Notebooky | Tablety | Samsung

Samsung Notebook 9 Pen: konvertibilní hybrid s integrovaným stylusem

Samsung představil nové konvertibilní zařízení v podobě Notebook 9 Pen a jak název napovídá, oproti ostatním hybridním notebookům má něco navíc - integrované pero.

Samsung Notebook 9 Pen je dostupný v 13palcové a 15palcové velikosti s dotykovými displeji, které podporují i stylus. Jedná se o S-Pen, který je známý například z mobilních telefonů Galaxy Note. Je integrovaný do hliníkové konstrukce, konkrétně v pravé části vedle touchpadu, kam ho lze jednoduše zasunout.

Pokud jde o hardware, základem jsou procesory Intel Core i7 osmé generace, které jsou kombinované s 16 GB operační paměti a 512GB SSD (NVMe). Pokud potřebujete místo větší a smíříte se s výrazně nižší rychlostí úložiště, můžete využít slot pro microSD kartu.

Grafický výkon se liší podle varianty. Menší třináctka spoléhá pouze na integrovaný grafický čip v procesoru (Intel UHD) a patnáctka má navíc i samostatnou grafickou kartu Nvidia GeForce MX150 s 2 GB grafické paměti.

Další výbava zahrnuje Wi-Fi (802.11ac, 2x2), HD webkameru s infračerveným senzorem (podpora Windows Hello), čtečka otisku prstů, stereo reproduktory AKG s ThunderAmp s výkonem 5 W, tři porty USB-C (dva jsou Thunderbolt 3) a nechybí podsvícená klávesnice.

Oba modely mají stejnou 54Wh baterii, menší verze má hmotnost 1,12 kg a větší pak 1,56 kg. Operačním systémem je Windows 10.

Jsou to atraktivní stroje, u kterých je škoda, že i přes své tabletové schopnosti spadají do kategorie notebooků – protože tuto kategorii produktů Samsung v Česku před pár lety přestal nabízet. Samsung u nás oficiálně prodává jen telefony a tablety, pokud byste chtěli i některý z atraktivních notebooků, musíte zkusit třeba německý Amazon.

Diskuze (9) Další článek: Youtuberům skokově ubyli odběratelé. YouTube masivně promazal spam

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,