RSM²: slavné úložiště toho umí víc, než jen stahovat warez

Diskuze čtenářů k článku

avatar
26. 07. 2010 20:18

"předplácí se vždy na jeden měsíc a nabídne vám přenosový limit 30 GB – na nahrávání i stahování dohromady"

-neni to že na uložení je 10GB a na stažení jiných 30GB?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 07. 2010 14:52

1) RS je rozhodně nejspolehlivější zdroj a úložiště

2) ne všechny zajímají jen poslední novinky filmů s klesjící obsahovou kvalitou. RS téměř výlučně využívají zájmové skupiny s tisícovkami členů, kteří tak vyměňují jinak často naprosto nedostupné nahrávky.

3) škoda, že autor článku nezná výborný český RapgetRS (a RapupRS) s integrovanou správou účtu na RS a naprosto optimalizovaným ovládáním.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 07. 2010 14:57

Rapidshare používám dlouhá léta a až do teď jsem byl spokojen. Žádné hlídání stažených dat (je to vlastně takový FUP, a FUP v dnešní době je jako mít kola na autě ve tvaru krychle ), prostě bez starostí. Teď musím využívat happy hours, hlídat kolik mám staženo a kolik mi zbývá a na jak dlouho mám předplaceno. Takže je pěkný, že mi měl za měsíc vypršet účet a jak to měnili v body, tak mi účet vydrží ještě 4 měsíce, ale až to vyprší, tak už si dál nepředplatím a poohlédnu se po jiné službě... Mimochodem, kdyby vzniklo něco jako iTunes s hudbou a s filmy i v ČR, mohl bych se vykašlat na nějakej warez a koupit si film nebo hudbu legálně... Distributoři nemají zájem se přizpůsobit moderním kanálům a radši podporují zmetky z OSA... Inu což, jejich problém :)

A pro rýpaly, kteří mě začnou kamenovat, že jen tak kecám a nic bych si nekoupil... Mám PS3, na kterej, jak někteří vědí, nejdou vypalovat hry a jedinou možností je, si je koupit. Mám spoustu her, za které jsem poctivě zaplatil, přispěl tak vývojářům a mám z toho dobrý pocit... Takže ne, nekecám jen tak, ale klidně bych za dobrý film zaplatil...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 07. 2010 16:44

Vice-mene souhlasim, ale samozrejme snaha neni ani na jedne strane. Rovnako jako je nerealne zruseni warezu z RS, je tak nerealny jednoduchy legalni a cenove prijatelny system ve stredni evrope pro nakup treba filmu a serialu z internetu (hudbu dejme tomu uz sezenu). Ale toto bude vecny boj ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
23. 07. 2010 09:45

Podle prvních reakcí typu "Pro stahování warezu RSM není dobrý" je vidět, že RS už navždy zůstane v povědomí lidí jako zásobárna warezu.

Mě osobně přijde jako výborná vlastnost to, že se RSM bez problémů integruje do Průzkumníku (vč. Win7x64), takže upload souboru na RS je otázkou dvou kliků - pravým otevřít kontextové menu souboru, levým zvolit "Upload via RS" (alternativně je možno i "Email via RS"). Tím se pro mě RS stal jedničkou v přenášení souborů mezi počítači, protože jakýkoliv jiný způsob (samba, FTP, externí disk) není tak jednoduchý a rychlý (ale to je asi tím, že mám 100mbit internet ) .

Na druhou stranu mi přijde podivné, že když chci následně uploadnutý soubor přesunout do složky, musím jít nejprve na web a vypnout Security Lock - co by asi tak mohlo být nebezpečného na přesunu souboru do jiné složky ?!?

A nejpodivnější je, že ani jedna z těhle věcí není ve článku zmíněna, a přitom to byly první dvě věci, kterých jsem si všimnul během prvních 10 sekund používání programu - ale asi je to tím, že jsem ho použil na sdílení svých dokumentů a ne warezu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
23. 07. 2010 12:20

pokud to je přes pravé myšítko, tak se možná integruje i do "dospělých" správců souborů, nebo ne? spouštět kvůli tomu explorer (průzkumník) by tuto funkci dosti devalvovalo...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
23. 07. 2010 13:25

Samozřejmě pokud ten váš "dospělý" správce umí zobrazit dětinské (?) menu Eploreru, tak to půjde i z něj (minimálně Total Commander to umí).

Já s dokumenty zpravidla pracuju v jedné složce, takže nepotřebuju mít otevřených spoustu složek/záložek v TC a stačí mi Explorer. TC pouštím jen v případě, že potřebuji dělat něco náročnějšího.

Dřív jsem dokumenty přenášel přes FTP nebo externí disk a to znamenalo spustit TC, najít příslušnou složku na disku, pak najít vhodnou složku na FTP/flashce a zkopírovat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 07. 2010 14:13

Opravdu je to pres RS rychlejsi nez pres FTP? Jak to funguje?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 07. 2010 16:28

"Mě osobně přijde jako výborná vlastnost to, že se RSM bez problémů integruje do Průzkumníku (vč. Win7x64), takže upload souboru na RS je otázkou dvou kliků - pravým otevřít kontextové menu souboru, levým zvolit "Upload via RS" (alternativně je možno i "Email via RS"). Tím se pro mě RS stal jedničkou v přenášení souborů mezi počítači, protože jakýkoliv jiný způsob (samba, FTP, externí disk) není tak jednoduchý a rychlý (ale to je asi tím, že mám 100mbit internet ) ."

Dropbox to umí DALEKO elegantněji. Přesunu soubory (průzkumník,Total Commander, ....) do adresáře určeného k synchronizaci a za pár minut to je na všech synchronizovaných PC (nebo třeba jen na Vašem PC a na serverech Dropboxu, záleží na Vás). Vše automatizováno, prostě přesunete (zkopírujete) a o víc se nestaráte, prostě dokonalé, synchronizovat se dají soubory do velikosti Vašeho místa - třeba i 8 GB ISO image linuxu (jeden soubor myslím samozřejmě)...

O zálohách, verzování, šifrování (PC Dropbox PC) netřeba mluvit - vše samozřejmostí. Samozřejmě je vše neomezené, jen kapacita je omezená samozřejmě (2 GB zdarma (dají se zdarma rozšířit až na 10 GB), 50 a 100 GB placených) a také verzování, zdarma je verzování umožněno jen na posledních 30 dní.

RS a další služby se tomu nevyrovnají, jsou silně vzadu. V Dropboxu lze samozřejmě vygenerovat odkaz k jakémukoli soubor a složek. Dále pak umožňuje opravdové sdílení souboru - tzv. sdílené adresáře. Můžete je mít s jedním, či mnoha lidmi. Pak, když někdo něco v souboru změní, změní se AUTOMATICKY u všech.

Dropbox je prostě ideálem na takové věci, zaměření RS je prostě Warez, na vše ostatní je tu třeba právě Dropbox a RS prostě nemá náděj.

A to už nemluvím o stahování, někomu pošlete odkaz na Vaše data a ty se IHNED začnou stahovat, u RS je čekačka, omezení...I jako hosting obrázků výborný, pokud někomu pošlete link na obrázek, dotyčný uvidí u sebe jen ten daný obrázek, žádné reklamy, jako u konkurence v tomto oboru.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 07. 2010 08:38

Happy Hours

Fungují pořád? Dnes mi to za noc vzalo normálně 100% kreditu a né 10% jak by to mělo být od 02:00-10:00.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 07. 2010 10:44

Nemám odzkoušeno, ale na login stránce vždy o happy hours psali. Teď již nepíší a proto předpokládám, že byly opravdu zrušeny. Krása.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 07. 2010 14:48

Ještě asi před týdnem fungovaly - vyzkoušeno. Ve FAQ mají, že fungují a pokud se něco změní, budou o tom informovat na svém webu. V novinkách nic není, takže by to mělo být ok... Od 2:00 do 9:00 našeho času...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 07. 2010 08:22

RapidShare.com má jednu dost velkou nevýhodu a to moc omezené stahování přes FREE - ještě si živě pamatuji jak jsem před rokem stahoval 150 linků (100MB soubory) přes FREE - bylo to skoro na 2 dny (a to jsem používal jDownloader, kdybych měl ty 15minutové intervali kontrolovat sám tak bych se zabil)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
23. 07. 2010 08:32

Pardon. Reakcia mala ísť o jeden príspevok vyššie.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 07. 2010 12:15

Ta nevýhoda je jen pro ty, kteří nemají zájem platit. A na ty se může rapidshare z vysoka... protože mu jen ubírají kapacitu linek pro platící zákazníky.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 07. 2010 16:40

Realita je stale takova, ze jedini kdo dotujou RS (a to myslim, tu cast, ze ktere RS zije, ne tech par firem co si to zaplati) jsou stale warezaci. At uz to RS priznava, nebo ne, kdyby dneska smazal vsechen warez na svich discich (co je technicky neproveditelne) tak zitra po nem ani pes nestekne a jako spolecnost se neudrzi.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
23. 07. 2010 08:17

to stálé zdůrazňování diakritiky je trošku trapné, je vidět že autor je lama, protože jen lama používá v názvech souborů a adresářů diakritiku (snad jediná výjimka jsou mp3ky) , no může se snažit RS očerňovat jak chce SkyDrive stejně nikdy RS nedohoní xD

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
23. 07. 2010 08:33

Áno. Používať diakritiku v názvoch adresárov a súborov by som sa neodvážil ani ja. S problémamy sa je možné stretnúť aj dnes.

Unicode je krásna vec, ale kto mi tvrdí, že s diakritikou nie je nikdy žiadny problém, tak má podľa mňa málo skúseností alebo klame.

Píšem hlavne kôli tým MP3. Používal som tam diakritiku aj ja v názvoch a v ID3 tagoch. Nakoniec to dopadlo tak, že som si spravil miniutilitku, ktorou odstraňujem hromadne diakritiku z názvov súborov a z ID3 tagov (program, čo mám na úpravy MP3 to žiaľ nevedel, ale isto nejaký existuje, čo to zvláda).

Dôvodom je, že ma nebaví pozerať na divné znaky v aute a upravovať špeciálne niečo pre auto zvlášť a pre PC zvlášť sa mi nechce.

Na bezproblémové časy ohľadom diakritiky si ešte treba troška počkať.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 07. 2010 11:44

Tak já jsem asi ta lama. V názvech souborů i adresářů užívám diakritiku zcela běžně a neštítím se ani azbuce, hiraganě, katakaně a dalším podobným klikyhákům. Užívám si, že to konečně Windows (7) zvládají bez obligátních čtverečků a zatím jsem narazil jen na pár okrajových programů, co by s tím mělo problém.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 07. 2010 12:02

Na jednu stranu je p*covina pouzivat diakritiku v nazvech souboru, na druhou stranu je uz skutecne trapne, ze v dobe, kdy tu mame unicode kodovany utf-8 se stale najde nekdo, kdo s tim neumi pracovat...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 07. 2010 16:37

Pouzivat diakritiku v souborech je stale nejvetsi blbost jakou muze clovek udelat. To, ze mate soubory jen vo Windows s unicode, je fajn tam to nepoznate. Zkuste ale pak nahravat soubory pres ruzne kodovane stranky nekdy na weby a uviidte, ze tam uz to nefunguje tak jednoduse (ale je pravda, ze toto uz taky vetsinou funguje).

Ale co kdyz si zas dam mp3jky do prehravace, nebo do auta, ci poustim pres televizi/DVDplayer/SetTopBox fotografie a videa ? Jsou desitky zarizeni, ze kterych stale nekolik mam i doma, ktere si s diakritikou neporadi. Az bude kazda pracka akceprovat text s diakritikou pak muzeme bez starosti migrovat soubory kamkoli.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 07. 2010 19:38

Dokud se budeme přizpůsobovat, nic se nezmění. Dnes už není nejmenší důvod, proč by zařízení i různé systémy nemohly komunikovat v unicode.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 07. 2010 12:14

Mno v historických OS je diakritika problém, ale já ve svém moderním OS nemám problém.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
24. 07. 2010 09:50

Diakritiku píšu ve všem. V adresářích, souborech, zipech, tarech, názvech pevných disků, prostě ve všem.

Nicméně jsem si všiml, že ty hlupaňské zahraniční uploadovací služby české znaky většinou neumí, takže kopii souboru vždy přejměnuji, aby to ti hlupani pochopili.

SkyDrive ani GDocs nemají v úmyslu nikoho dohánět, protože jsou buď první, nebo se zaměřují na jiné typy lidí (čti slušné lidi).

RS nikdo očerňovat nemusí. Jeho pověst zná každý. Je to pirátské doupě. Hnus.

Ale jinak oceňuji snahu p. Čížka nás přesvědčit, že to lze používat i jako regulérní úložiště. Bez ohledu na procentuální podíl té regulérnosti. (95:5)

Za pár let ti to zakážou a budou nabízet pouze legal. Tak jak to postihlo již Mininova a mnohé jiné torrent trackery. Takže postahuj co jde (ty stovky TB disků), dokud ti to jde. A rychle. Aby ti nějaký nový film neutekl. To by byla tragédie. A těch programů, co bys mohl mít. Neztrácej čas. Odhodlaně do stahování.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
24. 07. 2010 12:32

Kdybych se nemohl uklidnit u pěkného filmu v HD nebo nemohl pustit uklidnující hudbu ve flacu, tak bych asi někoho přizabil jak by se ve mne kupila zloba a naštvání - a těch lidí bude víc. To opravdu jim stojí za to ohrožovat životy lidí tim že nebude k sehnání výborná kvalita filmů a hudby???

No, hlavně že jsou banány.. to je ten skvělej kapitalizmus..je tu všechno ale vlastně nic.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
24. 07. 2010 13:55

Pokud vám stačí na uklidnění něco z toho, tak jste překvapivě šťastný člověk. Ale jak dlouho do zbláznění, kdy už to nebude pomáhat?!

..... btw: Kapitalismus je stejná forma tyranie, jakou byl absolutismus, feudalismus či komunismus. ... Přesnější by bylo rovnou pojmenovávat "teroristický kapitalismus". To je podstata té ideologie. Využívání moci a peněz v neprospěch ostatních, mimo sama sebe. .... A co se týče státního zřízení .... demokracie .... je vlastně "vláda hloupých" - totiž volených zástupců z lidu. Kteří jsou nedokonalí, neustále lžou a konání ve prospěch lidí je jen fráze z jejich úst vhodná před volbami. Jejich srdce je po většinu času vždy zkažené. ....

Toto vše nahradí dokonalá vláda Božího Království pod vedením jednoho z nás, lidí, ale přesto bude dokonalá. Vládce bude někdo neporušený a dokonalý, kdo však měl zároveň tu možnost žít v těle mezi nedokonalými obyčejnými lidmi a zná tu situaci a bude mít pochopení a pomoc pro všechny. ... Ježíše Krista.

http://bit.ly/cVUG0n... ,,, http://bit.ly/blGzi5... Kdo je Ježíš Kristus?

http://bit.ly/cbJ17P... Kdy přijde Boží Království?

Ježíš Kristus mluvil o Božím Království, které skoncuje s ničemností a přemění zemi v ráj. (Lukáš 4:43)

Učedníci se Ježíše také ptali: „Co bude znamením tvé přítomnosti a závěru systému věcí?“ (Matouš 24:3)

Odpovídá kdy „O tom dni a hodině neví nikdo, ani nebeští andělé, ani Syn, ale pouze Otec.“ (Matouš 24:36)

TZN.= Království pod jeho vládou již panuje v nebesích. Na zemi přijde v pravý čas, který stanoví Jehova Bůh.

A jak se to ví, že v nebesích již panuje? Je toho hodně a chce to hlubší poznání. Takový náhled je ale trochu vysvětlen zde .... Znamení jeho přítomnosti - Všímáte si jich? http://bit.ly/c31XLT...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
26. 07. 2010 03:52

člověče ty si dobry magor, blahopreji ti k clenstvi v sekte a k vymytemu mozku

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
27. 07. 2010 09:25

What the hell is wrong with you?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 07. 2010 06:29

skoda ze uz neni pomalu co stahovat linku na rapid stale ubiva mam jeste cca 1900 rapids a jak to tak vidim bude obtizne se jich zbavit velky potencial ma podle me Hotfile

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
23. 07. 2010 06:40

Musíš vědět kde hledat a od koho, je dost uploaderů co to dávaj i na rapid, to jsou většinou poctiví lidé a ne kokoti co na tom vydělávaj love

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 07. 2010 06:52

to je sice pravda ale lide jsou pohodlni a ja take na to abych zdlouhave hledal linky a zkousel jestli jsou zive jinac je mi celkem jedno jestli na tom nekdo neco vydela hlavne kdyz ja to mam pohodlne

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
23. 07. 2010 07:14

zdlouhave? já hledam film maximálně minutku - dvě.. , další minutka je na vložení linků do fronty a založení složky pro pozdější rozbalení.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 07. 2010 10:06

Tak používejte jDownloader a budete mít práci ještě kratší..

Program stačí spustit, linky si zachytává ze schránky, zkontroluje rovnou, jestli jsou živé a po stáhnutí je i rozbalí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
23. 07. 2010 16:05

No vždyť používám :) Proto ta minutka práce :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 07. 2010 08:43

Poctiví lidé? To mluvíte o těch do kradou a nahrávají filmy na net (rapid)?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 07. 2010 10:08

To bylo nejspíš myšlené tak, že to nedělají pro sebe, aby se na tom nějak obohatili, ale aby poskytli daný materiál i ostatním...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
23. 07. 2010 16:07

Kradou spíš vydavatelé, když svou neschopností poskytnout kvalitní materiál v čr okrádají lidi o filmy a hudbu. Kde koupim stargate universe v 720p? kde star trek enterprise v 720p ? kde remaster původního startreku v hd? kde seženu celovečeráky star treku ve fullBD? a mohl bych pokračovat hodinu, to samý hudba.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 07. 2010 19:59

Na privátních torrent trackerech kde nemusíte platit ani korunu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
23. 07. 2010 08:20

není co stahovat? ty jsi dobrý kašpárek, na RS máš dat (i když si budu hodně vybírat) ještě na desítky až stovky terrových disků

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 07. 2010 17:58

Nejsou data jako data. Mně je jedno, kolik disků bych tím zaplnil. Potíž je, že novinky, co člověk shání, tak jsou už na rapidu čímdál míň k nalezení. Dřív stačil jen rapid a teď aby měl člověk placený aspoň dvě další úložiště.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 07. 2010 02:22

Synci z RS mi připomínají české Rychlokvašené Supermanažéry :

Změnu,soudruzi,změnu,změnu za jakoukoliv cenu!

(A ta cena je většinou strašná).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor