Microsoft | Microsoft Store | Windows 10

Šance pro Microsoft Store: vývojáři získají více peněz ze svých aplikací

Společně s novinkami na konferenci Build Microsoft oznámil změny týkající se Microsoft Storu. Zde dojde k razantnímu snížení částky, kterou si nechává za každou zprostředkovanou platbu. Doposud si firma brala 30 %, nyní řekne jen o 5, nebo 15.

Novinka se týká veškerého obsahu publikovaného skrze Microsoft Store včetně in-app nákupů, vyjmuty jsou pouze hry. Nově tak ponechá vývojáři celých 95 % částky. V případě, že si uživatel nainstaluje aplikaci skrze doporučení či kolekci sestavenou Microsoftem, dostane vývojář 85 %. I to je stále o polovinu méně, než činí poplatek nyní. Podobně, jako na dalších platformách si totiž Microsoft bere celých 30 %. Vše bude platné později v tomto roce a u předplatných se dokonce aplikuje i na ta současná, již běžící.

Změnu sice nepoznají uživatelé, pro vývojáře se ale může jednat o pádný důvod, proč publikovat své aplikace do Microsoft Store. Pokud si vezme pouze 5 %, resp. 15 %, mnohdy se již nemusí vyplatit řešit vlastní platební bránu a systém pro zpracování plateb. Bonusem navíc je i to, že Store se sám stará o distribuci aplikace i následných aktualizací uživatelům.

Aktuální snížení poplatků by tak mohlo konečně naplno nastartovat obchod s aplikacemi, který je i přes rostoucí počet titulů daleko za konkurencí na mobilních platformách a stále pro mnoho uživatelů není prvním místem, kam se dívají při stahování nové aplikace. Pro Microsoft je jeho úspěch důležitý už jen kvůli speciální „eskové“ verzi Windows, která umí spustit pouze aplikace z tohoto obchodu.

Jak funguje Microsoft Store?

Diskuze (15) Další článek: Facebook založil divizi věnovanou blockchainu. Její účel není jasný

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,