Apple | MacBook | Baterie

Rozborka nového základního MacBooku Pro odhalila větší baterii. Déle ale nevydrží

Web iFixit se už dostal k novému základnímu třináctipalcovému MacBooku Pro od Applu a kompletně ho rozebral až do posledního šroubku. Úplných novinek je z pohledu hardwaru hodně, ale co se kvůli tomu mezigeneračně změnilo?

Nová verze dostala mobilní procesory Intel osmé generace, ale hlavně Touch Bar, Touch ID (senzor otisku prstů) a čip T2. Výdrž na baterii je přitom ve specifikacích stejná jako i minulé verze, která tyto komponenty neměla - Apple stále udává 10 hodin.

Větší baterie, ale výdrž stejná

Apple to jednoduše vyřešil větší baterií, která má nyní kapacitu 58,2 Wh, zatímco minulá verze bez zmíněných komponent měla je 54,5 Wh. Základní MacBook Pro také ztrácí možnost výměny SSD, které je pevně umístěno na základní desce a nelze ho vyměnit, podobně jako je tomu u dražších modelů už dávno.

Podobně jako ostatní modely MacBooků, i v tomto případě použil Apple vylepšenou třetí generaci klávesnice, která má ochranu proti vniknutí částic a jiné materiály.

Jak se dalo čekat, i tento MacBook Pro dostal od webu iFixit nízké hodnocení 2 z 10 z pohledu opravitelnosti zařízení. Řada komponent nelze vyměnit a opravy představují velké komplikace. Za výhodu se tak považuje třeba alespoň to, že trackpad může být vyměněn bez poškození baterie.

Diskuze (2) Další článek: Finální důvod, proč přejít na Windows 10? Ve starších Windows končí internetové deskové a karetní hry

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,