Google | Komunikace | Google Duo

S Google Duo můžete videovolat skoro každému, kdo má Android. Nyní až 12 lidem zároveň

Google Duo je mnohdy opomíjená, přesto šikovná a uživateli využívaná služba pro audio a video hovory. Již nějakou dobu podporuje i skupinové konverzace a nyní přichází jejich rozšíření z maximálně 8 na 12 účastníků.

Komunikátor Duo byl představen společně s kecálkem Allo, který sloužil pouze pro textovou komunikaci. A zatímco druhý zmiňovaný se neuchytil a Google jej ukončil, Duu se daří a celosvětově jej desítky až stovky milionů uživatelů. Jeho hlavní výhoda je totiž v jednoduchosti použití – pokud si aplikaci otevřete, můžete často zavolat i těm lidem, kteří ji nemají nainstalovanou.

Služba totiž využívá funkce, kdy je možné se dovolat i dalším uživatelům Androidu, kteří mají svůj Google účet propojený s telefonním číslem. Samotný hovor pak na pozadí zajistí Google Play Services. Zároveň je i na telefonech s Androidem integrovaná do výpisu uskutečněných hovorů a její použití je tak snadné.

Kromě této výhody ale aplikace v průběhu času nasbírala další funkce – nechybí populární filtry, funkce Ťuk Ťuk, kdy váš obraz vidí příjemce hovoru ještě před jeho zvednutím, a skupinové hovory. Ty byly přitom doposud možné mezi maximálně 8 účastníky, Google ale nyní limit zvedl až na 12. Jestliže tak hledáte snadný způsob, jak se spojit s větším počtem přátel či širší rodinou, Duo vám aktuálně vyjde vstříc.

Novinka je aktuálně dostupná všem uživatelům na webu či v aplikaci pro Android a iOS.

Diskuze (8) Další článek: Zavřená kina se stěhují na web. Internetový projekt Moje kino LIVE „promítá“ filmy každý večer

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,