Sám sobě daňovým poradcem

Termín podaní daňového přiznání se blíží, kde najít na Internetu požadované informace pro vaši záchranu?
Letos je pro ty, co musí podávat daňové přiznání, jednoznačně lepší situace než loni. Vše přehledně najdete na serveru www.dane.cz s příslušnými odkazy a komentáři, Tento server spolu s dalším serverem www.ucetnictvi.cz spadá pod server www.weboffice.cz.

Již je poměrně známé, že na tomto serveru najdete formulář pro výpočet daně z příjmu fyzických osob, vyplníte označené kolonky a získáte rychle výsledek, dá se to použít pro kontrolu vašich vlastních výpočtů, nicméně to nepomůže s různými specialitami, kdy jste byl třeba studentem jen půl roku. Přes svou jednoduchost je to ale rozhodně vítaná pomůcka v nouzi.

Podobně na serveru najdete i dva další užitečné interaktivní formuláře – Výpočet zdravotního pojištění a Výpočet sociálního pojištění. Pokud se vás týkají, rovněž vám pomohou.

Abyste zbytečně neobjevovali Ameriku, podívejte se na diskusní fóra, která propírají mimo jiné daně i za minulý rok.

Pokud i přesto budete nadále bezradně hledět na růžové kolonky a nebudete mít nikoho známého po ruce, přijde vhod seznam daňových poradců.

Až budete na závěr hledat adresu svého finančního úřadu, kam si máte jít stoupnout do fronty, podívejte se na Adresář územních finančních orgánů, který je na serveru Ministerstva financí.

Diskuze (1) Další článek: Miliardová NDS

Témata článku: , , , , ,