Ryzen 5 v notebooku HP Envy x360: splněné sliby, nenaplněná očekávání

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 9

Názory k článku

29. 01. 2018 13:58

nerobil by som ukvapené názory na kvalitu platformy hned na prvom NTB a ešte od HP, pokial viem tak má len 8 giga ram v jednom slote a frekvenciu slabých 2400 Mhz (ryzeny sú závislé od frekvencie RAM ...čím vyššia tým lepší výkon a podstatne) a tá spotreba sa mi nezdá ...myslím že ryzeny majú lepšiu alebo minimálne rovnakú spotrebu ako intel ....tá spotreba ide na vrub VEGY tá sa hold Moc "nevyvedla"..... celkovo sa mi zdá nefér tvrdiť že je to sklamanie po prvom NTB...a ešte od HP(kvalita )počkajme si ako sa s tým popasujú iní výrobci .
A ešte dodatok teraz som čítal recenziu na iný ntb nemenovanej značky z ryzenom a tam má vege uplne iný výkon pretože RAM sú zapojené v DUAL CHANEL 4x2 a nie ako v tomto HP 1x8

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
29. 01. 2018 10:21

Hoši z MS vydali update který deaktivuje dosavadní záplaty na
zranitelnost Spectre.Ragují na správy Intelu kde dochází k restartum po špatnych zaplatách. Kluci v MS jsou zmateni a zatím netuší kam z konopí.To bude kvalitní guláš.
https://www.ghacks.net/2018/01/29/windows-update...
Jinak uvedený NB se mi líbí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
29. 01. 2018 07:23

Tie problémy s reštartmi vyzerajú ako na problém čo mali recenzenti po svete s klasickým desktop CPU a to preloženie nainštalovaného windows z Intel do AMD zostavy. Žeby to takto vytvoril aj samotný HP ? :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
29. 01. 2018 04:12

> Prezentace pěkná (opět), video jelo bez připomínek (1080p). K NB není moc co, já bych asi volil i5 s vyšší výdrží (3k,- Kč je přijatelný příplatek za +4 hod.), podstatné mi chybí. Nikde jsem se nedozvěděl, zda má NB RAM řešenu jako 2x4 nebo 2x8 (dual channel pochopitelně). Má tedy možnosti navýšit RAM na 16GB, které dnes považuji za minimum, či nikoliv?
> Ohledně stability čtu, počítače se možná někomu chovají nepředvídatelně, mně tohle začít dělat, vracím kde jsem zakoupil, u AMD tedy radím, dokoupit možnost, kdykoliv vrátit, či do 60 dnů. Aby nová mašina tohle předváděla, zvlášť pokud si tam člověk sám nainstaluje a ošetří OS (nebát se, s ovladači brnkačka, dodány či web, víc není třeba), nepřípustné! Nutnost bezdůvodné přeinstalace aplikací, hroucení ovladače GPU v zátěži, s nutností obnovy OS , to skoro zavání nějakým vážnějším* problémem, který se lepšit nebude.
* Mohu jen spekulovat, ale je SW problém to asi nebude, sám jsem pár odešlých nestabilních PC / NB zažil, vždy šlo o problém desky, lokální přehřívání, potíže s napájením, řadičem, i špatně dosedlý modul RAM pozlobí. Jenže po letech provozu, kdy mašina měla nárok (tepelná zátěž, opotřebované komponenty), dnes, když si koupíte třeba DELL (iCore - nVidia - SSD, jakákoliv řada nad 20k), nespadne, při běžném provozu, v zátěži, ani když se o to pokoušíte a není nic horšího, když člověk cokoliv dělá, a počítač ho začne štvát, náhodnými pády, zamrzáním, případně dokonce, občasnou obnovou OS. Vzhledem i instalovanému SW (nepracuji na čistém OS), bych pak nedělal nic jiného, než zálohoval, a třepal se, kdy zase budu obnovovat, jak říkám = nepřijatelné.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor