Microsoft | Myši

Rychlý test myši Microsoft Ocean Plastic Mouse. Recyklované tělo a baterka na rok

Microsoft představil recyklovanou myš Ocean Plastic spolu s novinkami z rodiny Surface. Její tělo z 20% tvoří plasty vylovené z moře.

Microsoft Ocean Plastic Mouse

Rozhraní: Bluetooth Low Energy ● rozměry: 10 × 5,8 × 3,8 cm ● hmotnost 85 g s baterií ● výdrž: až 12 měsíců ● rozlišení snímače: 1000 dpi ●  rychlé párování ve Windows 10/11

710 Kč

Tvarem a funkčností vychází z existující myši Microsoft Bluetooth Mouse. Není ani výrazně dražší (710 Kč vs. 545 Kč) a v obchodech ji najdete za podobnou cenu. Místo lesklého bílého povrchu ale tělo recyklované myši kryje kropenatý matný plast s viditelnými tmavými kousky recyklovaných plastů.

PA059876.JPGPA059877.JPGPA059878.JPG
Papírová krabička z recyklovaných a recyklovatelných materiálů

Microsoft i předělal balení, aby i na něm nebyly žádné zbytečné plasty. Papírovou krabičku tedy můžete celou bezpečně hodit do sběru.

PA059879.JPGPA059880.JPGPA059881.JPG
Z blízka uvidíte jemnou kropenatou strukturu. Každá myš bude zcela unikátní svým vzorem

Myš se připojuje přes Bluetooth, nepotřebuje tedy vlastní USB dongle. Pohání ji jediná AA baterie a Microsoft slibuje, že by měla vydržet až 12 měsíců používání. Ergonomií držení a větším odporem kluzných plošek na podložce myš odpovídá levné cenovce. Nečekejte tedy propracovanou herní myš s nadstandardní výbavou. Větší roli tady hraje příběh samotného vzniku.

PA059882.JPGPA059883.JPGPA059884.JPG
Běžná dvě tlačítka s kolečkem jako všude jinde, modré kluzné plošky kvalitou odpovídají nízké ceně myši. Vše pohání jedna AA baterka

Pro Microsoft je tato myš levnou testovací platformou ekologičtější budoucnosti. Rozhodně fandím celopapírovým obalům a větší podíl recyklovaných plastů mi dává smysl. U myši Ocean Plastic bych ocenil hladší povrch a odolnější a klouzavější kluzné plošky na spodní straně. Nevadí mi flekaté provedení, ale na omak přece jen myš působí trochu lacině. Plošky na spodní straně pak na běžné stole klouzají s vyšší hlučností a na podložce pro myš s větším odporem.

PA059885.JPGPA059886.JPGPA059887.JPG
Povrch není zcela hladký, jemná struktura ale působí spíš laciným dojmem

jasně je to myš jen za pár stovek, ale raději bych byl, kdyby z ní více vyzařovala výjimečnost ekologické budoucnosti. Takto to může být pro Microsoft zajímavý dárkový předmět, který se rozdává na konferencích. Působí uvědoměle a nestojí moc.

A když vás myš omrzí či se po letech rozbije, nemusíte ji vyhodit na skládku. Microsoft vás nasměruje na stránku společnosti TES, kde po vyplnění formuláře můžete pro vás bezplatně odeslat výrobek k zodpovědné recyklaci.

Diskuze (68) Další článek: Zuckerberg má problém. Žádost o ochrannou známku „Meta“ už v srpnu podal prodejce počítačů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,