Microsoft Store | Windows 11

Roky na ně nesáhnul, teď Microsoft ve Windows 11 modernizoval Poznámkový blok i Media Player

Kromě funkčních novinek přímo v prostředí Windows 11, k nimž se řadí mj. počasí na hlavním panelu vlevo dole, pouští Microsoft do nového operačního systému dva programy. Jeden zmodernizovaný, druhý úplně nový. Oba jste si už mohli vyzkoušet v programu Windows Insider.

Po nespočtu let bylo prostředí Poznámkového bloku zmodernizováno dle designového stylu Jedenáctek, takže záhlaví splývá s panelem s příkazy. Na podstatě Poznámkového bloku se přitom nic nezměnilo, jen lépe zapadá do Windows 11 a nabízí plnohodnotný tmavý režim zobrazení.

Pro přehrávání hudby roky sloužil Groove, pro video zase Filmy a TV pořady. Windows měly v záloze ještě univerzální a letitý Windows Media Player. Aby se to nepletlo, čerstvě vydaný přehrávač pro Jedenáctky se nazývá Media Player. Formálně nahrazuje Groove, také z něj naimportuje vaše seznamy stop.

Přehraje rovněž video, de facto tedy zastupuje všechny zmíněné starší přehrávače z redmondských dílen. Microsoft vyprodukoval jednoduchý přehrávač s knihovnou pro lokální soubory. Vytvoříte v něm i vlastní seznamy skladeb. Prý se dobře ovládá klávesnicí, protože byl navržen s ohledem na přístupnost.

Obě aplikace podle výrobce získáte ve Storu, který je ovšem dříve či později nainstaluje automaticky. Media Player jsem v katalogu osobně zatím nenašel.

Zdroje: Windows Experience Blog

Diskuze (46) Další článek: Dorazí sté verze Chromu a Firefoxu. Trojciferné číslo může způsobit potíže na některých webových stránkách

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,