste na katastru uplatnit právo k zápisu ideálního podílu k některé z jejich nemovitostí odpovídající hodnotě vaší akcie, atd. Prostě takhle to v civilizovaných zemích nefunguje.

Ono popravdě řečeno je to asi komplikované když uvážíme, že to nechápe ani inženýr ekonomie Paroubek, když může slibovat "13. důchody ze zisků ČEZ" nebo levnější elekřinu.

Ke studiu doporučuji:

http://www.professorbainbridge.com/professorbainbridgecom/20... ...

http://www.directorship.com/stout-shareholders-as-own... ...

http://en.wikipedia.org/wiki/Stockholder...

Jsou na to i rozsudky soudů

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
26. 11. 2010 16:56

Vy to taky pěkně mícháte. To, že si akcionář nemůže na katastru zapsat podíl na nemovitosti, to samozřejmě vím. Na druhé straně podíl na zisku přece akcionář uplatňuje a to formou dividendy. Ano, už slyším jak namítáte, že dostane jen tolik, kolik mu odsouhlasí statutární orgány, ale to je spíš otázka velikosti podílu. Čím více akcií, tj. čím větší majetkový podíl, tím větší vliv na rozhodování o zisku a obecně na řízení firmy.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 10:12

Ale teď vážně,kolik znáte lidí co mají doma krabici s W7 nebo aspoň s WVista,já tedy nikoho,všem to bylo vnuceno jako OEM s novým PC.Vista a ta její (celkem neoprávněná) kritika způsobila jen to,že poklesla poptávka po nových počítačích s předinstalovaným OS nebo se spíš lidé pokoušeli vrátit na XP,pokud už si koupili PC s Vistou.

Osobně jsem toho názoru,že momentálně kdyby lidé nedostávali PC s OEM Windows,tak by poptávka po Windows dost poklesla.WXP si většina koupila až potom co je začal strašit WGA a spoustě BFU se potom opravdu stalo,že jim zčernala plocha,až potom se začali zajímat o to jak se toho zbavit a nejjednodušší cestou bylo si koupit krabici a legalizovat si ukradenou kopii,s Vistou a W7 se MS pouze veze na vlně OEM licencí,nejsem si jistý tím,že kdyby se lidem předhodily počítače bez OS a řeklo se jim,že musí jít a koupit si krabici za 2500,- že by to každý udělal.Navíc by to nebylo dobré ani pro MS,protože když už lidé mají doma krabici s Windows nemají moc zájem kupovat si nový systém,když jeden legální už doma mají.

Základní problém je v tom,že akcionáři jsou dnes sorta lidí která nemá povědomí skoro o ničem,ale mají neodbouratelný pocit,že vědí všechno a tak je nutné do všeho kafrat.Neznám žádnou firmu za posledních 20 let která by dopadla dobře když jí do řízení a směru nestále kafrali akcionáři.Je to asi stejné jako nechat komunitu uživatelů Linuxu nechat kecat do směru vývoje jednotlivých dister

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 10:43

A teraz vazne, kolko ludi co poznas ma doma krabicu k MacOsX alebo k Linuxu :D.

Tomu druhemo odseku moc dobre nerozumiem. Chces povedat, ze keby ludia mali moznost kupit PC bez OS, tak by si kazdy instaloval linux, alebo kradol windows? Zober si tak, nie kazdy co si kupuje PC sa v tom vyzna natolko aby zvladol sam si nainstalovat OS. A windows je predsa len najrozsirenejsia platforma. Niekomu, kto potrebuje len si precitat nejake spravy na internete, pripade pozret nejaky film, tak staci linux . Ale akonahle potrebujes s vystupom z linuxu niekam ist (napr. dokument), alebo potrebujes nejaky specificky program (napr. uctovnicky), tak sa bez win nepohnes.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 11:01

Přiznám se, mám doma krabičku Snow Leoparda (64 bit system) za 672,- s DPH bez různých balastů. Nechápu, proč by OEM verze Win měla stát 2500,- obzvlášť po fiasku s Vistami. MS je stále žije ve zlatých dobách devadesátek, otázka je, jak dlouho jim to vydrží.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
25. 11. 2010 12:17

to co si zaplatil nie je cena toho systemu.

nerozumiem, ako to vobec mozes porovnavat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 14:56

Znate slova jako trh, zisk, kapitalismus? To je svet ve kterem zijeme. Cena se u normalnich komercnich firem stanovuje na zaklade odhadu poptavkove krivky. Bud podle pruzkumu trhu, nebo podle odhadu vycucaneho z palce nejakym marketakem, se urci takova cena, aby byl maximalni zisk. Pokud by to prestrelili a casem zjistili, ze zisk se zvysi snizenim ceny, sla by dolu. Proto by ta OEM licence mela stat tolik, kolik stoji - za tu cenu generuje pravdepodobne dobry zisk.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 17:53

hezka cena tech 672,- vcetne DPH... ale uvedomujete si, ze jste pri koupi Apple HW zaplatil nekolik tisicovek vic (ne-li rovnou "desitek tisic vic"), nez kdybyste si poridil to "obycejne" PC a koupil si k nim Windows v krabicce?

opravdu nelze srovnavat cena "OS", zvlast u Applu. Apple prodava HW, SW je jen vedlejsi produkt (mam takovy dojem).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 14:35

Já mám doma krabičku k OSX 10.6 a originální média k 10.4 (plánuju nákup i originálních médií 10.5.6)

Kolega má doma několik krabicových verzí Mandrake linuxu (minimálně dvě, kupoval je kvůli tištěnému manuálu a protože chtěl podpořit vývoj)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
25. 11. 2010 22:53

Mám Krabici Mandriva Linux 2010

Pc sem si postavil sám, čili jsem si ho pořídil bez OS a Windows jsem si nekoupil i kyž je to nejrozšířenější platforma.

A moje výstupy z Linuxu moji kolegové, kteří mají windows úplně normálně používají , zpracovávají a vůbec to nikomu nečiní potíže.

Jsem živnostník a používám účetní program a pohnu se v pohodě i bez windows.

Tak nevím kde se pořád berou takové hloupé fámy, že jakmile si pořídíš Linux, tak se s ostatním světem nedomluvíš. Není to vůbec pravda.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
26. 11. 2010 17:51

k openSuse žádnou krabičku nemám, jednu instalaci jsem provedl z netu a druhou z legálně staženého iso instalačního DVD.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 10:00

LOL

vidim, ze autor je uz fakt uplne apple-zblnuty:

"Do jisté míry je to pravda, firma sama o sobě světu v posledních letech nepřinesla nic skutečně originálního, snad až na Kinect"

a kto prosim vas priniesol v "poslednich letech neco skutecne originalniho"?!? snad nie appel?

doporucujem popozerat vsetky diely computer chronicles, plus par desiatok historickych videi na youtube o pocitacovom biznise a potom pisat clanky

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 18:08

To je úžasné. Jak z běžné věty dokáže průměrný paranoik vyvodit, že je v tom zase ten zlý Apple....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 09:13

Tak to vezmu jednoduše - Do windows XP a IE 6 byl MS na vrcholu. Pak usnul, spadl z vrcholu kopce asi tak dopoloviny nebo čtvrtiny a než se probral, předběhli ho Mozilla, Apple, Google, Opera (firefox, android, iphone, opera, MAC OS X, iPod, google) atd.

No a když se tedy probral, tak po x letech vydal nedodělané Visty, které ještě dorazila instalace na nevhodná PC. Až teď konečně vydal Win 7,

na WP 7 se čeká,

na nové a lepší IE se také ještě čeká.

Bing je nic moc.

MS office nemá konkurenci - MS nemusí pospíchat.

MS SQL se moc nevyužívá na rozdíl od MySQL,

IIS je taky moc nevyužitý narozdíl od Apache.

Windows server je prostě windows server a zde je MS pozadu již delší dobu a asi ještě dlouho bude.

Zune = neúspěch - moc pozdě,

tablety = není vhodný systém a vlastně MS uvažuje o tabletu zase až po applu - čili opět pozdě.

Win 7 a nové IE vlastně jen kopírují jiné produkty konkurence, ale dělají to všichni - ale nejde to považovat ta nějaké novátorství. Spíše dohánění a minimum novinek.

MS se veze jen na minulosti a na značce. Kdyby Visty vydala jiná, nová firma, už by tu zřejmě nebyla. Stejně tak, kdyby nějaká NONAME firma vydala Win XP a IE 6 a poté x let nic, asi by taky měla dost potíže.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 10:05

No ale M$ mel tablet davno pred Applem ... jen to tenkrat nebylo IN, nedelal to sice M$, ale jina firma nad XP a ovladani penem tam dodelali, stejne jako psani a SW klavesnice, tedy napaslai par aplikaci a ovladacu pro stavajici OS .... a nebo ntebooky, co umeli otocit display ...

tedy Apple nic nevymyslel, jen znova uvedl na trh neco, co uz zde Xkrat bylo )

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 10:34

jistěže ne, ale Apple to konečně dostal do "dostačující" podoby, což rozhodně jakýkoliv systém před ním nikdy nebyl

v tom je síla Applu......udělá to prostě maximálně optimalizovatné.....tady se ukazuje kvalita programátorů, koukají jen na funkce, ale na obyč člověka myslí jen Apple.....

doufám, že Google taky bude mít takový neprogramátorský nadhled jako Apple, jen bez těch hloupých omezení.....pak bude nepřekonatelný.....vlastně už Android je............IT svět by se měl stydět, že stačí tak málo k úspěchu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
25. 11. 2010 10:28

.. no nic proti ale ..

Vše hodnotíš podle kvality ...

Ale Zune hodnotíš podle prodejnosti?

Tam kde Win a Office mají prodejnost řekneš že jsou šmejdy,

a tam kde Zune je kvalitní řekneš že se neprodává ....

Proč jen ti Linuksáci si myslí že jsou někdo víc .........

Což je jedna z věcí co mi na Linuxu nejvíce vadí ... přitom je NAPROSTO zbytečná a kontraproduktivní ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 11:38

Miroslav Mrkvička - nevím jak ty, ale já nemám ve zvyku hodnotit lidi podle nesmyslné ikonky. Pokud jsi to nepochopil, tak jde o to, že MS má momentálně horší období, což jsem psal asi o několik řádků výš. A stává se to každé firmě. MS není vyjímka. Mimo to - linux používám teprve druhým měsícem - Visty jsou o ničem na mém notebooku, peníze na Win 7 nemám a i kdyby, tak to zkoušet nehodlám - je to drahá sranda a krást nechci. Takže si to svoje hodnocení ikonka linux = linuxák namyšlený schovej kam se patří.

Tady nejde ani tak o Win, jako o to, že MS zeslábl a ještě ho doráží akcionáři. Jediné, co za poslední dobu stálo za řeč jsou office 2007, 2010 a Win 7 z těch hlavních věcí. Visty nepočítám a IE taky do teď umíralo - uvidíme, jak na tom bude nové IE.

Takže si trhni nohou s tím svým přístupem rozdělování do skupin na windows = linux = apple. Mě je to totiž naprosto jedno. Zkritizuji vše, nejen MS. Ale toto je článek o MS

EDIT: jinak nic proti, ale hodnotit podle ikonek je opravdu hloupé. Spíše ty ikonky občas i škodí. A nic proti MS. Jen mám výhrady.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
25. 11. 2010 14:07

.. nidky nehodnotím podle ikonek ... ale podle názoru(ů) ..

A taky jsem uvedl proč.

Nikoho neurážím, jen konstatuju fakt.

Faktem také je, že jsi na svou inkonku tak trochu hrdý ... což jsi sám na sebe práskl.

Apropos, mě se ta mrkev taky líbí ...

No nic. Tak se měj.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 05:56

"Microsoft je považován za pomalého a nepružného molocha, který není schopen držet krok s dobou." ... to mohol napisat len Sedlak...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
25. 11. 2010 06:54

To je nenapadnutelná formulace. Neříká, že MS je moloch, říká, že je považován. A neříká kým. Takže to může znamenat, že podle názoru autora je někde na světě člověk, který MS považuje za nepružný moloch.

Pan autor předvedl, jakým způsobem novináři ovlivňují veřejnost, nic víc. Kdo má vlastní mozek, toho se to nedotkne. Kdo je ovce, nadšeně souhlasí (a jde volit).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 08:01

a ten, kdo má stejný názor už tak 7 let před vydání článku?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
25. 11. 2010 08:28

Tvrdím snad, že takoví lidé nejsou? V každé společnosti je inteligence nějak rozložena, všude jsou lidé průměrní, chytřejší, hloupější... jen mám dojem, že v posledních letech v Česku není situace moc dobrá.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
25. 11. 2010 01:06

Nevím, zda je MS nepružný, když do budoucna plánuje podle propagačních videí vizionářské projekty, o které se snaží celou svou kariéru.

A poslední věta, že z burzy za posledních deset let odešlo dvanáct set firem, je pro mě nicneříkající. Jen bych rád věděl, zda je to hodně, málo, zvyšující se číslo, nebo jak.

Jinak díky za článek.

Nyní by mě zajímalo, co to udělá s akciemi. MS chce odejít z burzy, takže akcionáři budou chtít prodat své akcie. To obecně znamená snižování hodnoty akcií. Ale ty akcie musí MS odkoupit. Takže by naopak měla cena růst. Takže stála by ta akce oněch 225 mld. $?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
25. 11. 2010 07:33

já bych v tom neviděl problém, Radek se s domluví s redakcí živě, složí se a udělají si výlet do států

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 07:58

s WP7 se taky snaží, že?

snaha nestačí

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
25. 11. 2010 00:46

"Microsoft je považován za pomalého a nepružného molocha, který není schopen držet krok s dobou."

Neviem... Ja som mal ten pocit takisto. Posledné roky môj názor menia. Vymenujem pár vecí, kde MS možno nie je priekopníkom, ale patrí k leadrom:

1) XBOX360 - vydarený projekt

2) Kinect a nová verzia XBOX360 Slim - vypredané, dlhé čakacie doby, je o to záujem

3) Exchange server, ďalej tento bod netreba rozvíjať.

4) WP7 - je to možno predčasné hovoriť, ale systém záujemcov má.

5) desktop Windows 7 - obrovské oživenie na poli OS v podaní Microsoftu, oproti XP ide o parádny skok a to už sa zdalo, že konkurenciu nedoženie...

6) Live služby a programy

7) C# a .NET - jednoznačne sa to Microsoftu podarilo

8) MS SQL

9) Office - vrátane mail klienta Outlook, pre Word sharepoint..... je toho moc

Nedá sa povedať, že ide o minoritné a skrachované projekty (aj keď aj tie sa nájdu - Kin (i keď sa plánuje dopredaj)).

Microsoftu len chyba akýsi VIP hardvér, ktorý by mohol ponúkať ako Apple - dokonale vyladený a elegantný.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
25. 11. 2010 07:31

pokud vím, tak Live odpískal sám MS a namísto něho nasazuje WordPress, takže ten bych jednoznačně propadák

IMHO sedmičky jsou sice povedené ale kromě nových fontů, zas tolik novinek oproti XP nepřinášejí, spíš jde o úspěšné zažehnání průšvihu a šlápnutí vedle s svojí betou (Vista)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
25. 11. 2010 09:19

"pokud vím, tak Live odpískal sám MS a namísto něho nasazuje WordPress"

zas pises o niecom, o com vies velke houno. live bol odpiskany? kedy a kym?

lebo su veselo vyvijane dalej.

neplet sem spaces, ktore boli presunute na wordpress.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
25. 11. 2010 10:07

MS len narhadil jednu služby v Live. Live je o niečom inom a písal som aj soft...

Live Mail, Movie Maker, Photo Gallery, Mesh, .... to sú free softy, ktoré rozhodne nepatria na cvhost v dnešnej ponuke na trhu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
25. 11. 2010 12:52

podle mně je ten MS blog ale nejdůležitější částí webové části Live a ty softy jsou jen navíc, navíc si myslím, že alespoń u nás s ním nezabodoval, masa používá webmail (seznam), trošku zkušenější buď Thunderbird nebo přes web gmail, vyhledávání stále vládne buď seznam (čeští BFU) nebo google (ostatní mimo PRC, kde vládne Baidu), v prohlížečích obrázků je u nás větší oblibě Picassa a v kecálcích (u nás) ICQ / Skype / Quip (BFU) a pokročilejší Miranda či Jabber, atd...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
25. 11. 2010 15:42

"podle mně je ten MS blog ale nejdůležitější částí webové části Live"

ano podla teba.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 07:56

1) zaostalý HW....jen těží z duopolu s PS3....brzdí vývoje her

2) jo, to je dobrý, ale tohle koupili, taky sami nevymysleli

3) pro jednoduché neznalé IT pracovníky ano

4) propadák

5) jen dohání to, co dávno měl udělat.....ale stále je zaostalý, jen korumpuje vlády a firmy....prostě jen setrvačnost

6) moloch, který kopíruje od ostatních, žádné inovátorské věci narozdíl od googlu

7) NET??? zbláznil ses? to je pro ty, co neumí programovat

8) jj, pro firmy, co nemají odborníky, ale mají pár korunek navíc

9) 10 let žádné velké inovace pro obyč lidi....google ho zase předběhl......ovšem pouze na Excel nedám dopustit jako na výborný prezentační nástroj, ale XP by nám stačil, přestože využíváme VBA ve velkém

typické znaky molochu, co přinesl za poslední dobu snad jen Kinect, který stejně koupil......takže vlastně nic vlastního novýho, úspěšnýho 10 let už nepřinesl.....jede jen setrvačností.....šak počkej, až se změní přístup uživatelů s daleko vyšším zaměřením na internet....MacroShrot potom skončí, bo prostě není dynamický

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 09:22

ty brdo... ty vies vsetko... pre management zive.cz vyhadzte vsetkych a zemastnajte tohoto trpaka... mate lupu na 100 rokov dopredu...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 10:27

to víš, takový jednoduchý věci....kouknu do koule a uvidí každej....taky se podívej

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
25. 11. 2010 10:11

Tak s bodmi 4 a 7 si ma dostal. Uvedomuješ si, že týmto tvoj príspevok takmer stráca výpovednú hodnotu?

Hovorí ti niečo vysokoúrovňový jazyk a nízkoúrovňový? Dobrý je len ten nízkoúrovňový?

Som rád, že nezmýšľajú všetci ako ty.... to by teda na poli SW vyzeralo teda....

A k tej štvorke sa nemá hádam cenu vyjadrovať. Žiadne profesionálnejšie riešenie na lepšej úrovni dnes neexistuje a keď tvrdíš opak, nikdy si to neskúsil.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 10:24

jistě, chápu, když máš odlišný názor, tak nebudeš souhlasit, to je logické

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
25. 11. 2010 11:02

Toto neni o názore.

Exchange je vážne najlepším riešením a keď tvrdíš opak, tak buď klameš sám seba alebo o tom moc nevieš.

Ak o tom moc nevieš, na tom nie je predsa nič zlé. Nikto nevie všetko a na to sú dobré aj diskusie, aby si človek rozšíril obzory.

Ten Exchange vo svojich firmách využíva aj konkurencia :) .

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
25. 11. 2010 11:23

Exchange neni nejlepsi reseni, to je jen reseni ktere se snadno nastavuje pro MS prostredi. Tedy za predpokladu ze nechces zadne spesl pozadavky.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 13:46

Uvedomuješ si, že týmto tvoj príspevok takmer stráca výpovednú hodnotu?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
25. 11. 2010 09:38

S tím by se dalo souhlasit, je leadrem, ale není průkopníkem. Jenže leadrem je proto, že na to má. I když konkurence přijde první s něčím úspěšným a inovativním, MS má na to aby později zaútočil na trh "ze zadních pozic".

Škoda, že není alespoň v něčem průkopníkem.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 11:59

"Nie je priekopníkom, ale patrí k leadrom," "už sa zdalo, že konkurenciu nedoženie," a vymenovanie tych najuspesnejsich kopii niecoho ineho. Prave takto si predstavujem pomalého a nepružného molocha

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 15:52

jenom poznamka k bodu WM7

WM7 jsou obrovsky prusvih hlavne v enterprise.

Vim o jedne z nejvetsich ceskych firem, ktera je jinak striktne MS, kde WM7 zkouseli. Spousta veci z WM6.5 prestala fungovat {zabezpeceni, vzdalene pristupy ad.). A protoze se uz WM6.5 mobily nedaji sehnat (mam pocit, diky licencni politice MS), tak prechazeji na ... Iphone 4. A verte, ze oddeleni podpory mobilu ve firme z toho ma pramalou radost.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
25. 11. 2010 16:28

Je to WP7.

A hej, je to prúšvih v enterprise. preto Dell prechádza z RIM na WP7. Že?

MS musí ešte zapracovať, ale WP7 sa uchytí zrejme aj v Enterprise (na WM6.x je veľa špecializovaného SW, takže toto môže trvať roky, kým sa preklopí). Ja len poukazujem na to, že WP7 má nádej aj v business sfére.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
26. 11. 2010 07:45

London Stock Exchange také přešla na řešení od Microsoftu a už je zase zpět na Linuxu.

http://www.linuxexpres.cz/londynska-burza-prechazi-... ...

Přejít není takový problém, problém je zůstat .

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 00:39

Takže si to probereme: Microsoft má momentálně podle Yahoo 8.56 miliardy akcií, na každouplatí dividendu $0.64 centu měsíčně. To je na dividendách cca $5.5 miliardy za rok, tedy $0.45 miliardy měsíčně. Pokud by si největší akcionáři vzali půjčku a Microsoft odkoupili, budou podle údajů v článku platit $1.2 miliardy měsíčně. Tak kde se tady hází peníze do kanálu?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
25. 11. 2010 00:23

"Microsoft je považován za pomalého a nepružného molocha, který není schopen držet krok s dobou" -- občas mi spíše případá, že zakomplexovaní pisálci nejsou schopni držet krok s dobou a pořád jen pomlouvají, což je snadné a dá se to pořád opakovat ;) Microsoft má zcela objektivně nejlepší kancelářskou sadu (Office 2010), nejlepší operační systém pro desktop (Windows 7) a server (Windows 2008 R2), skvělý databázový server (SQL Server 2008 R2), nejlepší firemní email (Exchange 2010), nejlepší webové technologie (IIS, .NET), jeden z nejlepších freemailů (Hotmail), nejlepší sync (Live Mesh), nejlepší komunikátpr (Live Messenger, včetně propojení s Facebookem), skvělé úložiště (SkyDrive, 25GB), nejlepší online kancelář (webový Word, Excel, OneNote, PowerPoint), nejlepší vývojové nástroje (Visual Studio 2010), konkurenceschopnou mobilní platformu (WP7), nejlepší herní platformu (Xbox 360 a Kinect), nejlepší firemní cloud řešení (Azure), atd.

To je slušné na "pomalého a nepružného molocha, který není schopen držet krok s dobou", ne? ;) V čem je vlastně nepružný, když skoro ve všem co dělá je na špičce? V tom, že se nesnižuje k prolhaným reklamám, aby prodal někomu spotřební cetky, jako to dělá jablečná firma?

Zkuste ten článek příště ořezat o ty emoční nesmysly a bude to lepší.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
25. 11. 2010 01:41

v tvojom vycte uspechov firmy Microsoft® (2010) mi chyba najlepsi autonomny rektoskopicky automat na svete (Radek Hulan® 2010)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 09:16

za rektoskopicky automat dik!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 16:01

nechápu proč podporuješ tohle nudné zero takovými úžasnými tituly ... je ho povzbuzuješ v jeho otravnosti

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 05:28

Nejlepší kancelářská sada (Office 2011 for Mac) se není schopná připojit k Exchange serveru 2003.

Nejlepší operační systém (Windows 7) neustále táhne dolů to, že má registry. Řekněme si lepší slovo : prakticky nejrozšířenější.

Nejlepší server je s Windows 2008 a nejlepší databáze je SQL 2008 ? Leda tak z portfolia této firmy, ve světovém měřítku asi těžko

Nejlepší webová technologie je IIS ? Je multiplatformí ? V ledasjakém fóru lze najít odpovědi typu : jak udělat to a to na IIS ? Řešení "use Apache instead".

atd ...

Microsoft je nepružný v tom, že není schopen opustit již zavedené a pořád přidává a přidává API, frameworky atd ....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
redaktor Živě.cz | 25. 11. 2010 09:58

Nicméně optikou tržního podílu a výdělečnosti konkrétních produktů na tom něco pravdy bude. Jestli někoho ke dnu táhne registr či ne, to už je pouze subjektivní hodnocení, protože druhý může namítnout, že ho to vůbec netrápí – třeba mě . Stejně tak zmínka o Apache. Microsoft není FOSS, je to komerční firma, která prodává programy a IIS běží prakticky na každém firemním intranetu, kde je Exchange naprostým standardem. I na zaměstnaneckém intranetu Facebooku . Nebavme se tu o tom, jestli je nejlepší LAMP řešení, nebo IIS. Bavme se o tom, co vydělává, neboť opakuji – MS je komerční firma, jejímž účelem je generovat zisk a zatím ji to stále jde. Ideály stranou.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
25. 11. 2010 10:18

+1

Ale je tu male drobne "ale". Sam urcite vite, jak se technologie rychle meni. To co je dnes "hot-top" muze byt zitra odpad, a transformace produktu a na produkt b (resp. vyvoj dalsiho) neni uplne snadna Ale je to vse jen na teoreticke rovine. Sam pevne verim ze MS tu s nami jeste chvili bude, ale postupne se bude "zmensovat", proste neprinasi nic zajimaveho (viz jejich pokus o probuzeni ve sfere MDA -> fiasko, novy win-mobile take vypada... no jak z jine planety, bohuzel ne tak moc pritazlive pro uzivatele).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
25. 11. 2010 10:22

Zle zrovnávať LAMP so samotným IIS asi nie je to pravé orechové. LAMP je súbor app/služieb, kdežto IIS rovná sa len písmenku A z toho slova.

Ale aj keď sa k IIS pridá MS SQL Server a ASPX a web riešenie na platforme .NET, tak LAMP môže byť na niektoré účely vhodnejší. Ale rozsiahlejšie projekty sa v LAMP robia pomenej. Už len samotný MySQL server nie je dostatočným a aj namiesto PHP sa použije zväčša Java.

"MS je komerční firma, jejímž účelem je generovat zisk a zatím ji to stále jde"

A preto musí pružne reagovať na zmeny trhu a ja si myslím, že vecami, ktoré som menoval v diskusii nižšie, Microsoft dokazuje, že mu to ide dobre.

Ďalšia vec je, že sa mi zdá, že Microsoft zmenil prístup k štandardom a začína ich podporovať a to je dobre.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 11:56

Otazkou potom je, ci sa na vec chcete divat z hladiska toho, kto vie najlepsie prerazit, alebo z hladiska toho, kto skutocne prinasa inovacie.

Z mojho osobneho, ciste sebeckeho pohladu mi je komercny uspech Microsoftu uplne a dokonale k nicomu. V spojeni s ich tendenciou uzamykat si zakaznikov mi dokonca skodi. Z pohladu inovacii je Microsoft v podstate najvacsou pijavicou prisanou k IT odboru.

Naproti tomu vidim napr. ten vecne preklinany Apple, ktory dokazal inovovat OS pre smartphony a ja, aj napriek tomu, ze nie som ich zakaznikom mam vdaka nim po sialene dlhej dobe konecne telefon, ktory nemam chut prasknut o zem. Kratko na to preniesli toto rozhranie na tablety a tak si planujem k Vianociam kupit jeden z tych 200 eurovych cinskych tabletov a konecne docitat ten gigabajt ebookov, co sa mi vala na disku. A takto by sa dalo ist cez Operu, Nintendo, snad aj Googla a hromadu dalsich. Akurat Microsoft *nikdy* s nicim novym neprisiel

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
26. 11. 2010 08:10

Jenže například to co je iOS pro mobily tak byl Windows pro PC. Zatímco Apple si dělal svoje Macy tak Microsoft vydal Windows na nejvíce rostoucí platformě. A tím jí v růstu i napomohl.

Ve zkratce, kdyby nebylo MS tak není ani iOS. A kdyby nebylo Xeroxu není ani Windows ani Mac OS. Nebýt Guttenberga není ani Xerox atd..

Takže jednoduchá odpověď. MS přišel s největší "inovací" (pokud je tak nazýván i iOS) a to s Windows.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
26. 11. 2010 09:29

Je tu jeden rozdiel. Zatial co iOS bol prvy mobilny OS prisposobeny na ovladanie prstom (ono sa to teda teoreticky dalo uz s Palmom, ale tam to bol skor vedlajsi efekt ako umysel,) Windows bolo len x-te graficke rozhranie v dobe, ked sa graficke rozhrania dostali do mody. Inovativne na nom nebolo zhola nic, vlastne bol oproti graf.prostrediam tej doby znacne zaostaly

Schvalne: Rok 1985, MacOS, Amiga, GeOS...

http://toastytech.com/guis/mac11dragndrop.gif...

http://dl.maximumpc.com/galleries/classicsoftware... ...

http://toastytech.com/guis/c64gmenu1.gif...

... a Microsoftia inovacia na tomto poli:

http://toastytech.com/guis/win101executive.gif...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
26. 11. 2010 17:27

kdyby nebyl MS Win, byl by tady technicky mnohem lepší OS2Q Warp a jeho následovníci, bohužel prasácké manýry MS ho udusili a MS Win se rozšířil po celé Zemi jako mor, mohl ses bránit jak jsi chtěl, přesto jsi ho ve finále byl nuce používat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 13:39

áno, ale na takú optiku potrebujete poriadne nástroje...a tie by Vám ukázali, že bohužiaľ veľká časť ziskov Microsoftu je vyhľadávanie renty...takže kolega reagujúci nadomnou má vlastne pravdu, aj keď to nevie tak odborne vyjadriť...to čo zarobí MS je podmienené častou nejakou stratou, na rozdiel od mnohých iných spoločností, ktoré vytvárajú aj isté pozitívne externality pre zákazníkov (externalita sice nie je uplne exaktny pojem v tomto pripade, ale dajme tomu)

takže ak som akcionár MS je to super, ako zákazník IT trhu ale na nadšenie veľa dôvodov nie je

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 16:23

Presne jste to vystihl - je to komercni firma zamerena na zisk. A jestli je to dobre? O tom byl ten clanek

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 23:43

no a když to vyhodíte, takvýrobci 10000000 a jjá nevim kolik nul aplikací pro widle budou TAKY v rektu

dy´t dodneška nezaregálovali nai na to, že Xp tu už 5 let nejsou aktuální a furt píěšou a opitimalizujou aplikace na Xp a akorát to ve Win7 dělá bordel..... a zrovna tak si kluci nevšimli, že je něco jako 64birovej OS radši budou optimalizovat aplikace pro Xpčka., než aby začli vyvíjet 64bitový aplikace.... MS by měl 32bitovou větev už zaříznout.... a už to mělo bejt u Win7 jinakse nikam dál ve vývoji nepohnem a budem ejště 10 let optimalizvoat pro stará dobrá dokonalá.... přitom ale firmy ty nový aplikace neberou.... ty jedou ještě na aplikacích typu Office 2000 a IE tak proč kurník ty novýapliakce furt optimalizovat pro Xp a neoptimalizovat je pro 7???? a pro 64bit..,..

Firefox vyvíjej už rok a pořád nic moc.... a 64bitrovej ZAS nebude, takže andále bude padat, bugovat, lagovat, vyžírat ram a padat.....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
26. 11. 2010 19:23

prosím, prosím, nauč se česky a pak piš do diskuzí

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
26. 11. 2010 20:07

leda na*at

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 07:22

tobě se dá odpovědět jen jedno: jsi blb

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 08:50

Hulán, ta pravá osoba, který by měla poučovat redaktory zive.cz. Ten, který na svém blogu maže kritiku - neskutečná cenzura.

"že zakomplexovaní pisálci nejsou schopni držet krok" - to pobavilo. Že to píšete zrovna vy, takový nestranný, subjektivní člověk - kecám, vy jste zaujatý až hrůza. Ani neunesete pravdu. Každá velká firma jednou zestárne - hlavně v IT byznysu. Tak si to už konečně přiznejte. Ušetříte si trapas. Vy jste živá reklama na MS a jeho produkty, ale jinak se od vás nedá žádná úroveň čekat.

Microsoft byl možná kdysi "nej", jak tady vykládá pan Hulán, ale taky má jaksi i horší časy. Horší časy si už vybral třeba apple, google to teprve čeká. To není nic neobvyklého. Chtělo by to do MS nové, mladé, ambiciózní lidi se schopnostmi. Každá firma, každý člověk je jednou (někdy i vícekrát) jednou nahoře, jednou dole. Popírání je nesmysl.

Možná by ale microsoftu odchod z burzy opravdu pomohl - ono být sešněrován nějakými papaláši je vždy na obtíž.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
25. 11. 2010 10:17

.. proč ten entuziasmus ... vždyť je to jen Hulán ...

Nic proti nikomu .. ale každý si na SVÉM webu může dělat co chce ... všichni pak co jej čtou a diskutují tak činí zcela DOBROVOLNĚ ...

Navíc ještě donedávna byla diskuze oznčena jako "striktně moderovaná" a každý kdo chtěl cokoli napsat na to musel kliknout ...

Rado není známý až tak pro to jaký je ... ale právě proto jak na něj ostatní reagují ....

Takže klíííd ....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 11:44

Miroslav Mrkvička

nejde o Hulána ale o to, že nesnáším kritiku od někoho kdo dělá to, co kritizuje na ostatních. Bohužel Hulán je zde jediný, koho se to týká na 200%.

P.S. na jeho blogu jsem byl jednou jedinkrát, přečetl jsem několik článků, napsal svůj vlastní názor, který byl smazán. Víc mě nezajimá

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
25. 11. 2010 13:57

.. tak mne třeba zabanoval přístup uplně za to že jsem napsal že jeho stůl je dle mého gusta na práci příliš malý ...

.. a ?

a nic.

Prostě se nevzrušuj ... to mu přináši publicitu ...

Například třeba takový Kája Gott jednou řekl: Nejhorší je, když někdo řekne "Nevadí mi." ...

Chápeš?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
25. 11. 2010 08:59

A co tak kdyby ses na to podíval z jiného úhlu:

Office 2010 jsou možná nejpromakanější Office na světě, ale nevšiml jsem si, že by se nějak výrazněji změnily za posledních 13 let. Jen tak přidali ribbnon.

Windows 7 pro běžného uživatele na PC mnohem lepší než Linux a levnější než Mac OS X, nicméně koncept je stále ten samý už delší dobu než jsem já na světě (jen mění barvičky a vylepšují jádro).

Online služby... také jsou na špici, ale buď je okopírovali a vylepšili nebo jejich koncept je stejný už o počátku.

Když se na to tak podívám, tak Microsoft v posledních více jak deseti letech nepřišel s ničím převratným, co by posunulo IT o další krok dopředu. Je jasné, že produkty, které vyvíjí jsou na špici, ale je to pochopitelné, když je to největší SW firma na světě a má na to jak kapitál, tak lidi.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
25. 11. 2010 11:18

"...Když se na to tak podívám, tak Microsoft v posledních více jak deseti letech nepřišel s ničím převratným, co by posunulo IT o další krok dopředu...." -

Nejak si nevybavuju ze by kdy vubec prisel. Spis to byl pravidelne Microsoft, co bylo brzdou posunu IT kupredu (namatkou: standardni web - teprve ted, pote co to totalne rozboural pomoci IE <= 6, se zajima o nejaky standard, IPv6 - MS podporu implementoval jako posledni z tvurcu OS, EFI - chybejici podpora EFI zpusobila ze klasicky x86 BIOS presluhuje dobre 15 let a kvuli kteremu musi PC trapne nejprve nastartovat do real rezimu takze je to vlastne jen drobet rychlejsi PC XT se vsemi omezenimi co melo).

Ale o to tu ted a v tomhle clanku nejde. Tady jde spis prave o to, ze posledni dobou kazdy novy produkt (SW) od MS konci u zakaznika otazkou "A potrebuju vubec upgradovat?". A to je prave to spatne. Lidi nekupuji, firma neroste, akcionari se zlobi a i kdyz ma firma penez dost, tak se nemuze zaobirat vaznymi vecmi, ale spis jen o to aby nova verze byla hezci nez ta predchozi. To neni posun kupredu. A tohle by se snad mohlo zmenit kdyz odpadnou akcionari.

P.S.: Ano, uvedomuju si ze pisu z jabka, kde to bejva hlavne o tech oblaccich a koleckach. Jenze oproti MS to umeji alespon prodat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
25. 11. 2010 17:27

mě se líbí jak lidé ,kteří mají apple rádí kritizují MS a přitom zapomínají ,že kdyby nebylo MS tak dnes již žádný apple neexistuje... takže si kritiku strčte někam a buďte rádi ,že MS je... tedy Apple je jen díky MS...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 18:07

Takže předpokládám, že stejným způsobem nekritizujete magistrát, protože nebýt něj, neměl byste třeba semafory/přechody/silnici. Že stejným způsobem nekritizujete Frantu Vomáčku, protože příspívá zdravotním pojištěním i vám. Že stejným způsobem nekritizujete ČEZ, protože díky němu máte dráty, že nekritizujete O2, protože nebýt něj a tehdejšího SPT, neměl byste ADSL. Touto zvrhlou logikou totiž byste došel k tomu, že jediné, co můžete, je držet hubu a krok

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
25. 11. 2010 20:34

takto to nebylo myšleno.... myšleno to bylo tak ,že neschledáváte na MS nic dobrého ,ale jen to špatné. cože je dost blbost. což platí i u vámi vyjmenovaných příkladech...

a naopak Apple má vše jen dobré a nic špatné což je taky blbost...

a mimochodem já kritizuji MS dost často...ale i chválim to co má dobré což se zde neděje...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
25. 11. 2010 21:05

Njn, musis to brat tak, ze lidi co Windows nemaji (nebo ne jako primarni system), je obvykle potkaji spise z te horsi stranky. Stejne jako windowar obvykle prska na iTunes4win ci Safari4win, tak ze strany jabkare taky nevidis prilis nadseni pro Silverlight4mac nebo Office4mac (teda doufam ze ten primer sedi).

O Applu jsem nikdy nerekl ze ma vse dobre a taky mam na nej svuj nazor. A co se tyce MacOS X, tak mam ten pocit ze i tady, na Zive.cz, jsem jeho smerem pronesl par nelichotivych slov. Ale v soucasne chvili mi jako desktopovy OS vyhovuje (cti: Ma vic kladu nez zaporu).

U Microsoftu si bohuzel nejak nevzpominam na nic zasadniho pro co bych jej mel chvalit. Mozna tak volant, ale ten byl stejne ve skutecnosti od Mitsumi. Ale asi se u mne taky uplatnuje ta prvni veta v tomhle prispevku.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 21:30

Klady a zápory lze najít takřka na všem, navíc vždy záleží na úhlu pohledu, preferencích aj. Já jen nepochopil zmínku o tom, že by nikdo neměl kritizovat MS a zároveň chválit Apple, když nebýt MS, tak by Apple nebyl. To mi přijde totiž dost nešťastně řečeno. Nehledě na to, že konstruktivní kritika je obvykle motorem pokroku a nikoliv jen přitakávání a chvála.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
25. 11. 2010 20:28

Jestli te to uklidni, tak nekde v letech 90-96 bys asi tezko potkal vetsiho fandu Microsoftu nez mne a v letech 98-09 mne okoli povazovalo za ortodoxniho linuxaka .

Jo, lidi se meni. A ikonka nic neznamena (btw. i tahle je prava).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
26. 11. 2010 16:17

Otázka je, kdyby nebylo KDY MS? Pokud by nebylo MS před 10 lety, tam by možná Apple chcípl, a nebo taky ne protože by mu pomohl někdo jiný.

Kdyby ovšem nebylo MS a jeho spolupráce s IBM před 25 lety, tak třeba dneska všichni sedíme u počítače s nakousnutým jablkem a nadáváme na monopol Applu a po nějakém DOSu a pokusu jménem Windows od jakéhosi Billa Brány neštěkne ani pes.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
26. 11. 2010 17:35

nebýt MS mohl být OS 2 Warp, nebýt MS mohly být 32 bitivé počátače na trhu už dávno před příchodem PC AT 286, ony vlastně byly a byly dostupné, jen levné PC s MSDOS přebily grafické prostředí na 32 bitových Atari (Falcon byl ve své době neskutečné dělo) a Amigách .

MS byl prostě brzda pokroku od počátku.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
26. 11. 2010 19:36

to že MS nacpal nějaký peníze do Applu neznamená že by tady bez něj apple nebyl. Než plácnete takovou hovadinu tak se raději zamyslete

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 21:28

Jen takova drobnost, testovaci podporu IPv6 ma MS od roku 1998. Od roku 2002 (XP SP1) ho bere jako plne podporovanej protokol. Jen se musi rucne zapnout. Automaticky hned po instalaci to jede az od Windows Vista. Ale i to uz za chvili budou ctyri roky a ono se porad dohromady nic moc nedeje, takze to brzdi nekdo uplne jinej nez MS.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
25. 11. 2010 21:51

IPv6 od MS z roku 98 je drobet nekompatibilni (jak uz je u MS tradici), verze z roku 2002 je z meho pohledu osm let pozadu na to ze slo o test (nehlede na to ze se to tam bouchalo fakt ligove - az mi zase bude nekdo vykladat o tom ze Linux je jen prikazova radka, tak mu rad neco reknu o IPv6 v XPckach a navic neumi DNS resolving pres IPv6 (tzn pro IPv6 only sit nepouzitelne). Prvni opravdu pouzitelna IPv6 od MS byla az ve Vistach coz je rok 2007.

Dal uz agonii prodluzuje jen obrovske rozsireni NATu, predstava velke casti lidi o tom ze NAT=firewall a tedy neochota ze strany koncaku a nakonec neochota provideru vrazit do toho ty prachy.

Jako MS je celkem v blbe pozici. Na desktopu je to bezkonkurencni vetsina a cely posun kupredu reaguje az na to co umi/pozaduje vetsina. Dokud ta to neumi, pak je minimalni snaha o posun kupredu. A to je to o cem mluvim ze je brzda.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 23:48

jo? ale právě ve vistě, kde je fefault zapnutá na to nadávaj a plivaj kde můžou

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 23:51

no vida "jen tam dali ribbon"ale že kvůlůi tomu na to plive už od 2007 kdekdo... a že kadši kradli 2003 nebo šli na OOo i když měli legálně 2007 touž je jaksi jkiná písniočka)

WIn7 jsou stále NT, stále je to stejný systém jako 2000 jen to jaksi dolaďujou a vylepšujou GUI

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
26. 11. 2010 13:18

Zkuste si o tom něco někde dohledat. No ale z hlediska uživatele máte vlastně pravdu, pro BFU moc jiných změn není, ani být nemůže, BFU se zásadně odmítají přizpůsobovat novinkám a změnám. A když je změn na pohled málo, nastoupí druhá verze BFU a křičí, že je MS neinovativní.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
26. 11. 2010 13:29

no já jen cituju toho nahoře.... ono to není jen dodat nový GUI, ale ty 2007 a právě to nový rozhraní je docela propracovaný. tam nestačilo jen namalovat novou lištu, ale je to pěkně propojený a propracovaný....a 2010 samlzřejmě věc ještě dál dotahuje, ješě prakičtější a vymazlenější věci tam přidává. ribbon je přizpůsobitelnej apod...

a právě přesně tak jak říkáte odmítají se přizpůsobit, tak se udělá druhá verze, "aby si lidi zvykli a nemuseli si zvykat pořád na něco total novýho" a pak zase se řve jak je ten MS jak říkáte neinovativní" kor čecháčci sou v tomdle mistři, kdo chce psa bít....

a zrovna tak tvůrci SW si pořád jaksi nevšimli, že Xp sou pryč a že máme 64bitový OS, tak MS pořád drží 32bit verzi, aby to "moc nebolelo" osobně si myslím, že Win7 měly být jen 64bitové.... jinak se u těch aplikací budem furt plácat.....na druhou stranu, kdyby tam nedali tu 32bit verzi tak by možná zase všichni viseli dál na XP

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
26. 11. 2010 13:31

mimochodem pro server zive.cz, Firefox v Linuxu (zde Ubuntu) už sjednotil čísla verzí s Widlema, takže není 1.9, ale 3.6.12)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
tc
25. 11. 2010 11:58

A pak se najdou tací, co na MS obhajují vše, i když ví, že je to hloupost

Microsoft má zcela objektivně nejlepší kancelářskou sadu (Office 2010) - Která občas nekorektně zobrazuje dokumenty vytvořené ve starších verzích téhož a je tak dokonalá, že nelze změnit ani rozložení ovládacích prvků. (kdo to potřebuje mít po ruce, když má ribbon, že...) Abych některé dokumenty vytvořené ve starších verzích MSO správně zobrazil nainstaloval jsem si v práci ooo

nejlepší operační systém pro desktop (Windows 7) - To je Váš soukromý názor. OS je v dnešní době docela dost a nelze určit, že W7 jsou nejlepší. Pro vás možná ano, pro někoho jiného to může být třeba OSX, pro jiného třeba SuSe. Neexistuje žádný metr, který je schopen objektivně stanovit, který systém je nejlepší

a server (Windows 2008 R2) - opět váš soukromý názor. já na serveru preferuji Debian a je až s podivem, že většina velkých serverových řešení není postavena na platformě MS, když je to tak skvělé.

nejlepší webové technologie (IIS, .NET) - Tohle nemůžete myslet vážně.

jeden z nejlepších freemailů (Hotmail) - který dodnes neumí IMAP a není kompatibilní s Nejlepším emailovým klientem na světe MS outlook 2010 (ano vím, je zde doplněk outlook connector, ale internetové diskuze jsou plné dotazů na jeho nefunkčnost)

skvělé úložiště (SkyDrive, 25GB) - Trošku nepřehledné a přístup mizerný

nejlepší online kancelář (webový Word, Excel, OneNote, PowerPoint) - Nefungující v některých prohlížečích (google docs funguje všude)

konkurenceschopnou mobilní platformu (WP7) - Už jste telefon s WP7 viděl? Vždyť to ani neumí zkopírovat kus textu nebo poslat fotku po bluetooth. Kdo by neco takového chtěl? I můj 8 let starý SE to umí.

Zkuste příště příspěvek koncipovat tak, aby to nevypadalo jako reklamní slogany a šetřit naprosto nepodloženými superlativy

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 23:53

řekla ikonka Windows 98 )

možná právě proto to dělá bordel

a prozdradím sladký tajesmtví, ribbon ve 2010 je přízpůsobitelný

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
26. 11. 2010 17:42

trvalo mi rok, než jsem si v práci na MSO2010 jakž takž zvykl

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
26. 11. 2010 17:44

a musím říci, že kopaktibilita je mizerná, a tiskové výstupy často překvapí, z 30% zde neplatí "co vidíš to tiskneš".

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
26. 11. 2010 18:42

ani s funkcí náhled se to nedá pořádně prohlídnout?

No vidíte a mě se líbily ty možnosti tisku nově hendka jak jsou daný u tohotisku a ono si to dělá co chce?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
26. 11. 2010 18:44

btw. opět ale není to tím systémem 2000? taky? nebo to máte na něčem novějším?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
27. 11. 2010 21:49

MSO2010 jedou na XP SP3, nejdenou se stává, že graf v excelu vypadá jinak v náhledu a v tisku taky jinak (umístění popisků úplně jinde, rozměr tisku atd.), pak se musí postupovat metodou pokus omyl než se člověk trefí do tisku. Tento problém bagatelizovali kolegové odkojení winckama, a ani ti nevěděli co s tím.

Já tomu říkám: to není chyba, to je vlastnost produktů MS.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
26. 11. 2010 18:42

myslíte jen 2010neboi 200? protože 2010 tu rok není, s betou v aj možná jo, ale právě to aj...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
25. 11. 2010 12:21

Microsoft je nejlepsi IT firma minulosti a budoucnosti.Microsoft tvori ty nejlepsi produkty a jsou bezkonkurencni stabilitou,funkncnosti, jednoduchosti a priznivou cenou. Nechapu proc se vsichni navazite do radka.Microsoft mu slusne plati(1354 kč !!! ) mesicne za to ze jim dela pí ár.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
25. 11. 2010 13:18

Absolutní souhlas. MS FTW!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 13:53

Mimochodem, na čem skriptujete Myego.cz ? Že by PHP ? Proč to není NET ?

http://myego.cz/index.php...

http://myego.cz/index.aspx...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
25. 11. 2010 14:16

Protože .NET CMS, se blbě krade (ehm pardon, blbě se v něm přepisují copyrighty v kódu).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 14:20

Hitler byl většinu svého kancléřství taky úspěný, porazil nezaměstnanost, postavil dálnice, vybudoval armádu.

Celkově ale jeho působení není hodnoceno až tak pozitivně.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 14:57

,,nejlepší herní platformu (Xbox 360 a Kinect),,

Jakože, cože? To nemyslíte vážně že jo :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 15:26

Co jste pil, než jste psal tenhle příspěvek? Dejme tomu že Windows je systém, který je uživatelsky nejpřijatelnější a nejpoužívanější. A Offici, které bych zatím taky nevyměnil za něco jiného. Jinak to ale vypadá, že v počítačích jste nikdy nic nedělal. Nevím, že by se někde instalovaly windows servery, co já vím, tak se používá Linux. S Exchange mám nyní hodně čerstvé zkušenosti a nejraději bych ho nikdy nepotkal. WP7 bych zatím ani nezmiňoval, vzhledem k vysoké ceně mobilů a k tomu že nepřináší nic nového, tak nelze očekávat že to bude velký úspěch.

Nevím že by někdo používal jako komunikátor Live Messenger (slyšel jste o ICQ, jabber?).

Nejlepší herní platforma Xbox? No tak. Vždyť akorát nyní má úspěch z Kinect, jinak bych řekl že PS3 je o dost lepší.

Myslím, že článek je napsaný velmi dobře. Microsoft by potřeboval trochu oživit. Má sice neustálý vývoj, ale bez radikálních změn. Vyjímkou budiž WP7, který v podstatě kopíruje iphone, ale až při jeho 4 generaci, což je dost pozdě.

Microsoft by měl svoje platformy oživit. Např. Windows server - V dnešní době v podstatě nepoužívaný. Mohly by začít uplně od začátku a vytvořit stabilní systém, který bude použitelný.

Dále třeba vytvořit speciálně platformu pro tablety - prostě systém na míru. Windows 7 na tom jsou zatím těžkopádné a žerou moc energie.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 15:50

mohli by uz konecne vydat Singularity

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 16:12

Platí Vám Microsoft za tyhle žvásty?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 19:56

ježíšimarjá vy jste nejlepší

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 11. 2010 20:01

ježíšimarjá, vy jste nejlepší pane Hulán.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
26. 11. 2010 08:21

Doufám že si RH svoje PR platí

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
25. 11. 2010 00:09

A Kinect stejně odkoupili...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor