Microsoft | Windows 11

S Rufusem snadno vytvoříte instalačku Windows 11, která nevyžaduje přihlášení k účtu Microsoft

Ačkoli Windows 11 na oko vyžadují, aby váš počítač měl relativně mladý procesor a TPM 2.0, reálně systém snadno nainstalujete i na starší hardware. (Neznamená to nutně, že byste tak měli učinit, na starších počítačích nemusí běžet optimálně.) Jedním ze způsobů, jak toho dosáhnout, je vytvoření upraveného instalačního média s nástrojem Rufus.

Jeho poslední vydání přitom obejde ještě jeden požadavek ze strany výrobce. Jedenáctky od verze 22H2 zavádí povinné přihlášení účtem Microsoft, které dosud platilo jen pro edici Home. Lokální účet ale stále vytvořit můžete a snadné řešení nabídne právě Rufus 3.19, který se momentálně nachází ve fázi testování a vyjde v červenci.

Autor podotýká, že aby upravené médium rovnou nabídlo vytvoření lokálního uživatelského účtu, musíte před zahájením instalace vypnout připojení k internetu. Buď z počítače vytáhněte ethernetový kabel, nebo třeba na chvíli vypněte svůj router.

rufus uprava w11.png
S Rufusem vytvoříte instalační médium, které nevyžaduje mladý procesor,
TPM nebo nově přihlášení k účtu Microsoft

Dále v chystaném Rufusu instalační médium s Windows 11 upravíte tak, aby se nezobrazovala série dotazů na různá oprávnění během prvotního nastavení. V praxi to znamená, že budou všechny žádosti zamítnuty. Obejdete i požadavek na aspoň 4GB operační paměti a 64GB úložiště, byť na takové zařízení už typicky nemá smysl Jedenáctky instalovat.

Na tyto parametry se vás Rufus zeptá, až když klepnete na Start. Počítejte s tím, že betaverze programu může obsahovat chyby.

Zdroje: rufus / Github via Neowin

Diskuze (48) Další článek: Malware ZuoRAT infikuje routery Cisco, Netgear, Asus a DayTek a špehuje síťový provoz

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,