Rychlejší grafika s IBM

V dnešních dnech uvádí společnost IBM na trh novou řadu výkonných grafických pracovních stanic...
V dnešních dnech uvádí společnost IBM na trh novou řadu výkonných grafických pracovních stanic IntelliStation*M Pro. Tyto stanice jsou určeny výhradně pro provoz s operačním systémem Windows NT Workstation. Do vybraných modelů stanic bude montována nová videokarta od společnosti Symmetric s názvem Glyder MAX-2. Videokarta patří do třídy špičkových profesionálních 2D/3D akcelerátorů, je založena na novém procesoru Permedia 2, geometrického procesoru Glint a poskytuje maximální výkon v oblasti 2D/3D. Glyder MAX-2 umí vyrendrovat více jak jeden milion textur na 3D polygonech za sekundu a 80 milionů textur na pixel za sekundu a navíc umí akcelerovat přehrávání videa.

Integrace karet Glyder MAX-2 je součástí stále většího tlaku ze strany IBM k nasazování jejich pracovních stanic na nejvýkonnější grafické řešení založené na operačním systému Windows NT. Pracovní stanice IntelliStation již podporují grafiku API, OpenGL, Heidi a Direct3D.

Snaha IBM o prosazení na trhu pracovních stanic s Windows NT není nijak ojedinělá. Vždyť proslulá společnost Intergraph přináší na trh také nové výkonné stanice pro Windows NT. Z nynější situace zatím vyplývá asi jediné, s WindowsNT se budeme setkávat na poli pracovních stanic čím dál tím více.

Váš názor Další článek: Levné daňové zákony v hypertextu pro Windows

Témata článku: , , , , , , , ,