Rodina ESRI produktů se rozrostla o dalšího člena

Firma ESRI oficiálně uvedla už na mezinárodním veletrhu CeBIT v německém Hannoveru na trh nový produkt s názvem ArcPad.
Firma ESRI oficiálně uvedla už na mezinárodním veletrhu CeBIT v německém Hannoveru na trh nový produkt s názvem ArcPad. Jedná se o „kapesní“ GIS, který umí snadným způsobem pořizovat a zobrazovat data přímo v terénu.

Uživatel může vykreslovat jak rastrové, tak i vektorové vrstvy, jejich počet není omezen. Pracuje s vektorovým formátem shapefile a rastrovým formátem MrSID, používanými v ArcView a dalších GIS systémech, není tedy třeba provádět konverzi do specielních formátů. Po návratu z terénu mohou být veškerá měření přidána do původní databáze.

Jde o levné řešení pro získávání dat v terénu a při navigaci, které se uplatní např. při mapování nalezišť, ve vojenských aplikacích, zemědělství, dopravě atd. K ArcPad může být připojena GPS, což umožní sledovat na mapě aktuální polohu v terénu.

Tento GIS bude k dispozici pro Windows CE 2.11, 95/98, NT a 2000. Podporuje různá zařízení Windows CE včetně Aero od Compaq, Cassiopeia od Casio a Jornada od HP. ArcPad Software Development Kit, ohlášený na léto 2000, přinese vývojářům možnost vybudovat z komponent ArcPad vlastní řešení do terénu.

Pro případné zájemce je možný download demo verze ArcPadu.

Váš názor Další článek: VNC: Monitor přes kopírák

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,