Notebooky | Asus

ROG Zephyrus G14 Alan Walker edition: Hráči už Asusu nestačí, nově míří i na fanoušky taneční hudby

DJ a hudební producent Alan Walker se proslavil na YouTube skladbou Fade, kterou nejspíš budete znát, i když vám jméno interpreta nic neříká. Po publikaci na kanálu No Copyright Sounds s volně šiřitelnými skladbami se Fade začala objevovat v mnoha dalších i nehudebních videích.

Nyní, o pár let později a s milióny fanoušků po celém světě, přichází Alan Walker  s novou spoluprací se značkou Asus. V počítačích a herním hardwaru běžně vídáme různé marketingové spolupráce se známými hráči, slavnými esportovými týmy nebo populárními streamery. Herní notebook ROG Zephyrus G14 Alan Walker Edition to rozšiřuje o další kategorii: elektronickou taneční hudbu.

G14-11-2021-k1.jpgG14-01-2021-k4.jpgG14-02-2021-k1.jpg
Upravené víko a klávesnice notebook odlišují od běžného Zephyru G14

Nový notebook je v základu pořád stejný letošní Zephyrus G14 s pevně danými komponentami: Ryzen 9 5900HS, RTX 3050Ti, 120Hz 14" WQHD displej, 16GB paměti a 1TB SSD. Alan Walker mu propůjčil nejen své jméno, ale si ho i designově vyšperkoval unikátními logy, barevně upravenou klávesnicí, nápisy a modře svítícími diodami na víku displeje. 

Už první generace Zephyru G14 nabídla na polovině víka displeje matici LED, na které si můžete promítat vlastní animace a loga. Pochopitelně při přehrávání hudby z notebooku to může vypadat efektně a je tedy logické, že to zaujalo DJ Alana Walkera. Zatímco běžné diody na G14 svítí jen bíle, edice Alana Walkera svítí modře.

AW6.jpgAW8.jpgAW9.jpg
Obal poslouží i jako mixovací pultík

A aby to nebyl jen obyčejný notebook s nálepkami, dorazí vám v krabici, kterou můžete přes USB-C připojit k notebooku. Ta krabice totiž obsahuje na horní straně dotykové pady, se kterými můžete mixovat přibalené nebo vlastní skladby a vaše akce rozblikají nejen scény na displeji notebooku, ale i na jeho víku. A protože to nejspíš nestačilo, dostanete k tomu i pouzdro, kšiltovku a ponožky Alan Walker edition.

AW1.jpgAW7.jpgAW3.jpg
Pouzdro, ponožky a kšiltovka – i to dostanete s notebookem

Kompletní notebook se vším příslušenstvím se bude prodávat za 49 990 korun  od 18. srpna exkluzivně u CZC.CZ a netřeba říkat, že jde o limitovanou edici, která se na trhu neobjeví v nějakém velkém počtu. Pro Českou republiku to je méně jak 20 kusů.

Notebook můžete jednoduše smést ze stolu jako nezajímavé marketingové cvičení, které jen přemalovává existující hardware. Nemělo by ale myslím uniknout, že tady Asus překračuje tradiční herní scénu a snaží se proniknout do další oblasti.

Už loni si to zkusil s G14 ve verzi Acronym zaměřenou na design a styl, ta se ale dočkala jen omezené distribuce. Nová verze Alan Walker se už dostane do prodeje i u nás a upřímně od pohledu vypadá lépe jak Acronym. Propojení se známými osobnostmi, kterým stačí jen oslovit jejich fanouškovskou základnu, je přitom výhodné pro Asus i tyto osobnosti. 

Diskuze (1) Další článek: V USA vyšetřují Autopilota poté, co 11 vozů Tesla narazilo do vozidel záchranných složek

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,