Rozšíření funkcí tiskových zařízení

(inzerce) Podobně jako v oblasti mobilních telefonů, které se v posledních letech stále více přibližují malým počítačům, tak i tisková zařízení začínají nabízet funkce, které je pozvedají na vyšší uživatelskou úroveň.

bizhub marketplace.pngMultifunkční tisková zařízení lze dnes stejně jako chytrý telefon ovládat dotykem na panelu nebo se z něj snadno připojit na internet. A do světa tiskových technologií pronikly již i nejrůznější softwarové aplikace.

Princip rozšiřování funkcí svých multifunkčních zařízení nabízí společnost Konica Minolta prostřednictvím vlastního internetového obchodu.Autoři webových stránek www.bizhubmarketplace.cz se při tvorbě prodejního prostředí inspirovali již zavedenými produkty, jak jsou Google Play či Apple App Store.Zákazníkům jsou zde v přehledné tvorbě k dispozici všechny nabízené softwarové aplikace, včetně jejich podrobných popisů a návodu instalace. V současné době jsou aplikace z obchodu bizhub MarketPlace kompatibilní s celkem 25 modely jak starších multifunkčních přístrojů, tak i s nejnovější sérií kategorie „e“. Další zařízení se k nim budou postupně přidávat.

Mezi nabízené aplikace obchodu bizhub MarketPlace například patří:

Přizpůsobení panelu – Umožňuje zcela přizpůsobit displej uživateli. Počítá s technologií multitouch - ovládáním gesty.

Cloudové konektory – Slouží k přístupu ke cloudovým službám. Uživatel tak může přímo z panelu multifunkčního zařízení z cloudu tisknout nebo do něj naopak dokumenty skenovat. Mezi podporované cloudové služby patří multiplatformový Evernote, Google Docs a Microsoft SharePoint.

bizhub Paper Templates – Nabízí možnost potisknout čistý papír různými vzory. Zákazník si tak může sám vytvořit například celý linkovaný sešit, milimetrový papír nebo notovou osnovu.

Vlastní server není potřeba

Využívání podobných aplikací či jiných nadstavbových funkcí dříve vyžadovalo také vlastní server, kde by mohly být nainstalovány. To často odradilo mnoho zákazníků nejen z důvodu náročnějšího technického zajištění, ale především kvůli vyšším pořizovacím nákladům na nutné IT vybavení. Konica Minolta tento problém vyřešila prostřednictvím platformy IWS (Interní Webový Server). Její zákazníci tedy mohou přímo na displeji zařízení nejen navštívit nový obchod s aplikacemi, ale díky této technologii je také rovnou instalovat. S platformou IWS mohou moderní aplikace využívat i menší klienti, kteří do pořízení jiných řešení vyžadující vlastní server nechtějí investovat. Je ideální volbou pro společnosti, které již využívají přístup ke cloudovým službám nebo pro ty, kteří jejich nasazení teprve zvažují. Nová platforma je založena na známých webových technologiích jako HTML, Python, CSS a JavaScript.

Bizhub marketplace.png

 

Další článek: Oculus Rift: virtuální realita na vlastní oči

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,