Hardware | Simulátor | Flight Simulator

S herním ovladačem VelocityOne Flight si budete připadat jako ve skutečném letadle

Pokud patříte ke skalním fanouškům simulátorového létání, pak nám jistě dáte za pravdu, že hrát Microsoft Flight Simulator 2020 na klávesnici prostě „nejde“. Moc dobře to ví i americký výrobce herních periferií Turtle Beach, který na veletrhu E3 2021 představil svůj nový produkt VelocityOne Flight.

Sestava se skládá z beranů a kvadrantu pro ovládání tahu motorů s vyměnitelnými hlavicemi, včetně dedikovaného trimovacího kolečka. Je určena pro počítače s operačním systémem Windows 10, herní konzole Xbox Series X/S a Xbox One, ke kterým se připojuje přes port USB.

Turtle Beach VelocityOne Flight

Turtle Beach novinku promuje působivým 30sekundovým reklamním spotem, ve kterém ukazuje detaily, jako jsou prosvětlené kontrolky, uživatelsky definovatelná tlačítka nebo obrazovka umístěná ve středu beranů. Na první počin v této konkurenční oblasti se zdá, že jde o velmi komplexní ovladač se slušnou přidanou hodnotou.

Výrobce se chlubí, že VelocityOne Flight byl konstruován ve spolupráci s leteckými inženýry a piloty, proto by měl poskytovat maximálně realistický zážitek z řízení letadla. Škoda jen, že hardware neposkytuje žádnou (tj. ani vibrační) zpětnou vazbu.

Generální ředitel Juergen Stark v tiskové zprávě uvádí, že tento hardware „poskytuje vše, co potřebuje začínající pilot, spolu se schopnostmi a funkcemi, které požadují hardcore příznivci leteckých simulátorů.“ Hardware bude fungovat i s jinými leteckými simulátory – nejen s tím od Microsoftu, který je nyní k dispozici na PC a 27. července, se objeví i na konzolích.

Realistické simulátorové létání

Kromě beranů, plynových pák a trimovacího kolečka nabízí Turtle Beach VelocityOne Flight například dva čtyřsměrné ovladače, 10 uživatelsky definovatelných tlačítek nebo panel, který může zobrazovat další indikátory, jako jsou výstrahy v reálném čase, přistávací světla, podvozek a další. Turtle Beach však uvádí, že některé funkce budou přidány později prostřednictvím aktualizací softwaru a firmwaru.

Herní ovladač VelocityOne Flight bude stát 349,95 amerických dolarů, což je v přepočtu asi 7350 korun. Zahájení dodávek je plánováno na blíže neupřesněný termín v průběhu léta. Na oficiálním webu se můžete přihlásit k odběru novinek, díky čemuž se včas dozvíte, až bude zařízení dostupné k předobjednání.

Asi největším překvapením tohoto produktu je relativně vysoká cena, která vynikne zejména ve srovnání s Logitech G X52 Professional, jež je všeobecně považován za jeden z nejlepších ovladačů, které si můžete koupit pro hraní leteckých simulátorů.

Diskuze (6) Další článek: Apple: Budoucnost je spojování dat ze senzorů různých zařízení

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,