Notebooky | Intel | Samsung

Samsung ukázal vylepšené notebooky série 3 a 5. Mají nové procesory a design okoukaný od Applu

Samsung ukázal nové notebooky série 3 a 5, které jsou vybavené novým mobilními procesory a disponují jednoduchým stylovým designem. Na první pohled asi nejvíce připomínají MacBooky Pro od Applu.

Série 3 je k dispozici ve 14palcovém a 15palcovém provedení a nabízí jak dvoujádrové procesory Intel sedmé generace (Kaby Lake-U), tak i čtyřjádrové procesory Intel osmé generace (Kaby Lake-R).

Čtrnáctipalcový varianta má pouze základní HD displej s rozlišení 1 366 × 768 bodů, patnáctipalcová verze nabízí navíc i Full HD displej. Operační paměti jsou DDR4, využívá se kombinace SSD a pevného disku a větší model má i přídavnou grafickou kartu Nvidia GeForce MX110 s 2 GB paměti.

Samsung zatím prozradil jen základní parametry, mezi kterými je například webkamera s rozlišení VGA, gigabitový ethernet a 43Wh baterie u obou variant. Vybírat si lze z několika barevných provedení. Třináctka bude mít hmotnost 1,66 kg a patnáctka pak 1,97 kg. Mezi porty jsou také tři USB, výstup na sluchátka a HDMI.

Samsung Notebook 5 bude mít 15,6palcový displej s rozlišením Full HD a oproti nižší sérii nabídne o trochu výkonnější samostatnou grafickou kartu Nvidia GeForce MX150 s 2 GB paměti GDDR5. K dispozici bude pouze v jedné barvě (Light Titan) a se stejnou 43Wh baterií má hmotnost 1,97 kg.

Ceny zatím nebyly zveřejněné, ale nás to až tak nemusí trápit. Samsung přestal na českém trhu své notebooky nabízet. A tak to berte spíš jako ukázku, jak si korejský výrobce elektroniky vede v porovnání s tradiční notebookovou konkurencí z Tchaj-wanu, Číny a USA.

Diskuze (8) Další článek: Léky na pálení žáhy mohou zvyšovat riziko onemocnění rakovinou žaludku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,