Samsung | Drony

Samsung začal v Irsku nabízet donášky dronem. Nový telefon doletí za pár minut

Do dlouhého seznamu firem, které testují donášku svých produktů pomocí dronů, se od tohoto týdne zařadil i Samsung v Irsku. Tamní pobočka firmy oznámila, že se domluvila na spolupráci se startupem Manna, společně budou zákazníkům letecky dodávat produkty z řady Galaxy, a to v řádu minut.

Manna nabízí donášky dronem už několik let, ve své flotile má drony speciálně upravené pro letecký průmysl, jež mohou létat rychlostí více než 60 km/h a ve výšce až 80 metrů. V Irsku již firma spolupracuje například s řetězcem Tesco či různými zdravotními centry, lidem pomocí dronů roznáší léky nebo potraviny.

O celou logistiku v rámci nově domluvené spolupráce se Samsungem se proto Manna postará sama. Zatím bude služba dostupná jen ve městě Oranmore, nicméně Samsung říká, že by rád možnost rozšířil do celého Irska. O globálních plánech se zatím nezmiňuje.

Obě firmy také tvrdí, že objednávky budou moci být po Oranmore dodány v rámci minut, dokonce slibují pouhé tři minuty. Ovšem město je malé, má pouhých 5 000 obyvatel, takže drony nemusí pokrývat rozsáhlou plochu.

A co si člověk může objednat? Pouze nejnovější produkty z řady Galaxy, což má jistou logiku v tom, že jsou obvykle drobné a drony je zvládnou „utáhnout“, ale také jde o marketingový záměr – když už Samsung tak atraktivní službu jako donášku pomocí dronů nabízí, tak chce, aby lidé kupovali to nejžhavější.

Mezi povolená zařízení patří například Galaxy Buds Pro, Galaxy Tab S7, S21 Ultra, Galaxy Watch 3 či vše Galaxy A. Objednávky musí být vykonány skrze oficiální irské stránky Samsungu a jak již bylo zmíněno, zákazník se musí nacházet se městě Oranmore.

Diskuze (8) Další článek: Pouze třetina uživatelů pokračuje z Googlu na zdrojový web

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,