Rusko | Drony

Ruská pošta ukázala ultra drahý poštovní dron. Okamžitě se zřítil

Jak vypadá učebnicový příklad nepovedené prezentace dronu, ukázala Ruská pošta v sibiřském městě Ulan-Ude. S velkou pompou chtěla místním obyvatelům a novinářům představit nový dron za více než 400 tisíc korun určený k posílání balíků a psaní, ale ten to krátce po startu v plné rychlosti napálil do nedaleké budovy.

Nemalý počet logistických firem a pošt po celém světě testuje drony jako nový způsob, jak roznášet balíky a zboží. Rusko samozřejmě nemohlo stát vzadu a také se rozhodlo technologii využít.

Sibiřské město Ulan-Ude mělo být jedním z prvních míst v Rusku, kde poštovní drony měly začít fungovat. Sny ale zůstaly nenaplněny, protože dron, za kterým stojí společnost Rudron/Expeditor 3M, se pár sekund po vzlétnutí zřítil. Narazil do nedaleké budovy. Nebyla to levná nehoda, dron stál v přepočtu 400 tisíc.

Vtipné na situaci je, že sibiřské město si na prezentaci dronu přizvalo zahraniční novináře. Celý krach se tak podařilo natočit agentuře Reuters, která video společně s obličeji překvapených Rusů, kterým jejich prezentace nevyšla, okamžitě zveřejnila, viz vložený twít výše.

Proč přesně se dron zřítil, není jisté. Místní starosta Alexej Tsydenov agentuře Reuters sdělil, že za pád možná může přítomnost velkého počtu Wi-Fi připojení v okolí. Tato teorie ale nezní moc pravděpodobně, protože poštovní drony jsou na toto dobře připraveny. Počítá se u nich s tím, že se budou pohybovat v městských prostředích s hustým pokrytím Wi-Fi.

Tsydenov každopádně slíbil, že testy budou pokračovat a tento neúspěch nikoho nezastaví. Ruská pošta se naopak rozhodla od incidentu distancovat, ale jelikož na dronu a balíčku měla své logo, moc se jí to nepodařilo.

Jak vybrat správný dron?

Diskuze (27) Další článek: Facebook omezil práva aplikacím. Některé mohou přestat fungovat

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,