Samospustitelné CD s průvodcem snadno a rychle

Pokud si už přestáváte pamatovat obsahy všech vašich CD, a nechce se vám u každého z nich otevírat strukturu adresářů, pak by vám možná mohl pomoci celkem šikovný nástroj jménem Autorun Lab.
Autorun Lab je nadějně vyhlížející program pocházející od Marka Maleviče a může vám pomoci vyřešit problémy zmiňované výše a možná i jiné, které v souvislosti s větším množstvím médií mohou nastat. Co tedy umí?

Program vlastně generuje jakéhosi průvodce,který se spustí po vložení cd do mechaniky. Tento průvodce je samozřejmě volně editovatelný, můžete zde editovat položky jako jsou název, obrázek, popis, komentář, URL adresa, stejně tak e-mailová adresa. Další zajímavou funkcí programu jsou tzv. témata, pomocí nichž můžete vlastně šikovně vizuálně rozdělit cd např. podle jejich druhů (obrázková, multimediální, pouze texty, HTML,…) – kombinací je nesčetně. V současné době existuje několik podobných produktů, ale opravdu málo nebo možná žádný nepodporuje editaci těchto průvodců po jejich vytvoření (přidání dalších položek na CD), a to považuji za nespornou výhodu tohoto programu.

V současnosti je k dispozici verze 2.15.5, ve které mimo dříve obsažené funkce naleznete mimo jiné podporu drag&drop, možnost slideshow, možnost ovládání hlasitosti u zvukových souborů, a několik dalších. Tak jako tak má instalační soubor této verze programu velikost cca 1,33 MB, takže není problém jej stáhnout i přes pomalejší připojení. Další informace naleznete jako vždy na domovské stránce programu.

Diskuze (1) Další článek: Vltava.cz otevírá nové obchody se spotřební elektroniku

Témata článku: , ,