Technologie | Samsung

Samsung má reproduktor, který budete nosit kolem krku. A další podivnosti

Každý rok je zvykem, že inkubátor Samsungu C-Lab představí podivné technologie na hraně využitelnosti. I letos jich má přichystaných několik a dopodrobně je představí na nadcházejícím veletrhu CES 2018. Nejzajímavější je asi řada reproduktorů S-Ray, jeden z nich je totiž určený k nošení kolem krku.

S-Ray je zkratka pro Sound-Ray. Celkem řada obsahuje tři reproduktory, které mají sloužit stejně jako sluchátka – slyší je jen jeden člověk. I když je těžké si představit, jak bude věc fungovat, určená má být pro ty lidi, kteří nechtějí nic nosit na uších.

První dva reproduktory vypadají klasicky, jen budou extrémně směrové. Poslední je ale nepodivnější – má se nosit kolem krku. Reproduktor na krk už loni představil Bose a LG, ale tento vypadá definitivně nejvíc high-tech. Díky avizované směrovosti zvuku má být navíc daleko inovativnější. Akorát bližší specifikace se dozvíme až na CES.

Vedle řady S-Ray pak Samsung v rámci C-Lab plánuje představit také aplikaci na dýchání GoBreath, určenou pro lidi zotavující se z plicních onemocnění nebo chytré brýle jménem Relúmino, které mají pomáhat číst lidem, kteří mají určitá zraková postižení.

C-Lab byl založen v roce 2012. Samsung jeho prostřednictvím podporuje kreativní a zajímavé projekty z různých technologických oblastí, které by jinak hůře sháněly finance na vývoj. Úspěšným projektům pak pomáhá s prodejem.

Diskuze (6) Další článek: Amazon získal patent na chytré zrcadlo zítřka. Zobrazí vás v novém tričku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,